Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Hogy lehet erősnek maradni?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy lehet erősnek maradni?

Figyelt kérdés
1 hónapja szakítottunk, összesen 1 évig tartott a kapcsolat, egyszer már szétmentünk korábban is. Az exemnek mentális gondjai vannak, nem tudom pontosan, hogy mi, mert szakembert nem volt hajlandó felkeresni. Durva hangulatváltozásai voltak és egyik nap imádott, másik nap meg elküldött a francba. De a családjában is voltak fura dolgok, szar gyerekkora volt. Lényeg a lényeg, a végén már annyira elszívta minden energiámat, hogy egész nap csak sírni tudtam volna. Szóval kiraktam, amivel amúgy egyet is értett. Mondta, hogy nehéz vele. Néha munkahelyen látjuk egymást (más részlegen van, nem direkt), olyankor mindig szomorúan bámul felém, próbálok másfele nézni. Tegnap odajött hozzám, azt mondta, hogy hiányzom neki, próbálja máshogy csinálni, de nem hiszem, hogy magától ez menne neki. Viszont még friss a dolog, szar látni, nekem is nehéz megállni, hogy ne vágyjak rá, amikor látom. Mit csináljak?
2022. jan. 22. 13:27
 1/8 anonim ***** válasza:
87%

Sajnos csak az lenne a leghatékonyabb megoldás,ha valamelyikőtök munkahelyet váltana.

Amúgy esélyes,hogy Borderline-os

2022. jan. 22. 13:30
 2/8 anonim ***** válasza:

Nem fog menni neki, mert a változás nem megy egyik napról a másikra, sőt, az emberek többsége feltehetően soha nem változik meg, mivel az nagyon kemény munka, amit nem mindenki vállal be.

Azt tudod tenni, hogy foglald le magad mással, legyenek céljaid az életben, és keress egy normálisabb embert.

2022. jan. 22. 13:31
 3/8 anonim ***** válasza:
Amúgy igen, egyetértek az elsővel: munkahelyváltás.
2022. jan. 22. 13:31
 4/8 anonim ***** válasza:
47%
Jóképű lehet, hogyha még őrült létére is összejöttél vele.
2022. jan. 22. 13:35
 5/8 A kérdező kommentje:

Én is gondolkodtam, hogy munkahelyet váltok, de az elég macerás, meg mire letelik a felmondási, arra lehet túl is lennék rajta. Aztán nem tudom.

#4 Nyilván nem azzal kezdte az ismerkedést, hogy baja van. Az elején imádott, én voltam a mindene, egyik napról a másikra lett fura, akkor ismerte be, hogy valami nem százas nála fejben.

2022. jan. 22. 13:38
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

A leírás alapján gyanús, hogy az exed borderline személyiségzavarban szenved. (Több ilyen nővel is volt párkapcsolatom.)

Lehet, hogy vonzó, okos, bájos és szeretnivaló, de ha most kikékülsz vele, a következő szakítás elkerülhetetlen lesz, és még jobban meg fog tépázni. Az exed súlyosan sérült érzelmileg. Magától nem tud megváltozni, és a szerelem sem segíthet rajta, kizárólag a terápia jelenti a megoldást.

Sajnos az a legjobb, ha teljesen megszakítod vele a kapcsolatot.

2022. jan. 22. 13:51
 7/8 A kérdező kommentje:
#6 Amúgy ők minden kapcsolatukban így viselkednek? Mert én nagyon próbáltam alkalmazkodni hozzá, de kb bármit tettem nem volt jó neki, max átmenetileg. És mennyi idő alatt tudtál túllépni az ilyen gonddal küzdő exeiden?
2022. jan. 22. 14:06
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem kevés idő kiheverni egy ilyen kapcsolatot. Az alkalmazkodás tévút.

Természetesen nem egyértelmű, hogy borderline az exed, de amit a viselkedéséről írsz, az nagyon hasonló a bpd-hez.

Valószínűleg segítene feldolgozni az érzelmi traumát, ha olvasnál erről a problémáról.

Akadnak jó cikkek, blogposztok, sőt könyvek is magyarul. Ajánlok néhányat.

EGY KÉTRÉSZES, NAGYON INFORMATÍV BLOGPOSZT:

Határeseti esetek – borderline személyiségzavar

[link]

A trauma árnyékában - borderline személyiségzavar 2.

[link]

KÖNYVEK

Manuela Rösel: Ha fáj szeretni - Hogyan kommunikáljunk borderline személyekkel?

[link]

Manuela Rösel: Ha még mindig fáj szeretni - A partner szerepe a borderline kapcsolatban

[link]

Paul T. Mason MS, Randi Kreger: Ne lépkedjünk tojásokon!

Szerezzük vissza az életünket, ha egy szerettünk borderline személyiségzavarban szenved

[link]

CIKKEK:

Ma szeret, de holnap gyűlölni fog – Milyen egy borderline-ossal élni?

[link]

Szerelem, dühroham, elhagyás, szerelem - a borderline és a hozzátartozók

[link]

Egy borderline-ossal élek, mit tegyek?

[link]

Borderline személyiségzavar: mit tegyek, ha egy szerettemről van szó?

[link]

Ha tudsz angolul, ajánlom még egy terapeuta, Shari Schreiber oldalát is, ahol számos írás foglalkozik a borderline-nal, főként a párkapcsolat vonatkozásában:

[link]

2022. jan. 22. 14:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!