Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoltok erről az esetről?
Köztudott, hogy Ady Endrének voltak nőügyei:
"Ady híres volt nőügyeiről, megszámlálhatatlan nőhöz fűzte viszony, hol csak levélváltás szintjén, hol szeretőként kötődött hozzájuk. De volt három asszony, akik egész életét meghatározták."
"A népszerű költőnek néhány kivétellel leginkább csak futó kalandjai voltak. Rendszeresen látogatott el prostituáltakhoz és vett részt orgiákon, aminek meg is lett az eredménye: Ady Endre mindössze 41 éves korában, szifiliszben hunyt el."
Források:
Ehhez képest ilyen verset írt:
Ady Endre: Vallomás a szerelemről
Hetedfél országban
Nem találtam mását,
Szeretem beteg, szép,
Csengő kacagását,
De nagyon szeretem.
Szeretem, hogy elbujt
Erős, nagy voltomban,
Szeretem hibáit
Jóságánál jobban,
De nagyon szeretem.
Szeretem fölséges
Voltomat e nászban
S fényes biztonságom
Valakiben, másban
De nagyon szeretem.
Ady egyszerre volt romantikus és nőcsábász alkat?
Ha jól gondolom, az esetek többségében a két szélen vannak az emberek: van, akinek sok nője van, de nem érdekeli a romantika.
Mást meg kifejezetten romantikus alkat, és ő azzal nem tud azonosulni, ha valaki sokat csajozik.
De Ady Endrében a kettő úgy látszik, összeforrt. Érdekes ember lehetett.
Wow, a brit tudósok most le vannak nyűgözve a felfedezésedtől...
Valószínűleg a szerelembe volt szerelmes, folyamatosan keresett egy érzést, amit idealizált. Mint a legtöbb művészi alkatú depressziós ember. A prostikhoz meg azért járt, mert valami űrt próbált kitölteni az életében ezáltal. Mások piálnak vagy drogoznak.
Kettősség lakozott a lelkében, szenvedélyesen tudott szeretni, csak éppen mindig mást. Vannak ilyen emberek, még csak művésznek sem kell hozzá lenni!
Persze ennyire intenzíven csak a magunk érzékeny fajtája tud szerelembe esni... : -)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!