Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Mennyivel másabb felnőtt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyivel másabb felnőtt korban összejönni és együtt lenni valakivel, mint tiniként/fiatal felnőttként?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy elméleti kérdés merült fel bennem.

Legfőképp olyanokhoz szólna a kérdésem, akik tiniként, vagy huszon egy-két évesen jöttek össze az első párjukkal és hosszú évekig együtt voltak, majd elváltak útjaik és azóta új kapőcsolatuk van.

Gondolom, kicsit más jellegű az ismerkededés, meg maga a kapcsolat is, ha már az ember kicsit tapasztaltabb, meg benőtt a feje lágya.

Fiatalkorban úgymond sok problémája nincs az embernek suli mellett, vagy ha dolgozik is, otthon él, szabadabban tudja költeni a pénzét, mint amikor már a felnőtt korral járó felelősségek is "terhelik" az embert.

Illetve gondolom, hogy hamarabb eljön a szintlépés, nem csak évekig tartó randizgatások vannak, meg egymásnál alvás, hanem viszonylag "hamar" bekövetkezik az összeköltözés. (tudom, relatív, de ha valakik tiniként jönnek össze, akkor a tanulmányok végéig minimum nem költöznek össze, és itt ugye évekről beszélünk)

Tehát egy igazi felnőtt kapcsolat már más kaliberű (gondolom).

Az érdekelne, hogy egy ilyen kapcsolat nem volt-e fura azok számára, akik évekig az (első) "gyerek" szerelmükkel voltak? Kiváltott-e belőletek hasonló érzéseket a következő párotok? Volt-e ugyanolyan izgalmas az ismerkedési, randizási fázis, tartott-e ugyanolyan sokáig az a bizonyos "rózsaszín köd" ?

Vagy úgy mégis milyen érzés volt? :D

Többször olvastam már itt kommentekben, hogy huszon/harmincas éveire már az ember nem úgy viselkedik, mint egy túlfűtött tini, akiben tombolnak a hormonok.

Lehet, hogy sokan nem értitek a kérdésem, de nem tudom ezt jobban megfogalmazni.

Szóval egyszerűen, röviden, tömören az érdekelne, más érzés-e felnőttként szerelembe esni/szerelmesnek lenni, mint fiatalabb korban?

Tiniként azt látni, hogy a párok szinte mindenhol nyalják-falják egymást, csók-csók hátán, rengeteg szex, ölben ülés, kézenfogva sétálás, stb.

A rengeteg szex nyilván felnőttek esetében is biztos megvan, de a többi? Ilyen korban is vágytok még arra, hogy sokat csókolózzatok, fogjátok a párotok kezét, az ölébe üljetek/öletekbe üljenek, stb stb? (persze ez azokhoz szól, akik az előző kapcsolatukban is igényelték ezeket, tudom, hogy valaki nem ilyen bújós)

Szóval ezekre a dolgokra felnőttként is vágytok, vagy ez a fiatal korral és a tomboló hormonokkal jár(t)?

Ne haragudjatok a hülye kérdésért, de ez most elkezdett foglalkoztatni.

Légyszi írjátok meg a korotokat is, illetve, hogy mennyi ideig tartott az első "tini" kapcsolatotok, és mennyivel másabb a mostani. :)

2020. okt. 7. 07:19
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Tiniként inkább “vak szerelem” volt, semmi más nem számított, pedig volt vele baj.. és utáltam mindenkit aki ezt szóvá tette. Jó sokáig tartott. Felnőttként már nem csináltam ilyet, visszagondolva sincs bajom egyikkel sem. De azért akkor sem egyformán indultak a kapcsolatok, azon is múlt hogy éppen mire volt szükségem.
2020. okt. 7. 09:35
 12/15 anonim ***** válasza:
#9 ha így van, örülök, hogy ilyen is van. :) De ez ritka kivétel.
2020. okt. 7. 09:36
 13/15 anonim ***** válasza:
8, hogy lehet ilyen felszínesen élni?
2020. okt. 7. 10:05
 14/15 anonim ***** válasza:
Lehet felpontozni a nekünk tetsző válaszokat, melyek szerint 30-40-50 évesen minden szipiszupi, a valóság viszont egészen más.
2020. okt. 7. 10:14
 15/15 anonim ***** válasza:

Nekem fiatal felnőttként volt az első, és eddig egyetlen kapcsolatom. Már most érzem / tudom, hogy mennyivel más lesz a helyzet, és már most más szemmel nézem az ismerkedést.

Ha nagyon felszínes dolgokról beszélünk, most 31 évesen sokkal többet kell tennem a külsőmért, mint huszonegy-két éves koromban, hogy a koromhoz illő férfiak többsége igényesnek tartson. Sokkal könnyebben feljönnek a pluszkilók, a bőrömön is kezdenek meglátszani az idő nyomai (egészséges mértékben).

Az is biztos, hogy az ismerkedésnél kritikusabb leszek, egyrészt mert már tudom, hogy mik azok a dolgok, amiket nem tudnék elviselni egy párkapcsolatban, zavarnának, másrészt meg mert azért telik az idő... 22 éves koromban még úgy voltam vele, hogy oké, ha ismerkedem vkivel, és mégsem jön össze, és "elveszítek" 3-4 hónapot, na bumm. Azért most már jobban pazarlásnak tűnne vmi ilyesmi. Nyilván teljesen más életszakaszban is vagyok - akkor egy egyetemista voltam, aki még nem tudta, mi lesz vele, most meg évek óta dolgozom középvezető vagyok egy multinál... itt már megjelenik az, hogy hasonló-e az élethez, munkához valló hozzáállása, jobban látom, hogy ki passzol hozzám lelkileg és életvitelre is, miben tudok kompromisszumot kötni... meg, hát igen, most már több minden miatt tudna engem vki kihasználni, mint anno, és erre is oda kell figyelni. Nemcsak az, hogy tetszik nekem a srác, elleszünk, aztán meglátjuk.

Én is úgy gondolom, hogy gyorsabban fognak egymás után következni a mérföldkövek - egyrészt, mert kitapasztaltam őket, másrészt meg ha jól elvagyunk, akkor nincs értelme halogatni dolgokat... persze nem gondolkodás nélkül a mélyvízbe gondoltam, annál megfontoltabb vagyok.

2020. okt. 7. 12:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!