Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Miféle ember az ilyen?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miféle ember az ilyen?

Figyelt kérdés

Az exem pár hónapja van együtt az új barátjával (ő 24, a fickó 35 éves) és mivel barátságban váltunk szét, néha megesik, hogy beszélünk facen pár szót.

Eddig is panaszkodott arra, hogy kissé elnyomja, beszabályozza a személyiségét a másik fél (lány létére az összes kapcsolatában ő szerette hordani a nadrágot, ezért valamelyest irányíthatóbb, passzívabb társakat választott eddig maga mellé), de a legújabb sztori előtt már én is értetlenül állok. A karantén miatt hátközépig megnőtt haját szerette volna levágatni, nagyjából vállig érőre, de a fickó rászólt: Ne tegye, mert az túl fiús. Az exem felajánlotta, hogy akkor hagy még rajta +3 centit, de a fószer szerint az is túl rövid. Mivel a csaj ki nem állhatja a beszabályozást, rákérdezett: Mi lesz, ha mégsem hallgat rá? A válasz: Szakítás.

Bár állítólag nagy a szerelem, mégsem értem, a 21.században hogyan tekinthet ennyire a tulajdonaként valaki a barátnőjére, hogy még a hajának hosszát is ő akarja meghatározni. Én mindig rábíztam, hogyan alakítsa a saját külsejét, hisz pont akkor lesz kiegyensúlyozott az ember, ha önmagát adhatja a másik előtt.

Szóval lányok: Ti hogyan viselkednétek egy ilyen szituációban? Behódolás vagy önmegvalósítás? Esetleg kompromisszum?

2020. máj. 8. 02:50
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
26%

"A karantén miatt hátközépig megnőtt haját szerette volna levágatni, nagyjából vállig érőre, de a fickó rászólt: Ne tegye, mert az túl fiús. "

És ez hogy zajlott vajon? Ült a csaj a fodrásznál, mire a hapsi az utolsó pillanatban, bullet efektben vetődve kiverte a fodrász kezéb9l az ollót, majd jól megaszonta a magáét az exednek? Életszerűbb , hogy a csaj rákérdezett, a fickó meg válaszolt. Megkérte, a csaj ellenajánlatot tett, a hapinak nem volt elég, a csaj megkérdezte, mi van akkor, ha ebben nem tudnak megegyezni, a hapsi elmondta... hol a probléma? Miért feltételez bármilyen birtokviszonyt az, ha valakinek a következmények ismeretében van lehetősége döntést hozni?

A csaj is birtokló, ha a hapsi megkérdi, hogy mi lesz akkor, ha mégis megdugja a csaj húgát, a válasz pedig szakítás? Francokat. Annyi történt, hogy az egyik fél nem akarja, hogy az akciója ne vonjon negatív következményt maga után. A csaj továbbra is azt tesz, amit szeretne, a hapsijával vagy nélküle.

2020. máj. 8. 03:27
 2/16 anonim ***** válasza:
18%

Jó gyorsan nőhet az exed haja..(a karantén alatt gondolom 2 cm-t is nőhetett)

Hagyd rá,szerintem ez imponál is neki,nem azért írt neked,mert bántja,hanem büszke arra,hogy őt mennyire birtokolni akarja ez a csávó.Van ilyen.

2020. máj. 8. 05:12
 3/16 anonim ***** válasza:
80%
Mik ezek válaszok? Ahogy írtad is, már a 21.sz-ban élünk és semmijen joga nincs megszabni a párjának, hogy hogy nézzen ki. Ha én kaptam volna ilyrn választ, először visszakérdeztem volna, hogy viccel e, ha pedig nem akkor megmutatom az ajtót. Igen, van akinek ez tetszik. De ha panaszkodik rá akkor erősen kétlem hogy azokhoz tartozik.
2020. máj. 8. 05:22
 4/16 anonim ***** válasza:
90%

1# téged se az értő olvasásodért szeretnek...

Szerinted a megcsalás és a hajlevágatás ugyanaz a kategória?

Szerinted attól, hogy előre közölte a szakítást mint következményt, ez elfogadható?

Abból kiindulva pedig, hogy a lány megkérdezte a véleményét, mielőtt fodrászhoz ment volna, egyáltalán nem birtokló, szimplán normális, mert ez így szokás kb.

Szerintem sem jön be ez neki, amit nem is csodálok, csak még tűr. De ha valaki ilyen korlátolt idióta, mint a pasi, az előbb-utóbb lapátra kerül.

2020. máj. 8. 06:59
 5/16 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem csak elmondta a véleményét. Oké, a szakítással való zsarolás tényleg nem korrekt, de egy "járás" szintű párkapcsolatban tulajdonképpen akkor és amiatt szakít az ember, amikor és amiért csak szeretne. A csajnak sem a hajvágás a valódi problémája, hanem az, hogy a pasi nem hagyja dirigálni. Tény, hogy a rövid haj sok férfinak nem tetszik, felesleges erőltetni olyan pasiknál, akik nagyon ellene vannak, az ízlést nem fogja senki megváltoztatni erőszakoskodással. Nem azt mondom, hogy akkor most egy nő csak azért éljen, hogy a párjának tetsszen, de normális kapcsolatban azért nem csinál direkt olyat az ember, amiről tudja, hogy kb undorodni fog tőle a párja. Ilyen gyerekes játszmázások helyett szerintem érettebb megoldás lenne megveszelni a dolgokat vagy ha ennyire fontos a csajnak az irányítás, akkor keressen inkább egy elnyomhatóbb pasit (pl a kérdezőt, aki nyilvánvalóan pályázik rá).
2020. máj. 8. 07:33
 6/16 anonim ***** válasza:
41%

Te beszélsz itt gyerekes játszmázásról, mikor egy (nem drasztikus) hajvágás miatti szakítás szerinted tök normális?

Egyrészt attól még ugyanaz az ember marad, akit szeretsz normális esetben, pláne, hogy a vállig érő normális emberek szerint nem fiús. Mi lenne, ha le kellene vágni a lábát, vagy összeégne az arca? Nagy szerelem lehet, ha ilyeneken hisztizik. Úgy repülne, mint macska, ha nekem ilyet benyögne...

Arról sem szól a sztori, hogy szándékosan akarná a làny ezzel idegesíteni a pasit, hogy levágatja. Mindazonáltal pedig az ő haja, az ő teste. Azzal, hogy azt csinál vele, amit akar, csak azt bizonyítja, hogy van szabad akarata, nem azt, hogy ő akar dirigàlni:’D

Mellesleg elég önző hozzáállásra vall, hogy valakinek a saját haja levágatása is a másik körül forog, hogy biztos ŐT akarja vele idegesíteni, meg Ő RÁ akarja erőltetni az ízlését. (ezt rád értem, válaszoló)

Vagy csak szimplán le akarja vágatni a haját, ami róla szól, nem a párjáról.

2020. máj. 8. 07:46
 7/16 anonim ***** válasza:
17%

A haj dolog rossz példa, mert a férfiak egy rézénél igenis kardinális kérdés, hogy hosszú legyen. Az meg nem kompromisszum, ha 30cm-t levágat, de ebből 3cm-t enged.

Számomra ebből a férfiról nem derült ki semmi. A kérdésre válaszolva én önmegvalósítanék.

2020. máj. 8. 08:03
 8/16 anonim ***** válasza:
77%
Birtokló személyiség. Birtokolni akarja, kisajátítatni, ahogy írtad szabályozza és irányítja, magyarul nem tiszta szeretet, amiért együtt van a lánnyal. Én úgy viselkednék, hogy elhagynám, de nem a hajas téma miatt, hanem sokkal inkább az egészért úgy ahogy van, ha igaz ez, hogy irányítja és szabályozza. Nem hagyhat neki túl nagy szabadteret ezek szerint.
2020. máj. 8. 08:11
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Én levagatnam a hajam és szakítás. Valszeg mindenben ilyen, nem csak a ha hajvagasban.
2020. máj. 8. 08:18
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, milyen hangnemben mondott nemet a pasi a rövidebb hajra, de ha nem parancsoló, akkor nekem ebben inkább csak az a gáz, hogy szakítással fenyegetőzik.

Én sem szerettem, mikor a barátom pár milliméteres tüsire vágatta a haját a kapcsolatunk elején. Nem tehetek róla, rettentő csúnyának látom az ilyet, és hozzáérni sem szeretek, brrr... meg ahogy átsejlik a koponyájára feszülő fejbőre... Nagyon csúnyán hangzik (és ezt nem is mondtam így neki), de sajnos enyhén irtózom ettől, hasonlóan mint egy rovartól, vagy egy idegen kihullott hajcsomójától.

Nem ezzel a hajjal ismertem meg, nem így tetszett meg, nem szerettem volna, hogy ilyen drasztikusan megváltozzon a külseje, olyan irányba, ami nekem nem jön be.

Azt mondta, nyaranta szokta ilyenre vágatni. Kértem (kértem!), hogy máskor inkább ne tegye, mert nekem ez sajnos nagyon-nagyon nem, de egyáltalán nem fenyegettem szakítással meg semmivel. Rendes volt, onnantól meghagyta egész évre a 3-4 cm hosszú haját. Nem tudom, mi lett volna, ha továbbra is minden nyáron úgy nézett volna ki. Lehet, hogy idővel megszokom, lehet, hogy idővel kiábrándít (igen, kiábrándító tud lenni, ha a párunkat elcsúnyultnak látjuk), de biztos nem szakítottam volna vele azonnal ezért.

Viszont nagyon bejön nekem a kicsit hosszabb, "beletúrós" haj a férfiakon, egyszer megkérdeztem, nem lenne-e kedve hagyni kicsit megnőni. Nem, ő azt nem bírja elviselni. Oké, akkor téma lezárva, semmi gond, így is nagyon szép.

Neki mindegy, hogy az én hajam derékig ér, vagy vállig érőre vágatom (megkérdeztem előtte, mit szólna hozzá), csak a fiúsan röviddel lenne baja, de olyat én sem akarok.

Szerintem nem gond, hogy a másikkal megbeszéljük, mi tetszene nekünk, vagy mi nem, és azt is normálisnak találom, ha a külsőnk megváltoztatásában kompromisszumot kötünk a másik kedvéért, hiszen tetszeni szeretnénk egymásnak, persze csak az észszerűség keretein belül.

Ugyanakkor nem hiszem, hogy a hosszú haj vállig érőre vágása annyira megváltoztatná egy ember megjelenését, karakterét. Nem hiszem, hogy aki hosszú hajjal szép, az vállig érővel már csúnya. Hiszen elölről szinte ugyanúgy néz ki, nem látod, hogy a válla mögött folytatódik-e a haja.

Az állig érő vagy annál rövidebb (pixie, nyanyahaj) hajról viszont már simán el tudom képzelni, hogy elcsúfítja a viselőjét.

Na, szóval összefoglalva: a pasi ezzel a szakítással fenyegetőzéssel túllőtt a célon.

2020. máj. 8. 08:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!