Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Idősebbek, hány "életre szóló" szerelmetek volt?
Kérdezhetném úgy is, hogy hányszor tört össze a szívetek, mennyit bír egy ember elviselni, mert nálam a legutóbbi nagyon durvára sikerült, pedig nem vagyok már szenvedélyes fiatal :)
Szabályok:
- Aki válaszol, az lehetőleg legyen 35+ éves
- Csak olyan nőt/férfit számoljatok bele, akibe 18 éves korotok után szerettetek bele (vagy még akkor is tartott a szerelem)
- Nem fontos, hogy kapcsolat legyen, lehet egyoldalú szerelem is
Nálam eddig 7-et mutat a számláló: kettő iskolákból, három munkahelyről, kettő netes ismerettség.
Attól, hogy valaki olimián nyer vagy kiválóan számol esetleg 3 nyelven beszél 16 évesen, ne lesz sem felnőttebb sem érettebb szerelem dolgában. Azt pedig mindnyájan tudjuk, hogy vannak ostoba emberek minden területen.
De feleslegesen bizonygatja itt az érettségét az, aki a kérdést sem értette meg: felnőtt tapasztalatokra volt a kérdező kíváncsi. Több éves kapcsolatokra stb. És hogy hány ilyen élmény után engedi el az ember a szerelmet örökre.
A szerelem mindenképpen illúzióval társul, különben nem éreznél szerelmet. Tök mindegy, hogy 40 évesen érzed, vagy 16, az illúzó benne van, nélküle nincs szerelem: te mindig szebbnek/jobbnak/különlegesebbnek látod azt az illetőt, mint ami, vagy mint mások. Ez tény. :)
Azért elírom én is:
- 16 évesen volt az első nagy plátó szerelmem: 2 évig. Ő valóban a tini szerelem, nem ismertem csak csodáltam féle.
- 26 évesen jött a 2 "szerelem": 2,5 évig tartott. És szentül hittem, hogy képtelen vagyok a szerelem érzésére, mert azokat a dolgokat, amiket produkál, csak az említett 16 évesnél éreztem. Máig bennem él az első pillanat/nap, amikor azt hiszed valamiről hogy csak tini érzés, erre elkezdesz zavarban lenni, lesütni a szemed, remegni, összeugrott a gyomrod ha meglátod.. Na az egy rettentő furcsa érzés volt, mert ráeszméltem, hogy mégis képes vagyok érezni és produkálni 10 év után ilyeneket, amit azta sem éreztem SOHA az 1., tini h*lyeség után.
30 leszek, nem 35, ha a tinit nem nézzük, ez 1., de ez benne leszek ha 35 is leszek, szóval leírtam. Nem vagyok könnyen szerelmes típus, szóval eddig átlag 10 évente 1x produkálok ilyet úgy néz ki. :)
(és a felnőttkori is hasonló illúzió és hülyeség volt, mint a tinis, ez van. HA valami racionális, az vélhetően nem az a ködös nagy szerelem, amiről a kérdés szól. De legalábbis én még nem találkoztam vele ebben a formában, mondjuk így, és ezzel az igazat mondom, szerencsés ha valaki megtapasztalat hogy évtizedekig kitart.) 29N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!