Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire igaz hogy szerelem csak tini korban lehetséges a többség számára?
Én 5 éve voltam szerelmes utoljára, aztán most tavasszal megint megtörtént. Pedig azt hittem már soha nem fog.
26/F
Semennyire.
Ha tinikorban lehetséges szerinted, akkor ott miért nem jött össze semmi?
Pusztán annyi változott azota, hogy mégjobban elreménytelenedtél, s keserűen tekintesz a kapcsolatokra, mert nem is találtál módot arra, hogy miként változtass ezen.
Annak nincs jelentősége, hogy a múlton rágódsz s “mi lett volna ma...” kérdéseken. Valójában az is lehet, hogy ha akkor léptél volna, akkor sem jött volna össze föltétlenül... Amit leírtál, az alapból nem értelmezhető szerelmi kapcsolatnak, tehát ha neked ez volt a “legjobb szerelmi élményed”, az nagyon szomorú.
Ez nem kor függő, inkább egy élet felfogás. Akinek több pozitív tapasztalata volt ebben, az másképp áll hozzá felnőtt korban is.
Személyszerint nekem sokkalta jobb kapcsolatban volt részem felnőttkorban a tini kori “szerelmi ügyeimhez” képest. Sőt, amit tinikorban éltem át, arra utólag egyáltalán nem tudok romantikus szerelmi viszonyként visszaemlékezni, inkább csak egy röhejes emlék, csalódott pofáraesés, nem valódi szerelem.
Te talán azért érzel így, mert plátói viszonyt tápláltál azzal a személlyel, miközben mindenféléről ábrándoztál vele kapcsolatban. De valójában léptél volna, akkor talán rájöttél volna, hogy a valóságban nem annyira rózsás a helyzet, mint ahogy azt elképzelted...
"Utoljára 14 éve éreztem,de nem lett semmi mert nem léptem"
Az nem szeretem, hanem tini rajongás.
A 3-as értelmezi jól a szerelem fogalmát.
Számomra egy hormoniális biológiai-kémiai folyamat melynek eredményeképpen már első látásra elképesztő vonzalmat érzek,csak rá tudok gondolni,közelsége is hatalmas boldogsággal tölt el stb. Valószinűleg ez már nem müködik felnőtt korban.
Amit ti szerelemnek neveztek kb megismertem és jó ember úgy gondolom hogy együtt megtudnánk lenni mert kölcsönösen előnyös a dolog. De hol van ebben szerelem? Maximum szeretet. Igazából jobbik eset,valójában inkabb az szokott lenni,nincs más ez van,szorít idő,kell akivel van testiség,pénz stb.
A 3-as válasz valami zseniális. Aranyba kéne foglalni. Sajnos, de tényleg ez a 100% igazság.
Sajnos az emberek érzelmileg amortizálódnak. Az újabb és újabb csalódások, lelki sérülések és a valóság irgalmatlan megismerése megváltoztatja az embert. Ahogy a betegségek esetén működésbe lép a test immunrendszere, úgy a korral és a tapasztalatokkal a lélek is immunizálódik. Már nem lesz képes az ember olyan szintű kötődésre, érzelmi szálakra, mint régen. Egyre inkább a hideg logika, a hasznos, a racionalitás veszi át a terepet.
De mondom, a 3-as válasz tökéletesen megfogalmazza ezt. Köszönöm a válaszolónak. Az ilyenek miatt érdemes feljönni erre az oldalra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!