Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Már nem szeretem a nejem?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Már nem szeretem a nejem?

Figyelt kérdés
40 felett vagyok, feleségem is, de visszagondolva már évek óta nem szeretem, teljesen elhidegültem tőle. Pár hete elköltöztem, de megint otthon vagyok a gyerekek miatt. Próbál a nejem változni, de rengeteg dolog zavar benne, bár tudom, hogy én sem vagyok tökéletes. Nagyon-nagyon sok dolgot nem kaptam meg, amire vágytam (érzelmi biztonságot, bújást, kötődést....), aminek hiányát sajnos nem jól kommunikáltam felé, ennek következtében gondoloatban már évek óta az elköltözés jár a fejembe, a gyerekek miatt viszont nem mertem lépni. De most úgy hozta a sors, hogy megtettem. Igaz pár hét után visszaköltöztem, de mondtam is, hogy nem végleg (a gyerekek miatt). Szegénykém próbálkozik, de nagyon sok idő telt el, nekem már ez kényelmetlen és nem érzek semmit iránta. Ezt jeleztem is felé, nem akar elengedni. Nem tudom mit tegyek, szívem szerint nem mennék ma sem haza, de az eszem mást diktál. Amúgy nem hiszem, hogy az ember változik 40 felett, legfeljebb rövid ideig, és szerintem visszatérünk majd ugyanoda, ahol voltunk. Valaki hasonló helyzetben mit tett? Te mit tennél? Nejem azzal riogat, hogy őt már tönkretettem ezzel a pár héttel, és ezt fogom tenni a gyerekekkel is (ovis és középiskolás). Nincs is kedvem már energiát fektetni a megmentésbe, már belefáradtam, valamint nem hiszem, hogy megváltozik ez érzésem felé.
2016. júl. 17. 11:20
 1/10 A kérdező kommentje:
Illetve ha otthon is vagyok, menekülök tőle, kerülöm, inkább a gyerekekkel vagyok, vagy a kertben bogarászom, csak ne kelljen kommunikálnom vele. Boldogtalan vagyok otthon. És nagyon sajnálom őt, de nem tudom megjátszani magam.
2016. júl. 17. 11:23
 2/10 anonim ***** válasza:
94%

A kérdésedből is látszik, hogy igazából te ezt nem szeretnéd folytatni. Sajnos ismerem az érzést, bár fiatalabb vagyok, tudom hogy milyen amikor az ember azt hiszi, hogy már csak az "esze" viszi rá arra, hogy maradjon, vagy megpróbálja újra. Nekem sem ment, akármennyire helyes döntésnek tűnt benne maradni egy kapcsolatban, egyszerűen szerelem nélkül, boldogság nélkül, csak magamat tettem tönkre. Megértem, hogy szereted a gyerekeidet, de szerintem ha nem vagy boldog, azt ők is megérzik, lehet pont ezzel tennéd őket tönkre. Rengeteg olyan embert ismerek, akik elváltak, mégis teljesen rendben tudnak foglalkozni a gyerekeikkel, meglehet oldani, hogy veled is legyenek/meglátogasd őket, mivel ahogy látom te már csak miattuk jársz haza. Meg kell beszélned a nejeddel, hogy neked ez nem megy, és bármennyire is önzőségnek tűnik, azzal hogy úgy vagy mellette, hogy nem vagy boldog, mindkettőtöket tönkretennéd. Remélem segíthettem, sajnálom hogy így alakult.

24/L

2016. júl. 17. 11:31
 3/10 anonim ***** válasza:
91%
Fú...hát nehéz helyzet csak kitartást tudok kívánni. Nem is tudom mit tennék a helyedben. Baromi nehéz helyzet. Ugye ott vannak a gyerekek, elmondásod alapján a nejed sem nagyon akar konszenzusra jutni. Senkinek nem jut eszébe, hogy szenvedsz. Mert ez az. Én nem tudnék magamhoz láncolni így egy férfit sem ha már tudom, hogy nem szeret....vagy anyagilag instabillá válna a helyzet ha elmennél? Mert az két gyerek mellett nem túl áldásos....mindenképpen valamit lépned kell, mert így a hátra lévő x éved csak elpazarlod. Ne tedd. Próbálj meg beszélni a nejeddel hogy ez neked így nem megy, próbáljátok megtalálni a középutat.
2016. júl. 17. 11:40
 4/10 anonim ***** válasza:
87%
Már döntöttél,ez egyértelmű. Ami nem megy azt nem kell erőltetni.
2016. júl. 17. 11:42
 5/10 anonim ***** válasza:
60%
Ez a baj a mai emberekkel... ami nem működik, eldobják önző módon, ahelyett, hogy megpróbálnák helyre hozni.
2016. júl. 17. 12:30
 6/10 anonim ***** válasza:
70%
Talán nem kellett volna megvárni, mig eljutsz idaig. Ha vmi nem tetszik, egybol jelezni, akkor meg lehetett volna oldani.
2016. júl. 17. 13:16
 7/10 RoseTyler ***** válasza:

Nekem is 40 felett van a párom, de képes változni. Az életkor nem kifogás ilyesmire.

Ha taszít a feleséged, akkor menjetek szét. Ha nem, akkor viszont megszeretheted újra. El kell kezdeni apróságokkal nyitni egymás felé. Érzelmileg és testileg is. A rendszeres fizikai érintkezés (ölelés, csók, simogatás stb.) eleve ragaszkodást vált ki az idő előrehaladtával.

Mivel ez esetben a feleségednek kellenél még, így rajtad áll, hogy nyitsz-e felé újra, vagy végleg elválnak az útjaitok. Csak a gyerekek miatt meg ne maradjatok együtt, mert ezzel rossz példát mutatsz nekik a párkapcsolati gondok kezelésében.

2016. júl. 17. 13:37
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, még jöhet...., mind érdekel. Azt azért hozzátenném, hogy nem arról van szó, hogy elcseszte a paprikáskrumplit és holnap ezért már mehet, vagyis én megyek...ez ennél sokkal bonyolultabb és évek óta tartó folyamat, amely most tetőzött nálam. Illetve próbáltam már helyrehozni, de mint említettem, rosszul kommunikáltam felé, vagyis inkább számtalanszor jeleztem neki szóban, tettben, hogy nincs ez így jól!
2016. júl. 18. 01:18
 9/10 anonim ***** válasza:

De leültetek megbeszélni? Töviről hegyire az összes problémát? Egyetértek szál, aki azt írta, azonnal jelezni es kibeszélni, ha gond van....

Sajnálom. En 40 feletti no vagyok, van nemi élettapasztalatom. Azt végiggondoltad mar, hogy egyedül hogyan fogsz élni? Úgy érzem, jól fogid erezni magad? Hogy telnek majd a napjaid? Amikor meglátogatod az óvodást es búcsúzáskor megkerdezi, h apa, hova mész? Te mit fogsz válaszolni? Es neked milyen érzés lesz? Bonyolultabb ez annal, hogy,csak összecsomagolsz es elmész. Számtalan olyan következmény van, amit most el sem tudsz képzelni. Rengeteg szenvedés es siras fog következni, akár évekig is. En ezt látva, a megjavításra koncentrálnék még mindig. Ha nem ezt az utat választod, készülj fel sok fájdalomra. Sajnálom, csak próbáltam reálisan leírni...

2016. júl. 20. 03:33
 10/10 anonim ***** válasza:

Mindketten hibáztatok, mindketten képesek vagytok belátni, és mindketten akartok tenni érte (hisz te is itt írsz). Szerintem helyrehozható.

Szerintem nem kellene még döntést hozni (elköltözni). Utazz el, 1-2 hétre, hátha segít a tisztán látásban. Aztán ha visszajöttél, egyszerűen csak randizzatok, legyetek aktívan együtt. Persze gyerek mellett nem egyszerű, de heti 2-3 alkalommal talán megoldható. Akkor ne a problémáról beszéljetek, csak beszélgessetek, érezzétek jól magatokat, csináljatok olyanokat, mint régen. Előkerülhetnek a régi emlékek, fotók idővel. Viszont a maradék időben, amennyire tudtok, befelé figyeljetek, magatokra. Passzív időt kerüljétek, amennyire lehet.

Kitartás, türelem, szeretet, ego félre, és menni fog!

2016. júl. 20. 20:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!