Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Melyik utat válassza az ember?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Melyik utat válassza az ember?

Figyelt kérdés

Nem nagyon szeretek párkapcsolati, magánéleti kérdésekben tanácsot adni, mert könnyen rosszul lehet kijönni belőle. Most viszont egy nagyon jó barátomról van szó, tanácsot kért és valamit muszáj mondanom. Megvan már bennem, hogy mit mondjak, de kíváncsi vagyok, az internet népe mit mond erre.

Adott a barátom, 25 éves, már „rutinos”, volt már párkapcsolata, kb. másfél hónapja együtt van egy lánnyal, a lány nemsokára lesz 23. A lánynak ő az első komoly, olyan szinten is, hogy a szüzességét is ő vette el, a lány állítása szerint eddig nem érezte senkivel, hogy bármi is lehetne. Na most, a lány iránt elkezdett lankadni a lelkesedés, nem is nagyon akar már vele találkozni. Kb. 2 hete a fiú nem szándékosan, úgy értem, nem keresett direkt új csajt, hanem egy másik baráti társaságon keresztül megismerkedett egy másik lánnyal, akivel inkább el tudja képzelni, annyira, hogy eldöntötte, hogy elhagyja érte a még jelenlegi barátnőjét. Szerinte gondolkodásban, személyiségben is közelebb áll és csinosabb is a másik lány. Most arra ne térjünk ki, hogy a barátom ilyen meg olyan, hogy mással kezdett ismerkedni, mert az újjal nem jöttek össze, csak ismerkednek, az viszont biztos, hogy a másik lány részéről is megvan a nyitottság. Annyi biztos, hogy a szándék már eldőlt, így az a kérdésem, hogy „milyen szöveggel” szakítson a még jelenlegi barátnőjével? Mint írtam, a lánynak a barátom volt mindenben az első, így nyilván fokozottabban sérülékeny.

Alapvetően két út van: vagy megmondja az ember az igazat, hogy megismerkedett mással. Ez nyilvánvalóan hatalmas sebet fog ejteni a lányban, hogy lecserélik valaki másra, egy olyasvalaki, akinek „mindenét” odaadta (nagyon lelkes a lány tényleg).

A másik, hogy ne sérüljön annyira, kegyes hazugsággal csak annyit mondani neki, hogy nem érzi a dolgot, nem szeretné folytatni, nem szeretné átverni, ne magában keresse a hibát.

Tehát, fájó és kegyetlen őszinteség vagy kevésbé fájó kegyes hazugság?

Kíváncsi vagyok a véleményekre, utána leírom én is, hogy mire jutottam.

2019. jún. 21. 14:48
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
67%
Jó nehéz kérdés. Talán a kegyesebb hazugság lenne a jobb, azzal kevésbé tipor bele szegény lányba.
2019. jún. 21. 15:02
 2/12 anonim ***** válasza:
80%
Hat igazabol mindegy. A lanynak szhar hogy pont egy ilyen eretlen kisfiunak adta oda a szuzesseget aki meg repked viragrol viragra es nem erzi a tettei sulyat... majd legkozelebb jobbN valaszt.
2019. jún. 21. 15:11
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerinted az jobb, ha megmondja, hogy nem is szereti, és úgy vette el a szüzességét?

Teljesen mindegy, hogy mit mind és milyen indokkal szakít. Önmagában az a tény fogja a lányt összetörni, hogy szex után rögtön dobja, miközben ő szerelmes és komolyan tervezett vele.

Azt is látni fogja, hogy lesz egyből más helyette. Talán kitalálja, hogy eleve volt is, és miatta szakított a barátja.

Olcsón ezüstöd,, ha csak sír és kihajít.

2019. jún. 21. 15:11
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Mi van, ha utána rájön a csaj, hogy van új, akkor még hülyébben fogja érezni magát. Bár én sem mondtam el az exemnek, hogy megcsaltam, csak hogy már nem érzem azt, amit az elején, de abból a másikból nem is lett komoly kapcsolat, amit utána fel kellett volna vállalni. Viszont ameddig nem lett olyan, akit valóban fel lehetett vállalni, addig az exem kitartóan próbálkozott, úgyhogy az is benne van a pakliban, hogy ha azt hiszi, hogy nincs más, akkor nem fogja békén hagyni a barátodat.
2019. jún. 21. 15:16
 5/12 anonim ***** válasza:
53%

Egy út van: "Figyelj Cica, beszélnünk kell. Részemről elmúltak az érzelmek, külön folytassuk ezután."

Ez a legkevésbé fájdalmas (utólag visszanézve). Nő vagyok, első szerelmemmel mikor szétmentünk (ő is tapasztalatlan volt), húztuk, mint a rétestésztát (jajj, biztos?!), de visszagondolva az lett volna a legtisztességesebb, ha elém áll még a legelején, mikor realizálódott benne, hogy kihűlt irántam minden érzelme, és azt mondja kategorikusan, hogy viszlát, ennyi volt.

33N

2019. jún. 21. 15:37
 6/12 Fruzs33 ***** válasza:
100%

Hát válaszoljunk.

Mind a 2 fajtát átéltem ezek közül.

A kegyes hazugság empátiai alapon működik,hogy ne sérüljünk meg annyira.

A leírt válasz,hogy utána is kitartóan kereste,még nem jött más,nálam is előfordult.Ennek egy mellékága,hogy tartunk búcsú éjszakát szenvedéssel,szeretkezéssel,sírós égető könnyekkel miérteket keresve.

Csak fájdalmat okozott,hogy megdöglött a kutyánk,de azért tartsuk meg,mert aranyos.

A másik fajtája a fájdalmasan őszinte padlóra küld.Addig fáj,még szenvedünk,fel nem állunk a padlóról.

A párkapcsolat 2 emberről szól.

Amiket belefektetünk közösen.

Egyik sem jobb,de a maradás,hitegetés,mellette eljárás rosszabb.Becsapjuk,átverjük,szenvedést okozunk ezzel is.

2019. jún. 21. 16:22
 7/12 anonim ***** válasza:
91%

Én azt nem értem, miért él az emberekben ez a "egy barátom" maszatolás. Miért esik olyan nehezére valakinek egy anonim oldalon saját magaként, ha magáról beszél? Ennyire megviselné az ember hangulatát még arctalan, névtelen internetes, általa nem ismert válaszolók esetleges kritikája is a szintén arctalan, névtelen, kilétét nem felfedő önmaga felé, hogy még ilyenkor is él ez a "egy barátom" körítés, mint az óvszervásárláskor, vagy a nemibeteggondozónál?

Mindegy, tudjuk-e, ki fogalmazza meg a kritikát, mindegy, ők tudják-e, kinek írják, negatív érzéseket szül, és kerülni akarjuk?

2019. jún. 21. 16:27
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Mondanám a kegyes hazugság dolgot, hogy ne bántódjon meg a lány, de őszintén szólva mindig egyszerűbb és tisztább őszintének lenni. A lánynak meg amúgy sem a szavak fognak fájni, teljesen mindegy, mit mond a barátod, a szakítás az szakítás, akármilyen szöveggel történik meg. Nyilván van tisztességesebb és kevésbé tisztességes szakítás is, van különbség személyesen csendesen, őszintén és sms-ben két szóval között, de azért alapvetően nem az a lényeg, milyen szavakat használ.
2019. jún. 21. 17:24
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Kegyesebb szöveget mondanék a helyében. Szerintem az rosszabb, ha csak azért van vele, hogy ne bántsa meg.
2019. jún. 21. 19:41
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Én is inkább a kegyes hazugság pártján állok.
2019. jún. 24. 13:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!