Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szakítás utáni hullámvölgyek ellen valami bevált tipp?
Fél éve ért véget végleg egy 8 éves kapcsolatom. Ez idő alatt (4 hónapot leszámítva) együtt is éltünk. Aztán egyszer csak exem elém állt és kérte, hogy költözzek el tőle. Állítása szerint hónapokkal ezelőtt kiszeretett belőlem, csak a megszokás és a szeretet tartotta mellettem. A tettei ennek az ellenkezőjét mutatták, de ebbe már nem akarok bele menni. A házat amiben éltünk ő örökölte, én csak rengeteg pénzt adtam a felújításba. A közösen vásárolt 2 autó szintén az ő nevén. Mindent otthagytam, csak a személyes dolgaimat hoztam el.
Az első 1 hétben nagyon padlón voltam, képtelen voltam bármire. Aztán kiderült sok minden, amit eddig nem is tudtam. A legjobb barátja elmondott mindent. Más lányokkal flörtölt a hátam mögött, mindenkinek kibeszélt, hogy egy munkamániás nőszemély vagyok és hanyagolom őt. Kicsit átértékelődtek bennem a dolgok és rájöttem, hogy zsarnokságra és oltári nagy hazugságokra épült a kapcsolatunk elég nagy része.
Az első szakításunkhoz közre játszott egy lány, akit akkor csak 1 hónapja ismert és aki miatt elhagyott. Már a szakításunk napján nála vigasztalódott az exem. Pár hétig tartott a kapcsolatuk, aztán exem szakított a lánnyal. Visszakönyörögte magát, megpróbáltuk együtt újra, visszaköltöztem hozzá. Eltelt 2 év, de megint jött egy újabb, friss kollegina, aztán újabb megcsalás, költözés- kibékülés. Eltelt 3 év, megint egy új lány, én pedig ismét a küszöbön kívül találtam magam. Összesen 3x szakítottunk, 3x tett teljesen padlóra, 3x játszotta el velem, hogy ő másra vágyik. Az utolsó megcsalást már nem bírnám megbocsátani, de kénytelen voltam letiltani az exem mindenhonnan, mert ha látnám, vagy beszélnénk (szerette volna , ha barátok maradunk) akkor sose lennék túl rajta. Így is nagyon nehéz.
Igen, tisztában vagyok a dolgokkal, tudom, hogy mekkora hülye p*csa vagyok, hogy 2 megcsalást megbocsátottam, de én tényleg komolyan gondoltam vele és tiszta szívemből szerettem őt. A történtek ellenére sokszor nagyon fáj , hogy elveszítettem és eszembe jut a sok rossz mellett a rengeteg szép emlékünk is. Ő volt az első nagy szerelmem és az első komoly kapcsolatom is. Ezeken a napokon teljesen a padlón vagyok és kb. mozogni sincs kedvem. Aztán a következő nap madarat lehetne velem fogatni, hogy végre megint korlátok és hazugságok nélkül élem az életem.
Ez meddig fog még így menni? Tippek , tanácsok ezek ellen az érzelmi hullámvölgyek ellen?
28/N
Vodkaszóda. Jó, neked lehet valami édes kevert is, mert lány vagy. A szakítás után egy gyászidőszak következik. Ezt nem lehet megspórolni. Sőt, aki spórolni akar rajta az általában csak annál később mászik ki belőle.
Nyugodj meg, meditálj. Érezd a zen-t. Ülj ki valahova, egy árnyékos fa alá és olvass. Kezdj el valami hobbit, sportot, akármit. Feküdj le pár random jó pasival. Ezek a praktikák.
És leginkább tanulj belőle. Miben hibáztál? Mit kezeltél rosszul? Mit tennél legközelebb?
Nem egy igaz, hogy hülye pitsa voltál csupán. Amíg így gondolod, addig legközelebb is pontosan így fog történni.
Nem vagy hülye pitsa. Mindannyian a saját hibánkból tanulunk. Szeretted, naiv voltál, reménykedtél. Le merem fogadni, hogy az emberek igen nagy százaléka élete során minimum 1x elköveti ugyanezt a hibát.
Sajnos az ilyen pasikkal az a baj, hogy nagyon tudnak hízelegni, nagyon tudnak színészkedni, manipulálni. Aki leélt velük x szép évet, össze van zavarodva és kb képtelen nem elhinni az újabb ígéreteket. Külső szemlélő persze mindig könnyebben alkot véleményt, pláne, ha nem volt még ilyen cipőben.
Én is adtam sokszor új esélyt az exemnek. Megcsalás nem volt, "csak" néhány határt súroló üzenet. Jött, tepert, nyalta a seggem, hát "nyilván" folytattam vele. Utána jöttek a következő problémák, ami nem nőügy volt, azokat is lenyeltem. Persze körülöttem mindenki azt mondta, hogy repítsem minél messzebbre. De könnyen beszélnek mások, hiszen nem ők éltek le vele akkor már 5-6 évet. Szerintem egy ennyi idős kapcsolatot mindenki nehezen enged el...
Ráadásul neked is az első párod. Tudom mennyire hihetetlen, hogy 1x már nem ő lesz, hanem más. Nekem is az. 7 év után szakítottam vele tavaly. Repülnek a hónapok, mintha csak tegnap ment volna el. 1x fent, 1x lent. Mostmár csak-csak könnyebb, de vannak mélypontom.
És hogy vígasztaljalak, én is idióta vagyok, de holnap találkozom vele ennyi idő után először. Tudom én, hogy nem kéne, de hátha történik valami változás. Úgy értem, bennem. Hátha végre kiábrándulok. Hiszen a fejemben már összeállt a hónapok alatt, hogy milyen ember is ő. De ugyanakkor ott a rengeteg szép emlék, hamis illúziók. Bízom benne, hogyha a felismeréseim után szembesülök vele, akkor végre el tudom engedni. Ha meg mégsem, így jártam. Össze nem fogok vele jönni, úgyhogy igazából a jelenlegi helyzetemnél rosszabb már nem lehet. Nem igazán kavart fel, hogy megkeresett, szóval... Bizakodó vagyok, meglátjuk.
Okosat meg nem tudok mondani. Ha depisebb napod van, akkor depizz, ne szégyelld. Ha meg szárnyalni vágysz, akkor szárnyalj. Meg kell élni a rosszat is, de azért igyekezz ne befordulni teljesen. Ha mozogni vágysz, akkor menj, vagy utazz, egyél egy fagyit, csinálj új dolgokat. Ha meg sírni akarsz, akkor sírj. Ezt sajnos egyedül kell végigjárnod.
Csinálj valami olyat ami lefoglal és elvonja figyelmedet.Menj el táncolni és tanulj valami újat. Emberek között leszel, sok új élmény fog érni, el fogod felejteni a múltadat és a jövődön fogsz dolgozni. A múlton nem tudsz már változtatni, tudod nyalogatni a sebeidet és feltenni azt a kérdést.....mi lett volna ha? Ehelyett a jövődet formálod és minden nap azért kelsz fel hogy azt formáljad, alakítsad.
Hibáztál az előző férfivel kapcsolatban? Nem vettél észre időben a jeleket, hogy már nem szerelmes beléd? Honnan tudod? Az is lehet hogy csak indok volt mert már másik kapcsolton járt az esze és nem akarta hogy kiderüljön a hűtlensége. Egy kapcsolathoz 2 ember akarata szükséges, ha a másik fél már döntött akkor rajonghatsz érte életed végéig akkor kevés leszel egyedül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!