Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy mondjam el a barátomnak hogy ha megyek hozzá hétvégére vinni akarom a macskámat is?

Nem értem a kérdést. Elmondod neki, hogy ez a helyzet és próbálsz felvázolni egy tervet, hogy ez, hogy a is működhetne. Hogy ne csak egy kérés/elvárás legyen, hanem legyenek ötletek mit hova lehetne nála tenni, hogy nem lenne útba a cica, hogy juttatnád oda hozzá az összes holmijával és vissza. Legyenek kész ötleteid, amikből ki lehet indulni. Majd ő erre reagál valamit, ha szerencséd van nyitott lesz és ötletel veled, hogyan lehetne jól csinálni, ha nem, kerek perec elutasít. De ez így működik, nincs rá varázslat, vagy tuti módszer.
Felnőtt módra meg kell beszélni. A macska úgyis hozzád tartozik, ha komolyan tervez veled, akkor a cicával is kénytelen kalkulálni.

Biztos, hogy jó a macskának, ha ide-oda hurcolászod? Nekünk volt macskánk és nem nagyon szerette az utazást, főleg nem, ha két nap múlva meg viszed is haza.
Mit fogsz tenni, ha nem érzi ott jól magát? Egy sereg körülmény van ami miatt a macska rosszul érezheti magát egy idegen helyen...

4.
A mienk nem viselte jól, de ő még azt sem, ha csak az állatorvosig megyünk. Olyankor egészen megvadul, pedig egy kifejezetten békés, barátságos cicáról van szó. De olyankor ki akar törni, belepiszkít a hordozójába, mindenkire ráfúj akit lát és nagyon szívszorítóan nyafog.
Mázli, hogy az állatorvos 2 utcára volt ott ahol akkor laktunk. Máshová meg sem próbáltuk elvinni.

Ebben az esetben lehet kapni természetes anyagokból készült nyugtató szert az állatboltokban. Az ideiglenesen kiüti annyira, hogy ne stresszeljen az út során.
Ha ez se működik, akkor marad, hogy 3 napig nem lát embert, nem takarítják az almát és egy kis helyiségbe lesz zárva. Ez is hatalmas stressz egy macskának. Ki kell próbálni, melyiket viseli jobban. De semmiképp nem vetném el élből az ötletet.

6.
Nálunk volt "szomszédnéni" aki ilyenkor átjárt játszani a macskával vagy a macska ment át hozzá. Sokszor járt ott anélkül is, ahogy a szomszéd cicák is sokszor voltak nálunk (szerencsére a cicák haverok voltak) és ha nyaralni mentünk, akkor szomszédnéni adott neki kaját, meg pesztrálgatta, volt hogy ott is töltötte az egész napot, mert ott is vannak macskajátékok meg viszonylag sok hely.
A másik macskánk meg konkrétan még külön helyet is kapott a másik szomszédnál aki imádta, pedig nála is volt 3. Na, ott már voltak bajok, mert a még élő macskánk (a másik már elpusztult, sajnos) elég heves területi vitákat folytatott az ottani "vezérrel", kölyök-koruktól gyűlölik egymást. Érdekes, hogy egymás testvéreivel jóban vannak.
Bár tudom, hogy ez nem mindenhol opció, nekünk szerencsénk volt ezzel.

Nálam panel cicák, vagy barátnőm, vagy unokatesóm, vagy az egyik haverom, esetleg anyukámék, vagy a húgom, mikor ki ér rá, tud nekik enni adni, így nekem se kell őket vinnem magammal. Többnyire unokatesóm költözik be pár napra, ha egy éjszakánál többet vagyok távol, így tutujgatva is vannak, a többiek csak gyors viziteket vállalnak. De én is szerencsés helyzetben vagyok, hogy ennyien tudnak segíteni velük.
Az alapján amit a kérdező írt, ő nincs ilyen szerencsés helyzetben.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!