Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Miért gondolják, hogy a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért gondolják, hogy a ghostingoló ember nem törődik a másik érzelmeivel?

Figyelt kérdés

"A ghosting jelenség lényege, hogy egy számunkra fontos másik, minden előzetes figyelmeztetés nélkül megszakítja velünk a kapcsolatot. Ez a „szellemé válás” történhet soha meg nem válaszolt üzenetek, de akár ignorált telefonhívások formájában is... Azok a személyek, akik a szakításnak ezt a formáját választják elsősorban saját érzelmi kellemetlenségük elkerülésére összpontosítanak és nem gondolnak arra, hogy ez miként érintheti a másik személyt."

Teljes cikk, és forrás, itt:

[link]

Szerintem számos ghostingoló pontosan tudja, hogy mit él át másik, és szándékosan ignorálja őt, mert ezzel is bünteti.

2022. dec. 16. 00:02
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
És számos olyan van, aki tudja, mit él át a másik, de a saját félelmei és a saját szorongása olyan szintű, hogy nem tudja másképp csinálni. Extrém konfliktuskerülő emberek is vannak, és nem azért, mert rossz emberek, hanem mert soha nem tanulták meg, hogyan lehet normálisan kommunikálni (ahogy a másik fél sem tanulja meg, hogyan kell méltósággal elfogadni a szakítást, és akkor mennek a nagyjelenetek meg a bosszú).
2022. dec. 16. 00:06
 2/16 A kérdező kommentje:

Érdekes a téma.

Idézet a cikkből:.

"Akármennyire praktikusnak vagy kényelmesnek tűnhet a ghosting az elkövető részéről, valójában nagyon fájdalmas folyamatokat indít be. Először is, a társas elutasítás ugyanolyan agyi mintázattal jár, mint a fizikai fájdalom. Ez persze minden szakításról elmondható, ugyanakkor ghosting esetében mindez fokozódik a bizonytalansággal. Ha valaki egyik pillanatról a másikra eltűnik, kétséges helyzetet hoz létre... az elkövető szándékától függetlenül, hatását tekintve leginkább az érzelmi bántalmazáshoz hasonlítható..."

--------

Ti ghostingoltatok már embert?

Vagy veletek megtörtént már, titeket ghostingoltak?

2022. dec. 16. 00:11
 3/16 anonim ***** válasza:
92%
Igen és igen. És igen, szar volt. Mindkét esetben. Ültem a szobában, sötétben, csörgött a telefonom, láttam, hogy keres, és nem válaszoltam, csak betakaróztam és imádkoztam, hogy tegye le és felejtsen el. Nem rosszindulatból, önbizalomhiányból csináltam. Fiatal voltam és bizonytalan, végtelenül. Azóta már felnőttem, nem tenném ezt senkivel, de tudom, milyen érzés volt akkor és ott, és nem a rosszindulat, hanem a komoly belső bizonytalanság és félelem vezérelt.
2022. dec. 16. 00:15
 4/16 anonim ***** válasza:
79%
Azért ghostingol mert törődik az érzéseivel 🤣
2022. dec. 16. 00:24
 5/16 anonim ***** válasza:
64%
Az idézett részben pont leírják, hogy nem törődik a másik érzésével, mert a sajátjaikkal vannak elfoglalva .
2022. dec. 16. 00:28
 6/16 A kérdező kommentje:
Arra az esetre céloztam, amikor valaki tudja, hogy a ghostingolással rosszat tesz. Tehát felfogja, megérti, hogy a másiknak fáj, szenved, és direkt csinálja, mert ezzel bünteti. Paradox módon törődik tehát a másik érzéseivel, csak éppenséggel nem együttérző módon.
2022. dec. 16. 00:31
 7/16 anonim ***** válasza:
16%
#5 te az okos vagy? 🤣 mindegy mit ír a cikk, ha megmondaná neki az igazat összetörne. vagy legalalábbis így véli. te komolyab elilvasod a gyn likelt cikkeket? dedó
2022. dec. 16. 00:33
 8/16 anonim ***** válasza:
55%
És honnan tudja, hogy a másik ettől szenved? Megfigyeli? Azt szoktuk ghostingolni, aki nem érdekel minket, de nem vagyunk elég tökösek ahhoz, hogy ezt meg is mondjuk neki. Ennyi.
2022. dec. 16. 00:35
 9/16 anonim ***** válasza:
#7, ő idézte ki, te szerencsétlen 🤦‍♀️
2022. dec. 16. 00:36
 10/16 anonim ***** válasza:
#9 tudtam, hogy nem tudsz olvasni 😁
2022. dec. 16. 00:40
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!