Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Egy hosszú kapcsolat után...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy hosszú kapcsolat után van, aki többet nem talált magának párt?

Figyelt kérdés

Azt figyeltem meg, hogy azok az emberek, akiknek volt legalább 1 hosszabb kapcsolatuk, szinte már törvényszerű, hogy belátható időn belül új párjuk lesz.

Tudom, általánosítanin nem lehet, ezért érdekelnének tapasztalatok.

Nekem eddig 1 kapcsolatom volt, de az 8 évig tartott. Mi "természetes" úton találtunk egymásra, nem társkeresőn, az számomra kicsit erőltettnek tűnik.

Van egy barátom, aki velem egyidős és még sosem volt kapcsolata, hiába társkeresőzik, nem járt még szerencsével majdnem egy éve. Egyetemi bulikba járt, sok barátja/ismerőse van, mégsem jött neki össze semmi, pedig személyes ismerkedésre is bőven lett volna lehetősége.

Az olyan barátaim, akiknek viszont voltak már kapcsolataik, szakítás után 0,5-1 éven belül találnak/találtak újabb párt maguknak, amik szintén tartósak, nem futó kalandok.

Mit gondoltok, lehet összefüggés? Ha valakinek "fiatal" korában nem jött össze semmi, annak nehezebb, mint egy párkapcsolatban jártas embernek? Talán látszik a kisugárzáson? Vagy mi lehet az oka?

26 éves vagyok egyébként, és kicsit tartok az egyedülléttől, hogy fogok-e még olyan emberrel találkozni, akivel annyira passzolunk, mint az exemmel. Vagyis jobb lenne jobban passzolni, hogy az már ne érjen véget. :D

2020. dec. 12. 20:03
 1/5 anonim ***** válasza:

A saját környezetemben is megfigyeltem ezt a tendenciát. Itt azt látom, hogy hosszú kapcsolat eljegyzés nélkül, a következővel pedig egy éven belül már házasság is van.

A hosszú párkapcsolat rengeteg tapasztalatot és tudást hoz. Ráadásul ekkor már jobban tudja az ember, hogy mit akar, mit vár a másiktól, és mik azok a dolgok, amiket inkább kerülne.

2020. dec. 12. 20:13
 2/5 anonim ***** válasza:
Én azt látom, hogy 8-10 éves házasságból kilépő emberek már a köv héten másnak vallanak szerelmet.
2020. dec. 12. 20:31
 3/5 anonim ***** válasza:

Ezt én azért nem mondanám: "A hosszú párkapcsolat rengeteg tapasztalatot és tudást hoz" Ez közel sem garantált.

Csupán annyi a probléma, (persze te még csak 26 éves vagy)

De aki mondjuk 23-24 évesen ismerkedik össze valakivel és 30-as éveiben válnak el az útjaik ott már jóval másabb a helyzet.

elmúlt már 30 éves, és várt 5-6-7-8-9-10 évet ,hogy na majd ha meglesz a ház lakás, jöhet a gyerek...de aztán puff semmi...utána már nem vár annyit.

De itt is 2 típus van, úgymond 2 lehetőségű személy:

- 1 aki nehezebben alkalmazkodik, nehezebben változtat az életén, mert ha komoly kapcsolaton gondolkodik , akkor előbb utóbb valakinek költöznie kell, valakinek lehet, hogy utaznia kell a munkahelyére, van aki kevesebbet látja majd a családot a barátokat...

És még az is lehet, hogy valamelyiknek munkahelyet kell változtatnia.

És minél idősebb az ember annál nehezebben adja fel a már berendezkedett életét.

2. aki viszont úgy érzi elrepültek az évek, nincs sok ideje, hamar költözzünk össze, akár pár hónap vagy félév vagy 1 év után, jöjjön 1-2 éven belül a gyerek is....mert úristen megöregszem , kifutok az időből...

Meg persze teljesen más az ha valaki nem akar gyereket...

2020. dec. 12. 20:36
 4/5 anonim ***** válasza:

#3 Kérlek fejtsd ki, miért nem.

Kb. akkor tanulsz meg alkalmazkodni máshoz.

2020. dec. 12. 20:41
 5/5 anonim ***** válasza:
2-es, ez azért van, mert a 8-10 éves házasságok már 4-5 éve halottak és már jóval korábban végük van, mint amikor te arról hivatalosan értesülni fogsz. És az, akinek 2 hét múlva szerelmet vallanak, valószínű már évek óta képben van.
2020. dec. 12. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!