Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Szakítás 4 év után- én akartam...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szakítás 4 év után- én akartam túl sokat?

Figyelt kérdés
A volt párommal egyetemen ismerkedtünk meg. Az elején nagy szerelem volt, sokat randiztunk hétköznaponként. A párom sokat bókolt, folyton ölelgetett,csókolt, szerelmes leveleket írt, én szintén viszonoztam ezeket,a kedvében jártam minden téren. Kollégista volt,minden hétvégén (péntek estétől vasárnap délutánig)hazajárt, legtöbbször én is mentem vele,ilyenkor mindig a szüleinek kellett segíteni, vagy tanultunk. Abban nőtt fel, hogy a szülőknek mindig segíteni kell. Kb 2 év után én ezt azonban megelégeltem, és a tudtára is adtam, hogy nem normális hogy minden hétvégén náluk vagyunk és dolgozunk, már hét elején telefonon közölték, hogy egész hétvégére mik a tennivalók,beosztották minden szabadidőnket. Elmondtam neki,hogy nekem is fontos a család, ha kell segítség,rám is számíthatnak, de nem minden hétvégén, illetve szerintem fura az,hogy egy felnőtt férfi mindig erre vágyik, a szülei ugráltatják ahelyett, hogy kettesben pihenne vagy minőségi időt töltene a párjával. Voltak nagy viták,sértődések,szakítás szóba került, ideig -óráig próbálta magát tartani,de kb 1 hónap után mindig minden visszaállt,ránk telepedtek a szülők. Tavaly összeköltöztünk,mindketten dolgoztunk, párom mellette még egy egyetemet csinált. Hétköznap beestünk az albérletbe, és ő semmire nem volt hajlandó, csak kajálni és sorozatokat bámulni, majd késő estig elvonult tanulni a vizsgákra. Semmi randevút nem kezdeményezett,semmi sétát, kirándulást,romantikázást. Csak voltunk egymás mellett. Szex is nagyon ritkán volt, nem figyelt az én igényeimre(pl legyen előjáték). Hétvégén pedig szintén hazarohangált, mert "vágyik" haza, péntektől vasárnapig. Én azzal büntettem hogy nem mentem vele, hazajöttem én is a szüleimhez, vagy barátokkal találkoztam. Kértem tőle,hogy én legyek az első(eljegyzés előtt álló komoly kapcsolatnál szerintem érthető),ne a szüleihez rohangálás,ne a munka,ne a tanulás, azt mondta, hogy a szülei előrébb valók lesznek, nem tud mást igérni. Ennek a teljes elhidegülés, közöny lett a vége,ráment a kapcsolatunk. Mit kellett volna másképp csinálnom? Vagy csak tűrnöm kellett volna,mert szeretem?

#szakítás #elhidegülés #szülőfüggőség #minőségi idő hiány
2021. aug. 25. 17:43
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
90%
Nem kellett volna addig összeköltöznötök amíg ezt a kérdést nem tisztázzátok. Az egy fordulópont volt a kapcsolatotokban,közelebb kerültetek egymáshoz,közös életetek lett. Persze,látogassa a szüleit,és Te is,de egyeztessetek a közös teendőkről,programokról. Nem hinném,hogy gyökeres változás lesz ebben. Üljetek le,beszéljetek mindent őszintén át,és inkább most szakítsatok mint gyerekkel,hitellel pár év után.
2021. aug. 25. 17:51
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell ezt eltűrnöd, ő anyuka kicsi fia és az is marad örökre. Jól tetted hogy szakítottál.
2021. aug. 25. 17:52
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem akartál túl sokat, szerintem alapdolog, hogy az embernek előbb-utóbb lesz egy párja, és ő kerül az előtérbe, a saját kis családi fészküket építve, a szülői fészekből kirepülve.

Legalább időben rájöttél.

"Vagy csak tűrnöm kellett volna,mert szeretem?"

Nem az a szeretet, hogy mindent eltűrök a másiknak, hanem az, hogy próbálok minél kevesebb kellemetlenséget okozni annak, akit szeretek. Ha véletlenül meg is bántom, vagy fájdalmat okozok neki, az sem szánt szándékkal történik, és igen is, olyankor bocsánatot kérek, nem pedig a határait tesztelgetem. Ő igencsak visszaélt a te szerelmeddel.

2021. aug. 25. 18:08
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

Én is szakítottam már hasonlo miatt.

Párom azt akarta hogy a szuleinél éljünk.

Mondtam oke kiprobálok 1 hetet.

Egy hétig non stop csicskáztattak, már a wc re is engedélyt kellett kérnem!

Aztán mondtam hogy koszi a próbahetet én ezt nem vállalom

Erre szakítás lett belőle

Nem mentek rá éveim. Sacc 3/4 év alatt lezongoráztuk az egész kapcsolatot.

2021. aug. 25. 18:10
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen emberek léteznek, te kifogtad. Nem tudsz mit kezdeni vele, bármilyen aranyos, vonzó, stb. Mindig a szülők kicsi fia/lánya lesz az ilyen ember. Vagy elfogadod, vagy keresel mást, akinek előrébb való a saját családja, mint a szülők.
2021. aug. 25. 18:10
 6/19 A kérdező kommentje:
Amikor az összeköltözés mellett döntöttünk,hogy új szintre lépjen a kapcsolatunk,átbeszéltük a dolgokat. Abban állapodtunk meg, hogy változtatni fog, nem jár majd haza minden hétvégén. Felajánlottam én is több opciót: egyik nap ebéd náluk,másik nap én szüleimnél vagy azt is, hogy 1 hétvége náluk /1 nálunk /1 közös, amikor csak kettesben vagyunk. Ebbe ő akkor bele is ment. De pár hét után megint minden a régi volt, közös minőségi idős programokat nem kezdeményezett. Eddig is én voltam a kreatívabb, én találtam ki a kirándulásokat, nyaralásokat.Ő nagy ritkán sétálni hívott el,vagy moziba. Egy idő után belefáradtam a harcba,hogy ő nem igényli ezeket.
2021. aug. 25. 18:11
 7/19 A kérdező kommentje:
Utólag úgy gondolom, hogy hibáztam abban,hogy az elején belementem ebbe. De szerelmes voltam, be akartam illeszkedni a családjába. Ezzel nem is volt gond,a szülei lányukként szerettek. Én,a panelban élő városi lány,aki minden hétvégén segített: keritést festett, sövényt vágott,kertet kapált... csak hogy a volt párom is hamarabb végezzen a feladatokkal,és tudjunk együtt lenni.
2021. aug. 25. 18:21
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

Gyerekkel is magadra hagyott volna 3 napokra.

Jol jártál h szakitottál.

Csak az idődet rabolta.

Nem szabad önelnyomásban élni egy percig sem. Nemhogy évekig.

2021. aug. 25. 18:22
 9/19 A kérdező kommentje:
Még egy fontos dolgot kihagytam: amikor rájöttem, hogy változtatni kell,és már csak havonta 1x jártam hozzájuk (ő ugyanúgy majdhogynem mindig,1-1 hétvége maradt ki), a következő veszekedésnél a fejemhez vágta, hogy én nem szeretem a családját, ez milyen rosszul esik neki,illetve már alig megyek,és ha megyek is csak a feszültség érződik a levegőben miattam!
2021. aug. 25. 18:35
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
Szia, szintúgy amúgy ez volt nálunk is, csak én nem engedtem kihasználni magamat és nem mentem hozzájuk ingyen rabszolgának. Végül szakítottam...
2021. aug. 25. 18:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!