Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Hogy mondjam el anyámnak,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy mondjam el anyámnak, hogy idősebb a párom ?

Figyelt kérdés
A felállás elég bonyolult, anya egyedül maradt miután Apa meghalt tavaly. Eléggé megviseli mentálisan, nagyon ragaszkodik hozzám, én is szeretem, de nagyon nehéz bűntudat nélkül amit kellt bennem, hogy önállóan éljek. Hétköznap ez megy. Másik város másik lakás, de hétvégente hazajárok, egyetemista vagyok. Apa halála óta én sem voltam boldog, most igen, találtam magamnak egy párt, aki jóval idősebb, hogy mennyivel nem lényeg, de több mint 10 év. Szerencsére a barátaim, környezetem elfogadó, ahogy a generacionk nagy része is. Egyébként 22 éves vagyok. De Anya nem ilyen. Úgy érzem nem fogja elfogadni. Ami nekem viszont fontos lenne. Nem szeretnék még sem gyereket, sem családot, de boldog vagyok. Remélem ha ezt látja rajtam megnyugszik, de a segítséget abban kérném, hogy szerintetek mi a legjobb módja a közlésnek. Arra gondolok, hogy nyilván nem kezdhetem úgy, hogy van egy hírem, ami miatt én boldog vagyok, de te nem leszel, mert onnantól lelkileg előre belekodolom, hogy rossz. Ha valakinek van hasonló tapasztalata, azt szívesen olvasnam. A kérdésem csak erre irányul, így kérlek a gúnyos vagy nem ide illő megjegyzéseket hanyagoljuk.

2020. okt. 1. 16:35
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem csak spontán mond el, hogy szerelmes vagy. Úgyis megkérdi, hogy milyen, hogy hívják stb. Akkor szépen elmeséled, elmondod hány éves, stb. Ha szeret úgyis megérti.
2020. okt. 1. 16:40
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Ezt írtam volna én is, mint az első.

Mondd el, hogy megismertél valakit x ideje,aki boldoggá tesz. Aztán majd rákérdez a többire.

2020. okt. 1. 16:49
 3/9 anonim ***** válasza:
23%
Szerintem a te magánügyed, hogy lány éves párt választasz. Felnőtt nő vagy. Anyádnak ehhez semmi köze, semmi beleszólása nincs. Ha nem fogadja el, az az ő baja, de akkor nem szabad ráerőltetni a dolgot, ne találkozzanak. Ennyi. Ettől még te járhatsz vele...stbstb
2020. okt. 1. 18:14
 4/9 anonim ***** válasza:
* hány éves párt választasz
2020. okt. 1. 18:15
 5/9 anonim ***** válasza:
Nem gúnyolódás, se rosszindulat, de először próbáld kicsit anyud helyébe képzelni magad. Volt egy kicsi lánya, tökéletes, aki szép felnőtt nővé érett, anyukád biztos büszke rád, gondolom tanultál, vannak/voltak céljaid, erre a semmiből beközlöd, hogy ennyi idősen egy jóval idősebb embert szeretsz. Hozza magával ez azt is, hogy akkor bizonyos dolgokat félbe fogsz hagyni a férfi miatt, meg maga a tény, hogy a “kicsi” lányodhoz egy ennyivel idősebb férfi hozzányúl stb stb. Ez szülőként borzasztó lehet, hiszen nem erre nevelt. Szóval kicsit próbáld megérteni őt, talán úgy könnyebb lesz vele beszélni majd. Amúgy mindig is érdekelt, hogy miért és hogy alakul ki valakiben ez, hogy kb a szüleivel egy idős párt választ? Számomra ez elképzelhetetlen és rossz érzést kelt bennem még az is, ha valami idősebb férfi rám nyomul, küldöm el a fenébe, tudja hol a helye. Az pedig nem egy fiatal, huszonéves lány mellett van, aki előtt még ott az élet.
2020. okt. 2. 10:44
 6/9 A kérdező kommentje:
Elfelejtettem tisztázni a helyzetet. A párom a Nő, én vagyok a férfi.
2020. okt. 2. 12:44
 7/9 anonim ***** válasza:

Én csak akkor "bosszantanám vele", ha elég stabilnak érzem a kapcsolatomat, és elég érettnek érzem ahhoz, hogy a barátnőd el tudja fogadni az "anyósjelölttől" a kritikát/gúnyt/megvetést, fel tudja dolgozni, hogy ti ritka felállású pár vagytok. Ha tisztában van magával, és hogy mit szeret benned, amitől nem riad vissza semmitől. Ha te le tudsz szakadni anyukádról, és nem hagyod, hogy esetleg érzelmileg zsaroljon, manipulálni próbáljon, "elültesse a bogarat a füledbe. Sokkal nehezebb, mint annak aki kap egy ilyen "rossz" hírt, kidühöngi magát és vagy megbékél, vagy nem. :S Egyébként gratulálok, legyetek nagyon sokáig boldogok!!!

N

2020. okt. 3. 01:34
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat. 7-es neked pedig a jókívánságokat ! Elmondtam neki és tökéletesen fogadta, egyáltalán nem bánta, szeretné megismerni és támogat. Engem is meglepett, mert nem így ismertem, de nagyon pozitív csalódás volt. Ha bárki későbbiekben is olvassa ezt, aki hasonló cipőben jár mint én, csak bátran ! Lehet hogy nem fogja mindenki elfogadni, de ha boldogok vagytok akkor más nem számít
2020. okt. 3. 23:53
 9/9 anonim ***** válasza:

Ez nagyon jó hír, örülök neki, és köszönjük, hogy megírtad! :))

7-es válaszoló

2020. okt. 21. 18:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!