Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Hogyan essek túl az első...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan essek túl az első szakításon? (Bonyolult helyzet)

Figyelt kérdés

22 éves férfi vagyok a barátnőm 21 éves. Nekem ő az első kapcsolatom. Neki én már a sokadik...

Nagyon szerelmes belém, és nagyon jó vagyok neki. Elmondása szerint a legjobb vagyok számára...

Nagyon szeretem, de nem vagyok belé szerelmes. Mindent megteszek érte, és ő is értem. A szeretet megvan.

DE én nem vagyok szerelmes belé!

Adtam egy esélyt magunknak, nagyon jól elvagyunk, együtt is élünk.

De nem vagyok szerelmes! És ez rossz. Azt hiszem, hogy van még nála jobb nő számomra ezen a világon! Aki arra vár, hogy megtaláljam. Talán már láttam is. Nem tudom.

Azt érzem, van még feljebb nála. :( És több lehetek mellette, mint a barátnőm mellett.

Szörnyen érzem magam miatta, hogy ilyen gondolataim vannak.

Feladni a biztos legjobban, egy olyan jobbért, aki talán nem is létezik? Nem tudom mitévő legyek. :(

Nem akarok neki fájdalmat okozni, mégis ezt teszem. Pedig nagyon nem ezt érdemli! Nem tudom mitévő legyek.

Beszéltem már neki az érzéseimről... De sajnos nem lettem okosabb. Ő szeret, és tudja, hogy én tökéletes vagyok számára. Én szeretem, de nem érzem ezt biztosra. Talán, mert ő az első kapcsolatom és nem tudom elhinni, hogy elsőre betaláltam. Nem tudom. De azt érzem, hogy sehogy sem jó...

A szakítás úgy fordult meg a fejemben, hogy azért szakítanék vele, mert nem szeretném azzal megbántani, hogy lecserélem egy jobb nőért... Szakítok és szingli leszek és úgy állok neki a keresésnek. Nyitva tartom a szemem. De ez is csak szenvedés, amíg nem találom meg.

De kihasználni sem szeretném barátnőmet és az idejét rabolni sem szeretném, ha a végén mégsem maradok meg mellette.

Ráadásul nehezíti még a helyzetem, hogy szeptembertől külföldön kezd dolgozni és alig fogom látni.

Már olyan is megfordult a fejemben, hogy várok szeptemberig és utána elválnak útjaink... Nem tudom.

Beszéltünk erről is, hogy nagyon hiányozni fogunk egymásnak a távolság miatt. Ő nagyon nem bírja. Én elviselem. Most is úgy dolgozik, hogy szinte csak pár napot van nálam hetente. Így is alig bírja...

A testiségek is nagyon nehezek lesznek ha kiutazik. Már erről is beszéltünk. Ha arra lesz szükség, hogy együtt maradjunk, a nyitott kapcsolat is szóba jöhet...

De ő is tudja, engem nem a külsejével fogott meg és a szexel, hanem a személyiségével. Ő fog hiányozni, nem a szex. Csak a nyitott szexuális élet mögé próbálta leplezni, hogy nagyon hiányozni fogunk egymásnak. Pedig tudja, hogy nem erre lesz főként szükségem.

Nem feltétlen szakításban gondolkozom, nem is értem mért így írtam ki a kérdést, de ez is átfutott a fejemen, mint egy lehetőség. Olyan is megfordult, hogy amíg külföldön dolgozik (évek) addig én a tudtával belekezdek egy csak szexkapcsolatba... De tudom ez is veszélyes játék az érzelmek miatt. Nem akarom, hogy bárki is sérüljön érzelmileg... Fő a fejem, nem tudom mit tegyek...

Az én fejem, gondolataim nem tiszták és pártatlanok.

Kikérném a véleményeteket, segítségeteket.

22/F

2015. máj. 29. 12:09
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Kedves 7es, te is rengeteg mindenre rátapintottál. Köszönöm bölcsességed. :) És a többieknek is.

Várok még válaszokat.

2015. máj. 29. 12:34
 12/18 anonim ***** válasza:
Nehéz döntést hozni és kockáztatni, eldobni magadtól mindent egy olyan dologért ami talán sosem következik be. De csak egyszer dönthetsz, és az végleges, sose bánd meg. :) Ez most meghatározza majd a jövődet és a lényét is.
2015. máj. 29. 12:37
 13/18 anonim ***** válasza:
*lányét (bocsánat az elírásért XD)
2015. máj. 29. 12:37
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Egy kapcsolat befejezte végződhet szakítással,veszekedéssel, de ha nem történt megcsalás meg ehhez hasonlók akkor simán lehet egy baráti búcsúzás is. Mindketten elfogadjátok, hogy a másik új partnert keres és beletörődtök abba, hogy többet már nem tehettek egymásért. Szépen bezárjátok a közös múltatokat mint egy emléket amit senki sem vehet el Tőletek.

Esetedben én ezt az utat választanám....mivel úgy is szétválnak útjaitok csináltok egy levezetést, egy elengedési fázist, megbékéltek a helyzettel majd miután elváltatok kerestek új kihívást magatoknak. Az idő esetetekben nem túl sokat számít mert mind2 fiatalok vagytok....ha jól tudjátok a kapcsolatot lezárni még később simán lehet folytatás....feltéve hogy az élet újra egymás mellé sodor Titeket. Ne legyen lelkiismeret furdalásod, egy kapcsolatban mind2 félnek haszonélvezőnek kell lennie, ha ez megborul akkor ki kell belőle lépni békességben, harmóniában.

37F

2015. máj. 29. 12:47
 15/18 A kérdező kommentje:

Talán az vágyom jobbra, mert külsőre a barátnőm nem egy modell alapanyag. Közel sem illik hozzám, nem vagyunk egy súlycsoport...

De ez az én szememben csak külsőség és felszín... Nem ebbe szerettem bele, hanem a személyiségébe, értékeibe.

Számomra ez a fontos, de a külsőség mégis szálka a szemembe.

Amúgy egy értékes nő!

Különválasztottam a kettőt a kapcsolatunk elején és úgy döntöttem adok egy esélyt magunknak.

Jól érzem magam vele, szeretem, összeillünk.

De mindig ott van az a szálka ami bök.

Talán ez a külföldi munka is csak egy próbatétel. Elég erősek vagyunk e ahhoz hogy együtt maradjunk. A szálka meg az én próbám. Az az különtöltött idő meg talán egy lehetőség a szárnyam bontogatására. Mielőtt megkapnám a leszóló válaszokat megjegyzem, nekem szabad félrejárni. Ebbe most ne kössetek bele, hogy hűség meg miegymás, mert hűséges vagyok hozzá és szeretem. Félredughatok, tud róla, megengedte. Rossz érzés sem marad! Máshogy gondolkodunk mint az áltag ember és nyitottabbak is vagyunk...

2015. máj. 29. 12:47
 16/18 A kérdező kommentje:
14es a te bölcsességed is köszönöm, meg a többiekét is. Várok még válaszokat.
2015. máj. 29. 12:49
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Ez a lány szeret téged. Te pedig azért nem érzed őt az igazinak, mert külsőre nem topmodell alkat, és nem tartozik az ideálodba.

Én régebben kételkedtem egy kapcsolatomban, mert a srác ne volt épp helyesnek mondható. Akkor nemsokkal utána megbántam azt, hogy ez gondolat szinten is megfordult a fejemben, és hogy emiatt meginogtam abban, hogy járni akarok-e vele. Akkoriban bennünk is sok közös volt. Az évek múlásával már fel sem tűnt, hogy hogy néz ki, számomra a világ leghelyesebb pasija volt. A megingásom a kapcsolatunkra is rányomta a bélyegét, de soha nem tudta meg, hogy mi miatt kételkedtem a kapcsolatban.

Soha nem bocsájtom meg magamnak azt a hibát, és igaz, mostmár boldog vagyok mással, hosszú-hosszú évembe telt, és még több önsanyargatásba az, hogy túllépjek azon a pár éven.

Ha nem tudod elfogadni őt, akkor ne rabold az idejét, hagyd, hadd legyen túl rajtad minél hamarabb.

Te nem szereted őt, nem is szeretted, csak taktikai húzás volt részedről az, hogy összejöttetek. Nem szívből, hanem észből jöttél össze vele, A-B verzióból választottál. Remélem érted mire akarok célozni.

Talán egyszer neked is eljön az, akinél nem lesznek opciók, csak az, hogy őt akarod. Bár van egy olyan érzésem, hogy fogsz te még ennél a barátnődnél kopogtatni.

2015. máj. 29. 13:06
 18/18 A kérdező kommentje:

17es köszönöm a hasznos választ!

Sajnos emberből vagyok én is. :(

Hibázhatok, taktikázhatok stb... Abban igazad van, hogy nekem talán a fejem erősebb, mint a szívem. De törekszem összhangban tartani a kettőt.

Gondolok a jövőre, megélem a jelent.

Jogomban áll dönteni jól vagy akár rosszul egyaránt. De nekem legalább van annyi eszem, hogy körbenézek, kérdezek és mérlegelek.

Boldogok a buta emberek és a lelki szegények... Sajnos én nem tartozom ehhez az egyszerűbb réteghez. :(

Nálam a fej, majd a szív és végső sorom a farkam a domináns.

2015. máj. 29. 13:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!