Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Mit gondoltok erről az esetről?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit gondoltok erről az esetről?

Figyelt kérdés

Köztudott, hogy Ady Endrének voltak nőügyei:

"Ady híres volt nőügyeiről, megszámlálhatatlan nőhöz fűzte viszony, hol csak levélváltás szintjén, hol szeretőként kötődött hozzájuk. De volt három asszony, akik egész életét meghatározták."

"A népszerű költőnek néhány kivétellel leginkább csak futó kalandjai voltak. Rendszeresen látogatott el prostituáltakhoz és vett részt orgiákon, aminek meg is lett az eredménye: Ady Endre mindössze 41 éves korában, szifiliszben hunyt el."

Források:

[link]

[link]

Ehhez képest ilyen verset írt:

Ady Endre: Vallomás a szerelemről

Hetedfél országban

Nem találtam mását,

Szeretem beteg, szép,

Csengő kacagását,

De nagyon szeretem.

Szeretem, hogy elbujt

Erős, nagy voltomban,

Szeretem hibáit

Jóságánál jobban,

De nagyon szeretem.

Szeretem fölséges

Voltomat e nászban

S fényes biztonságom

Valakiben, másban

De nagyon szeretem.

Ady egyszerre volt romantikus és nőcsábász alkat?

2021. nov. 13. 17:52
 1/6 Lachesys ***** válasza:
100%
Igen. Ez miért olyan meglepő? Másrészt költő volt, jól tudta forgatni a szavakat, ha egy pillanat, egy mozdulat, egy viszony megihlette, akkor minden benne forrongó érzelmet beleirhatott, pedig aztán lehet, pár hét múlva már más nőnek írt.
2021. nov. 13. 17:55
 2/6 A kérdező kommentje:

Ha jól gondolom, az esetek többségében a két szélen vannak az emberek: van, akinek sok nője van, de nem érdekeli a romantika.

Mást meg kifejezetten romantikus alkat, és ő azzal nem tud azonosulni, ha valaki sokat csajozik.

De Ady Endrében a kettő úgy látszik, összeforrt. Érdekes ember lehetett.

2021. nov. 13. 18:00
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Wow, a brit tudósok most le vannak nyűgözve a felfedezésedtől...

Valószínűleg a szerelembe volt szerelmes, folyamatosan keresett egy érzést, amit idealizált. Mint a legtöbb művészi alkatú depressziós ember. A prostikhoz meg azért járt, mert valami űrt próbált kitölteni az életében ezáltal. Mások piálnak vagy drogoznak.

2021. nov. 13. 18:02
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Kettősség lakozott a lelkében, szenvedélyesen tudott szeretni, csak éppen mindig mást. Vannak ilyen emberek, még csak művésznek sem kell hozzá lenni!

Persze ennyire intenzíven csak a magunk érzékeny fajtája tud szerelembe esni... : -)))

2021. nov. 13. 18:29
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Az ember bonyolult lény.
2021. nov. 13. 19:21
 6/6 anonim ***** válasza:
Ez normális. Ha hatalmas benned a romantika, akkor azt sugárzod. Poliamoriáról hallottál már?
2021. nov. 14. 08:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!