Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Hogyan szakítson egy olyan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan szakítson egy olyan ember aki fél attól, hogy szakítás után egyedül marad?

Figyelt kérdés

Pont ez a szituáció van velem, benne vagyok egy nárcisztikus párkapcsolatban, viszont nem merek szakítani, mert félek, hogy onnantól örök szingliség vár rám.

Sosem voltam az a nagy csajozós, eddig csak 2 párkapcsolatom volt, meg 5 egyéjszakásom, nem is tudom, ezek, hogy jöttek össze 😅

2021. aug. 22. 20:22
 1/8 anonim válasza:
100%
Szakíts mindenképp. Egy nárcisztikus mellett szenvedés az élet, nem egyedül.
2021. aug. 22. 20:23
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Úgy, hogy megérted, semmi rossz nincs abban, hogy ha egyedül vagy. Sőt. A szingliség végtelen lehetőség arra, hogy ismerkedj és talán megtaláld azt az embert, aki mellett boldog lehetsz. Ebben a kapcsolatban viszont garantáltan boldogtalan leszel.
2021. aug. 22. 20:27
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is ebben voltam pár hete, lépj ki ahogy csak tudsz mert mellette tönkre fogsz menni.
2021. aug. 22. 20:38
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Simán, ez a szám még sok is, főleg az egyéjszakások számát tekintve. Ezek szerint könnyen ismerkedsz.
2021. aug. 22. 20:52
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha egy nárcisztikus kapcsolatban vagy, lehet ettől a kapcsolattól vannak ilyen gondolataid... minél tovább vagy benne, annál inkább eltűnik az önbizalmad,az önbecsülésed.

Nem is értem,tudod,hogy egy mérgező kapcsolatban vagy,és nem lépsz?

2021. aug. 22. 21:00
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
3-as vagyok 5.nek igaza van teljesen akkor jöttem rá mikor egy másik lány elkezdett érdeklődni irántam, hogy csak nem vagyok olyan rossz ahogy mindennek beállít. Hidd el egy ideig rossz lesz mert az önbizalmad taposta el, ne is menj vissza hozzá, tőle várod, hogy dicsérjen meg minden de soha nem fog, az egész egy színjáték részéről. Szakíts és tiltsd le mindenhonnan.
2021. aug. 22. 21:09
 7/8 anonim ***** válasza:

Elmondom az én példámat. Már 8 hónapja nem vagyok vele, és tény, hogy azóta még semmi sem alakult. Írogattak ugyan srácok, de a "mindegy nekem, csak csaj legyen, mindenkinél bepróbálkozom" kategória. Amikor meg kellett hoznom a szakítási döntést, akkor is féltem, és most is félek az egyedülléttől.

DE, és itt jön egy hatalmas nagy D E : sokkal jobban vagyok, amióta kimondtam a szakítást. Rendbejött a bőröm, hajam, az alakom csinosabb lett, és nem kellett ezért megerőltetnem magam. Egyszerűen jobb az alapvető egészségügyi állapotom, és ez az életemnek minden területén meglátszik. Eleve sikeresebb vagyok bármiben, amiben belekezdek. Végre nem húz le ez az önző, önmagát áldozatszerepben feltűntető, erőszakos energiavámpír.

Egyedül vagyok, lehet, hogy egyedül is maradok örökre, de még a szingliség is sokkal jobb, mint egy rossz kapcsolatban lenni.

2021. aug. 22. 21:47
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Tudom, hogy nem könnyű kiszakadni egy ilyen kapcsolatból, mert a nárcisztikusok jól tudnak manipulálni. Elhitetik, hogy nélkülük nem érsz semmit, minden problémáért te vagy a felelős. Képes veled elhitetni, hogy neked kell még több és több energiát beleölnöd a kapcsolatba, és ettől csak egyre rosszabbul leszel, mert sose fogsz tudni megfelelni neki. Magadban keresed a hibát, neki pedig mindent elnézel, csak hogy egy kis szeretetet kapj, vagy ahhoz hasonló kis elismerést. Ezeket általában akkor adják, amikor érzik, ha nem tesznek valamit, te kiszállsz a kapcsolatból, és félnek attól, hogy elveszítik az "energiaforrásukat", mert te egész végig azért tettél, hogy őt megtarthasd, amint távolodsz, előveszik a szebbik oldalukat, elhitetik hogy megváltoznak, és hogy ők mennyire szeretnek, közben meg kizsigerelnek teljesen.

Ilyen kapcsolatban azok maradnak benne, akik félnek, akiknek nincs önbizalmuk, akik önmagukat nem szeretik. Hiszen ha szeretnéd és becsülnéd saját magadat, soha nem hagynád másnak, hogy elnyomjon, hogy tönkre tegyen lelkileg. Ha olyan kapcsolatban vagy, ahol nem vagy boldog, csak ragaszkodsz ahhoz hogy mindenáron maradjon melletted, akkor is ha nagyon rossz vele, akkor mindenképpen kezdd azzal, hogy magadban rendezed a dolgaidat, és felteszed magadnak a kérdéseket:

Így akarok én élni?

Ilyen ember mellett akarok lenni?

Valóban ezt érdemlem, hogy valaki így bánjon velem?

Mire vágyom valójában, milyen társra?

Megérdemlem, hogy szeressenek?

Szeretem én saját magam?

Becsülöm én saját magam annyira, hogy kilépjek egy olyan kapcsolatból, ahol nem szeretnek, csak "használnak" engem?

Ér annyit a beteges ragaszkodásom, hogy ne nézzek inkább szembe saját magammal, és inkább a magam életével foglalkozzak, mint egy olyan emberrel, aki folyton fájdalmat okoz?

Mi lenne, ha kizárnám végleg az életemből, és megpróbálnék magamon dolgozni, hogy szerethessem, becsülhessem magam?

Mi van, ha akkor jön olyan ember az életembe, aki szeret és becsül, ha már én is tudom saját magam szeretni és becsülni?

Mit veszítek, ha végleg lezárom azt a kapcsolatot, ami nem is tesz boldoggá?

Miért ragaszkodom hozzá?

Miért félek egyedül lenni?

Mit tehetek azért, hogy boldog legyek?

Ha őszintén megválaszolod magadnak ezeket a kérdéseket, rengeteg mindenre rájöhetsz magaddal kapcsolatban. Ha felismered, hogy az a probléma, hogy saját magadat nem szereted, akkor tudni fogod, hogy ez az, amin változtatnod kell. Nem lesz könnyű út, de ha nem veszel erőt magadon és nem nézel szembe saját magaddal és azzal, hogy miért ragadsz olyan kapcsolatba ahol bántanak, akkor soha nem fogsz tudni kikerülni ebből. Nem lesz egyszerű, de ezt meg kell lépned, saját magadért! Ideje nem mást tenni az életed középpontjába, hanem saját magadat! Ideje arra figyelned, hogy neked mire van szükséged, valójában mire vágysz, milyen párra. Azt is vedd számításba te ki vagy, te milyen ember vagy, és hogy hozzád milyen ember illene. Dolgozz magadon, egy olyan ember aki szereti magát, nem fog leállni olyan emberrel, aki nem becsüli, és hisz abban, hogy megérdemli, hogy szeressék, és hogy boldog kapcsolata legyen. Hidd el, nem maradsz egyedül, de ha te magad sem tudod ki vagy és hogy mit tudsz nyújtani egy kapcsolatban, azt sem tudod hogy mire vágysz, addig nem is lesznek normális kapcsolataid.

Rendezd magadban el a dolgaidat, nézz szembe a félelmeiddel, hidd el, egyedül nem is olyan szörnyű lenni, nem attól leszel valaki, mert valaki van melletted. Egyedül tanul meg az ember sokmindent saját magáról, ha mindig kell egy társ melléd, akire figyelhetsz, akkor te saját magad nem is szereted, a figyelmed mindig a társadra összpontosítod és nem saját magadra, ami hatalmas nagy probléma. Ezzel mindig le fogod alacsonyítani magad, alá fogod rendelni magad mindig mindenkinek, amit nem szabad hagyni! Vedd észre hogy magaddal kell foglalkoznod, utána jöhet a többi. Egy szerető társ csak egy bónusz az életünkben, ahhoz hogy ezt megtaláljuk, megtapasztalhassuk, szeretnünk kell saját magunkat, és sosem szabad feladni a személyiségünket, így lehet igazi, boldog kapcsolatunk is.

2021. aug. 22. 22:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!