Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Létezik ma ilyen? Kényszerítenek a szüleim egy kapcsolatba?
A barátom és én is egyetemre járunk. Bár mást tanulunk, 6 éves a képzésünk mind a kettőnknek (a felénél járunk). Már az ahogyan összejöttünk 3 éve, a szüleim hatására történt.
Féléve megismertem egy fiút. Őt nagyon szeretem. Találkozgattunk, és már egy ideje "együtt vagyunk". Elmondtam a szüleimnek, mert szakítani szerettem volna a barátommal. A szüleim ekkor szépen győzködtek először majd elkezdtek zsarolni. Azt mondták hogy meg ne merjem mondani ezt a hibát a barátomnak, nehogy szakítsak vele. Hosszú gondolkodás után csak elmondtam neki. Mindig is el akartam, ez így fair, ráadásul reméltem hogy majd ő mondja azt hogy vége. Ő azonban azt mondta megbocsátja, neki többet ér a kapcsolatunk. A szüleim miután elment tőlünk a barátom közölték, hogy vegyem észre hogy mekkora szerencsém van. Ha pedig én csak menni akarok a másikhoz, akkor még most menjek, mert ők tovább akkor nem fizetik a tanulmányaimat, nagykorú vagyok oldjam meg.
A másik fiúnak van munkája, de nem diplomás. Nem is saját lakásban él, én oda nem mehetnék. Ha most ezt megteszik a szüleim, akkor egy érettségivel mehetek el otthonról. Kidobott évek a tanulásra. Ellenben ha a batátom mellett maradok azt mondták még mást is tanulhatok ha szeretnék támogatnak. Jól állnak a szüleim, akár 30 éves koromig is tanulhatnék. Azt mondják hogy a tökéletes pár minden szempontból, ő biztosan nem akar kihasználni.
A barátom ráadásul úgy csinál mintha semmi sem lenne. Azt mondta h a szülei szeretnék ha ősztől közös lakásban laknánk, amit megvesznek ők (az egyetem másik városban van, nem ott ahol élünk, minden nap autóval járunk át). Anyámék meg mondták hogy persze menjek. Mert akkor már tényleg nem tudnék találkozni ezzel a fiúval.
Nem kényszerítenek a szó szoros értelmében, de mégis zsarolnak. Ne dolgozzak azt amit szeretnék, mert nem fizetik a taníttatásomat,? Tudják hogy a másik fiú anyagilag hogyan áll.
Mit tehetnék? Ez borzalmas.
"kötelesek eltartani 25 éves korodig."
Rokontartast fizetni, nem eltartani. A kettő nem ugyanaz.
Kérdező, mivel név nélkül írtál privátot, én is névtelen szeretnék maradni, ezért itt válaszolok.
Átjelentkeznék levelezőre, elmennék dolgozni, és azzal lennék, akit szeretek. A szüleimre meg nemigen nyitnám rá az ajtót a közeljövőben.
Legyél már felnőtt, basszus, mindig hagyod majd magad seggberakni, mert az a könnyebbik út?
Ha indiai vagy, vedd tudomásul, hogy ez a rend.
Azt hittem, hogy az én apám bornírtsaga felülmúlhatatlan, pedig ő csak az egy szem szerelmem ellen tiltakozott.
Így hát másodéves én lekoccoltam otthonról, újságot hordtam, meg a piacon trógrekedtem, stb.
2,7-tel befejeztem az egyetemet is, igaz, kőzben felvették koleszba.
Az esküvőre se jött el, nem is igen maradt kapcsolatunk később se.
Szerintem jól döntöttem.
Most lépj egy jó nagyot, kifelé a komfortzónádból.
Mindenféle pasitól függetlenül.
EGY életed van, ne engedd át másnak, mert akkor semmid se marad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!