Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Bécsbe szeretnék egyetemre...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Bécsbe szeretnék egyetemre menni de nem szeretném a barátnőmet elveszíteni. Most mi tévő legyek?

Figyelt kérdés
11edikes vagyok, budapesti iskolába járok. A barátőm az osztálytársam, tavaly júniusban jöttünk össze, és ő neki még nincs terve. Én viszonylag jól tudok németül van középfokúm lassan egy éve és 1 év múlva a felsőt is meg akarom csinálni, de ő annyira nem tud jól. Tud valamennyire de nem jól. Egyszerűen nem tudom mi tévő legyek. Aki adna ötletet annak hálás lennék

2021. febr. 14. 19:27
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld meg a bécsi egyetemet! Nem is biztos, hogy felvesznek. Nem biztos, hogy addigra is együtt lesztek a barátnőddel. Még 1 éved van az egyetemi jelentkezésig! Ha szeretne a barátnőd veled menni, szedje össze magát németből. Én mondjuk úgy jöttem ki Ausztriába, hogy nem tudtam németül. Volt pár órám magántanárral, hogy valamennyit értsek, de igazából itt, a természetes környezetében tanultam meg a nyelvet. Megsúgom, Te sem tudsz osztrákul. Pár hétig pislogni fogsz, mint hal a szatyorban, hogy mit is mondtak neked. Semmi pánik, majd belejössz/ belejöttök. Ha meg nem akar menni a barátnőd, akkor majd pár havonta találkoztok.
2021. febr. 14. 19:39
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Pest-Bécs vonattal nem lehetetlen.
2021. febr. 14. 20:34
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

1. Budapest-Bécs nem nagy távolság vonattal, max leginkább hétvégente látnátok egymást ha a hétköznapok elfoglaltak.

2. Kimehet Veled ő is akár, még angolul is elég lenne ott tudnia, nem kell németül beszélni, megértik az angolt simán.

3. Ez a távolság még nem jelentene nálam szakító okot, inkább kitalálnám a megoldást, hogy így is együtt maradhassunk.

2021. febr. 14. 20:40
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Én Angliába mentem 3 évre egyetemre, előtte màr volt párom, még az eredmény ,,megtudása" elôtt szakítottunk. Az eredmény után még összejöttem egy másik sráccal 1 hónappal az indulás előtt úgy, hogy korábban nem is ismertem. Azóta is együttvagyunk...

Lényeg a lényeg, 150 km semmi a 2000-hez képest, ha tudatosan átbeszélték mindent, elfogadjátok, hogy féltékenykedni ok nélkül (ehhez kell egyfokú bizalom), és felnőtt módjára tudjátok ezt a pár évet végigvinni, akkor még bármi lehet. Ha nem passzolt ok egymáshoz, az idő megmondja úgyis, ha meg nem, akkor legalább megtanulsz rendesen németül anyanyelvi közegben.

+1 azért figyeljetek arra, hogy ne menjen át plátóiba a kapcsolat, az ne gondoljátok a másikról mást, mint aki. Ráadásul te új közegbe kerülsz, az elején hajlamos leszel ,,elhanyagolni" őt a sok új tapasztalat miatt és lehet, hogy rosszul fogja érezni magát, mert ő meg csak a ,, szokásos kerékvágásban" lesz. És ha még nem lett volna elég, rengeteget fogtok változni akár egy-egy év alatt is. Szóval legyetek okosak, tudatosak és az idő megmondja :)

2021. febr. 15. 17:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!