Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Miért állítják sokan, hogy az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért állítják sokan, hogy az exel szakítás után sok évvel sem kell beszélni, és kerülni kell mint a leprást?

Figyelt kérdés
Mi ennek a felfogásnak az oka? Sok év elteltével miért ne lehetne jóban lenni, barátoknak lenni?
2022. júl. 6. 09:13
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
84%
.ert javareszt mergező barati kapcsolatok az exekkel a barati kapcsolatok
2022. júl. 6. 09:35
 12/22 anonim ***** válasza:
91%

“Igaz több válaszodnál is láttam, hogy kötekedsz mert vmilyen ezer éves sérelmed lehet. Sajnálom.“

Inkább az a kérdés, hogy neked miért kell múltbeli emberekbe kapaszkodnod figyelemért és társaságért. Miért olyanokon kell csüngened, akikkel összeköt minimum egy fájdalmas emlék, mikor ugyanennek a “hihetetlenül laza és kötetlen” beszélgetésnek bármelyik kollegád, vagy szomszédod, idegen ember meg tud felelni.

2022. júl. 6. 09:37
 13/22 anonim ***** válasza:
89%
Nem mindenki akarja elhitetni magával/az egóját etetgetni/magának hazudni azzal, hogy attól piszkosul laza lesz, hogy ilyen emberekkel haverkodik.
2022. júl. 6. 09:38
 14/22 anonim ***** válasza:
90%
Nagyon nem mindegy, miért történt a szakítás. Van aki megteheti, hogy jóban marad az exével, de nem mindenkinek adatik meg ez a luxus.
2022. júl. 6. 09:41
 15/22 anonim ***** válasza:
87%
Arról nem is beszélve, hogy sokaknak csak indok a “szakítás utáni barátság” arra, hogy kémkedjenek a másik után, vagy ugyanúgy kontroll alatt akarják tartani.
2022. júl. 6. 09:50
 16/22 anonim ***** válasza:
86%
Tökéletesen egyetértek White Meta gondolataival. Nem normális az exekkel pajtizni. Mielőtt jönnél azzal, -hogy de más is csinálja-, igen, annak ált. mindig nosztalgia szex lesz a vége. 😄 A baráti társaságomba/ismerettségi körben senki nem pitizik az exével.
2022. júl. 6. 10:42
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van olyan exem akivel jóban maradtunk és néha beszélünk, de barátoknak nem mondanám magunkat. De szerintem ez azért működik, mert a szakításkor mindent átbeszéltünk plusz nem voltam szerelmes belé meg az egész kapcsolat 10 hónap volt.

Aztán van olyan akivel 12 évet voltunk együtt és egyik pillanatról a másikra hagyott el. Az egy hatalmas szerelem volt részemről végig. Rá sosem tudnék barátként nézni és nagyon haragszom is rá a mai napig, hogy válaszok nélkül hagyott pedig már 4 éve volt.

2022. júl. 6. 11:04
 18/22 anonim ***** válasza:
88%

#17:

Nem is értem, miért nem vele diskurálsz a szomszéd magánéletéről, a legújabb RTL-es sorozatokról, vagy a karfiol kirántás művészetéről, lol.

2022. júl. 6. 11:06
 19/22 FoxtrotLidérc ***** válasza:
83%
Nekem még olyan exem nem volt, akivel működött volna a kapcsolat utáni barátság.
2022. júl. 6. 11:42
 20/22 anonim ***** válasza:
86%

Nekem többször meggyűlt már a bajom exekkel. Mármint az én akkori barátom exével. A legdurvább az volt, hogy csak azért jött velem össze, hogy majd talán így sikerül tovább lépnie, de közben meg se próbálta és végig csalt vele. De volt már olyan, hogy "csak" szerelmes volt belé, nem lépett még túl, folyton róla beszélt, előrébb helyezte, mint engem, stb. Úgyhogy nekem ezért is kizáró ok ismerkedésnél, ha az ex a képben van még, mert sosem volt jó vége. Nekem egyébként nincs is olyan exem, akivel tartani akarom a kapcsolatot. Szakítás után azonnal biztos nem működik a barátság, évekkel később nem tudom. Viszont szerintem az aktuális párodat ez bánthatja, jogosan. Van egy olyan feelingje ennek, hogy "megelőztek". Hogy a szerelmed már mással átélt minden jót, szépet, és ha továbbra is ragaszkodik ahhoz az emberhez, akkor ragaszkodik a kapcsolat jó dolgaihoz is, mert lehet mondani, hogy oka volt a szakításnak, de azért egy kis külön töltött idő megszépíti az emlékeket. Az exek félelmetesek, mert ők irányítanak. Úgy értem, ha egyik nap gondol egyet akkor megírja a páromnak, hogy "hiányzol" és onnantól kezdve nekem vége a párkapcsolatomnak. Olyan, mint a darázs, ha akar, megcsíp akkor is, ha nem bántod, de ha elhessegeted, akkor biztosan. Ha a párom barátja az exnő, akkor találkozunk mi is, ha inkább magamban dühöngök, akkor is tönkre teheti a kapcsolatunkat, de ha ki is mutatom, hogy nem tetszik a jelenléte, akkor még direkt meg is mutatja nekem, hogy ő a főnök. Mondjuk ha évek teltek el és úgy lesznek újra jóban, abban nincs tapasztalatom, de engem zavarna.

Igazából én most nagyon szerencsés vagyok, mert az én barátom nem tartja és nem is akarja tartani a kapcsolatot exekkel :) Persze én sem. De mindenkinek más fér bele, velem ezek történtek, úgyhogy ha nem is kell utálni, de nem akarom, hogy a képbe kerüljön egyik excsaj sem

2022. júl. 6. 12:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!