Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Hogyan lehetne leállítani a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan lehetne leállítani a fenyegetőzését? Valóban szemét lennék?

Figyelt kérdés

Annyi a történet, hogy amikor összejöttem az exemmel, depressziós voltam és nem volt semmi önbizalmam. Ő 8 évvel idősebb és ő volt az első ember aki úgy láttam, hogy valóban érdeklődik irántam és többet lát bennem egy ingyenpuncinál, ezért egyből összejöttem vele. Csak később láttam meg, hogy valójában milyen. Amikor sikerült jó munkát találnom, és elkezdtem sportolni, emberek közé járni, megjött az önbizalmam, felnőttem érzelmileg, és akkor szembesültem vele, hogy a párom egyáltalán nem egészségesen viszonyul felém. Pl. egyáltalán nem támogat, nem örül a sikereimnek, féltékeny, valamint állandóan azt akarta elhitetni velem, hogy feledékeny és megbízhatatlan vagyok, és kimondott olyat, hogy nem lennék képes egyedül élni, mert nem tudom, hogyan kell befizetni a számlákat, meg ha elromlik valami, nem tudok szerelőt hívni, mert azt sem tudom kit kell, ezért mindig rá vagyok utalva másra.

Nekem ebből szép lassan elegem lett, és sok tervezés, készülődés után összecsomagoltam, és közöltem, hogy részemről ennyi volt. Óriási veszekedés lett, torkaszakadtából üvöltött, lehordott mindennek, elállta az utamat, órákig ez ment. Ő úgy értelmezi az eseményeket, hogy minden sikerem az ő támogatásának köszönhetem, én nem tettem le semmit az asztalra, én csak egy senki vagyok a karrieremben is, előtte viszont fejet kéne hajtanom, mert sokkal többet ért el. Szerinte én pióca módra ráakaszkodtam és rajta felkapaszkodva hízlaltam az egóm, aztán a megfelelő pillanatban eldobom és ugrok másra. Folyamatosan fenyeget, hogy én nem tehetem ezt meg, meg fogom tanulni, hogy nem lehet büntetlenül megtenni ezt mással, nem szottyanhat kedvem hirtelenjében ahhoz, hogy egyik napról a másikra lelépjek attól, aki éveken át mindenét odaadta nekem. Meg, hogy ő el fogja számolni az összes anyagi támogatást, amit nyújtott nekem, ő visszamenőleg lakbért akar felszámolni, mert ott éltem az ő lakásában, meg hasonlók.

Közben mégis arra számít, hogy visszamegyek hozzá, hétvégente a szüleimhez járkál segíteni a ház körül, a barátaimmal társalog, és közös kiruccanásokat tervez hónapok múlvára. Közben persze tömi a fejüket, hazudozik rólam.

Hogyan állítsam le? Ismerősök, barátok tapasztalatai alapján a rendőrség ezzel még nem kezd semmit, mivel amit csinál, nem olyan jellegű zaklatás, amivel foglalkozni szoktak, pl. a barátnőmet naponta 20x hívogatta az exe, és halálos fenyegetéseket is küldött neki, ő feljelentette, de nem igazán történt semmi.

Ugyanakkor félek, hogy elborul az agya, de még ha nem is történik ilyesmi, akkor is undorodom attól, hogy nem képes eltűnni az életemből, és nem képes leszállni a családomról, barátaimról.

2023. aug. 22. 19:46
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

"hétvégente a szüleimhez járkál segíteni a ház körül, a barátaimmal társalog"

---> szüleidhez?? Talán a szüleidnek kellene ezt leállítani és elküldeniük őt. Ez sem normális, hogy a szüleid ezt így normálisnak tartják.

Netán az ő pártján állnak?

A barátaiddal, ha valóban a barátaid akkor melléd fognak állni és nem fognak társalogni vele, és ha ezt nekik elmondod és még 1x mondom ha valóban a barátaid akkor lekoptatják.

Ő ugyanakkor egy kétségbeesett f**asz.

Mindenáron azt akarja, hogy ne hagyd el, ezt próbálta durván, hogy semmire nem vagy képes, és fenyegetőzött is, el akarta hitetni veled, h neked egyeüdl nem fog menni----> reménykedve abban, hogy ezt te kis hülye beveszed majd és nem mész sehová.

A kreténség nem vállt be...most jön a nyájaskodás a visszaédesgetés...

Szóval! A szüleidnek el kellene őt küldeniük, és a barátaidnak is, amennyiben a te barátaid.

Te pedig nem dőlsz be a jajj de szívem szeretlek és sajnálom és tudod h te vagy az életem és hasonló marhaságoknak.

Egyébként pedig nem követelhet tőled semmit.

2023. aug. 22. 20:00
 2/7 GJLarsFan válasza:
"Pl. egyáltalán nem támogat, nem örül a sikereimnek, féltékeny, valamint állandóan azt akarta elhitetni velem, hogy feledékeny és megbízhatatlan vagyok, és kimondott olyat, hogy nem lennék képes egyedül élni, mert nem tudom, hogyan kell befizetni a számlákat, meg ha elromlik valami, nem tudok szerelőt hívni, mert azt sem tudom kit kell, ezért mindig rá vagyok utalva másra.", "Ő úgy értelmezi az eseményeket, hogy minden sikerem az ő támogatásának köszönhetem, én nem tettem le semmit az asztalra, én csak egy senki vagyok a karrieremben is, előtte viszont fejet kéne hajtanom, mert sokkal többet ért el. Szerinte én pióca módra ráakaszkodtam és rajta felkapaszkodva hízlaltam az egóm, aztán a megfelelő pillanatban eldobom és ugrok másra." Ezek a mondatok alapján úgy tűnik, hogy a "párod" érzelmileg manipulál téged... Mindenesetre próbáld meg ne hagyni azt, hogy továbbra is zaklasson, ha megpróbálja, pl. hív, vagy üzenetet küld, egyszerűen tedd le, vagy elolvasás nélkül töröld az üzenetet. Esetleg próbáld meg szerintem a rendőrséget is beleavatni, bár ebben nem vagyok biztos, még nem kellett ilyet átéljek (szerencsére).
2023. aug. 22. 20:16
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

El fogja unni a dolgot, csak tarts ki.

Azzal meg ne foglalkozz, kinek mit mond.

Az idő neked dolgozik.

2023. aug. 22. 20:41
 4/7 anonim ***** válasza:
Az a lényeg, hogy maradj erős és kitartó
2023. aug. 22. 21:47
 5/7 anonim ***** válasza:

Kitartást kívánok!

A szüleid meg szégyellhetik magukat, de rohadtul!!!!

Nem tudsz esetleg bizonytalan ideig "felszívódni" (akár barátnál, ismerősnél)?

Hangfelvétellel lehet tudnának mit kezdeni a rendőrségen.

2023. aug. 22. 21:54
 6/7 anonim ***** válasza:

Amikor sikerült jó munkát találnom, és elkezdtem sportolni, emberek közé járni, megjött az önbizalmam, felnőttem érzelmileg, és akkor szembesültem vele, hogy a párom egyáltalán nem egészségesen viszonyul felém.

Persze, mert nem az egészséges éned kellett neki, hanem a lecsúszott, depressziós, aki előtt férfi lehetett. Veled már nem tud mit kezdeni, ezért akart mindenáron visszarángatni a bántásaival arra a szintre, ahol voltál...Ha a szüleiddel nem tudod megértetni, hogy vége van, és ne fogadjanak el tőle több segítséget, mert ezzel csak neked ártanak, akkor az nagyon szomorú, de ne add fel, és tarts ki! Nem vagy szemét, nem benned van a hiba! Esetleg próbálj olyan csoportokban sorstársakkal ismerkedni, akik nárcisztikus pasitól menekültek, hátha ők tudnak neked segíteni tanácsokkal! Az a baj, hogy amíg a szüleid se vágják el a kapcsot, addig nem valószínű, hogy feladja, mert ha legalább másra irányulna a figyelme (új barátnő), akkor téged elengedne.

2023. aug. 23. 14:52
 7/7 anonim ***** válasza:

Fuuu a kva anyját :D

Szinte ugyanez történt velem is, csak mi nem éltünk együtt, mert suliztunk. Ő is elhitette velem, hogy engem csak ő tud szeretni, mert ő elviseli nekem, hogy nem értek semmihez és fogyatékos vagyok (leginkább azért, mert a matek és fizika tantárgyakból nem voltam jó), meg hogy folyton iszom (buliztam néha mint a legtöbb gimis). Aztán szakítottam vele és nem akarta engedni, csak a szüleim szerencsére hazavittek kocsival és így tudtam szabadulni. Na akkor rólam is terjedtek hazugságok, meg engem az anyja meg a nagynénje zaklattak meg fenyegettek, meg az exem is, hogy megver, és hogy nem lehet kidobni valakit az első problémánál (másfél évig húztam a szakítást). És hogy én majd rá fogok jönni, hogy tökéletesen bánt velem, mindent megadott nekem, de akkor már késő lesz (10 év alatt erre még nem sikerült rájönnöm).

Egy idő után leállt vele, szimplán csak nem foglalkoztam vele meg a családjával és megunták. Remélem a te exed is így tesz.

2023. aug. 24. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!