Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » Benned milyen érzést kelt, ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Benned milyen érzést kelt, ha valaki "hölgy"-nek nevez téged?

Figyelt kérdés

Pozitívnak érzed? Mert speciel engem nagyon taszít. Mintha valami öreg szatír csorgatná rám a nyálát. Másrészt a hölgy szóról én mindig egy elegáns öregasszonyra asszociálok, így bár elegáns szeretek lenni, de öregasszonyos nem.

Szerintem nem ettől lesz valaki "úriember". (Bár a lemacázás se az esetem, inkább a normális középút.)

2019. jan. 11. 08:47
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
80%
Nem mindegy a kontextus, és hogy ki mondja és hogyan. Hogy a hivatali ügyintéző szólít hölgyemnek (távolságtartó udvariasságból), vagy egy nyálcsorgató kolléga hölgyez 0-99 évesig minden nőt, vagy viccesen mondja valaki akivel egyébként bizalmas viszonyban vagy, stb.
2019. jan. 11. 08:55
 2/18 anonim ***** válasza:

Miért is zavar?Bizonyos helyzetekben idegen mit mondjon?Ha nem tudja a neved, nem vagytok közvetlen viszonyban, hogy szólítson?

Nekem a "maga" se jön be jobban, hivatalos helyen a keresztnevedet sem illik használni,sőt, a vezetékneveddel együtt is fura.

Mert gondolom hivatalos helyről beszélsz, vagy esetleg vendéglátóegységről.

Mit mondana ehelyett szerinted egy pincér, ha a mitkérsz-en kívül kellően udvarias szeretne lenni.

Vagy pl. egy okmányirodai ügyintéző. "Kiss Edit" kérem nyilatkozzon!" Persze, megteheti, de udvariasabb és egy fokkal kellemesebb megszólítás a hölgyem.

DE: hivatalos megszólításként, idegentől. Ha ismerkedsz, társaságban vagy,lazább helyzetben, már kevésbé természetes ez.Az számomra is furcsa.

2019. jan. 11. 09:03
 3/18 anonim ***** válasza:
79%
Én szeretem, ha hölgynek hívnak - de engem még hivatalokban sem így szólítanak meg, hanem automatikusan tegeznek (fiatal vagyok). Ha a barátom nevezne így, azzal nem lenne bajom, még tetszene is. Nekem a hölgyről a tiszteletreméltó nők jutnak eszembe inkább, kortól függetlenül. (Lehet, a Jane Austen regényem hatása...)
2019. jan. 11. 09:06
 4/18 anonim ***** válasza:
38%
Taszít!
2019. jan. 11. 09:17
 5/18 anonim ***** válasza:
71%
Nekem nagyon tetszik, pedig pontosan tudják hogy nem vagyok öregasszony. Mindenképpen felemelő és tiszteletteljes megszólítás.
2019. jan. 11. 09:22
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Számomra az. Én egy komoly nőre asszociálok, akit tisztelnek. Főleg, ha kishölgynek hívnak. Az még bájos is.

De amúgy nem szoktam ezt túlagyalni, felőlem lehetek nő, lány, csajszi, bula is, nem különösebben bizergálja az identitásom, amíg retkesk..vának nem hívnak. Úgysem ebből fogom megtudni, milyen a másik vele.

2019. jan. 11. 09:35
 7/18 A kérdező kommentje:

"Mert gondolom hivatalos helyről beszélsz, vagy esetleg vendéglátóegységről."

Nem. Randizás témakörben tettem fel a kérdést. Olyan férfiakról beszélek, akik így próbálnak meg kellemes benyomást tenni rád, hogy közelebbi kontextusba kerülhessenek veled. Pl itt a gyk-n is van olyan, aki rendszeresen ilyen mézesmázosan hölgynek nevezi a nőket.

2019. jan. 11. 09:40
 8/18 anonim ***** válasza:
Teljes mertekben a helyzettol fugg. Jol is kijohet meg rosszul is. Nem szeretek a kornyezetebol kiragadott szavak, mondatok folott palcat torni.
2019. jan. 11. 10:01
 9/18 anonim ***** válasza:
90%
Ellenérzést vált ki, de gondolom ez abból fakad, hogy az utóbbi 60-70 év teljesen más értelmezést adott ezeknek a szavaknak itthon és úgy nőttünk fel, hogy a hölgy megszólítás az cinikus, mesterkélt megszólításnak számított.
2019. jan. 11. 10:03
 10/18 anonim válasza:
54%
Tetszik.De akkor nyissa nekem a kocsi ajtót és a bundámat is segitse föl.:)
2019. jan. 11. 10:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!