Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Első kapcsolat utáni szakítás. Mikor múlik el a fájdalom, hogyan lehet továbblépni?
19 éves vagyok, nemrég lett vége az első kapcsolatommak. Én szakítottam, mert már nem voltam szerelmes belé, már nem volt jó a kapcsolat. Mégis a szakítás óta nagyon rosszul érzem magam, hiányérzetem van, ma is sírva jöttem haza. Tudom, hogy jól döntöttem de mégis nagyon fáj.
Nem tudom mit csináljak, ami elterelné a figyelmemet róla.
Sablonos de a legfontosabb, hogy legyél a barátokkal, kezdj egy olyan dolgokat csinálni, amiktől jól érzed. Az edzés rengeteget segít, sokkal több erőd és önbizalmad lesz.
A programokon kivül azért figyelj arra, hogy feltudd dolgozni ami a lelkedben zajlik, ne félj sírni. Ezek mind részei a gyászfolyamatnak s csak úgy fogod tudni lezárni, ha mindent elfogadsz, ami történt.
Kitartást :) ha szükséged lenne segítségre vagy csak beszélni szeretnél, írhatsz is. Az is terápia, ha elmondhatod a gondolataidat.
Távolság és idő. Ne beszélj vele, ne nézegesd az adatlapját, a régi üzeneteket, a közös képeket. Ha kell, szólj a barátaidnak is, hogy bármit megtudnak róla, ne mondják el, mert nem akarsz róla tudni. Legyél sokat a családoddal, barátaiddal, társaságban. Egyedül is csinálj valami érdekes programot, ami nem emlékeztet az exedre. A legjobb az, ha valami új dologba fogsz vele és az leköti minden szabadidődet.
Ha ezeket betartod, akkor max fél év és túl vagy rajta :) De készülj rá, hogy lesznek hullámvölgyek, hiába vagy már egy ideje jól, valószínűleg lesz olyan, hogy megint egy kicsit mélyebben vagy pár napig. Aztán újra fent. Sajnos nem lineáris
Tudatosítsd magadban, hogy ez csak hormonális dolog, most elvontad magadtól a dopamint, vagy szerotonint (pontosan nem tudom, mi termelődik a szeretetteljes párkapcsolatban élő emberekben). Ez kicsit olyan, mint a drog.
Nehogy amiatt visszafogadd, mert most rosszul érzed magad. Csak ha jól megvagytok és a legjobbat hozzátok ki egymásból.
Nem akarom visszafogadni, mert nem voltam már boldog mellette, tehernek éreztem a kapcsolatot.
Már volt párszor, hogy rá akartam írni, hogy megkérdezzem hogy van, de végül inkább nem írtam neki mert hülyeség lenne
Nekem az első szakításom után kb. 2 hónapig voltak mellkas szorításaim, sírógörcseim és álmatlan éjszakáim. De vége lett a nehéz időszaknak idővel és úgy kivirágoztam, hogy igazából hálás is vagyok a szakításnak :)
Ne érezd ezt "rossznak" hiszen az érzéseid megélése jó dolog, nem fojtod el őket. Add ki magadból, szenvedj hetekig akár, a lényeg, hogy ne akarj megfelelni senkinek. És kitartást. Az első mindig nehéz, de megfogod látni, hogy az élet megy tovább :))
23L
Nagyon jókat írtatok és segítettetek vele. Már kicsit jobban érzem magam
Köszönöm <3
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!