Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy alakul ki a párkapcsolat?
19 eves vagyok sajnos nem volt meg kapcsolatom, kavargattam, talalkozgattam fiukkal de semmi komolyabb egy szinten mindig megakadt
Most van 1 srac akiert nagyon odavagyok elkezdtunk par hete kavargatni, szeretnem ha ebbol lenne valami,
Mit tanacsoltok? Hogy viselkedjek, mit csinaljak
Mellesleg egyik nagyon regi fiu baratom az akivel nagyon jol ismerjuk egymast
Nincs általános recept, de néhány tippet tudok adni.
1. Ismerd meg önmagad. Ez az alfa és az omega, én szinte az összes párkapcsolati problémát ide vezetem vissza. Ha megismered a saját értékeidet, hibáidat, motivációidat és mozgatórugóidat, akkor másokat is képes leszel hatékonyan megismerni, és nem kell folyamatosan az egóddal harcolnod.
2. Általánosságban törekedj arra, hogy valós képet kapj a másikról és valós képet adj magadról. Próbáld meg nem idealizálni a másikat, hanem a valódi embert keresd benne, az értékeivel és a hibáival együtt, te magad pedig próbálj meg minél kevésbe szerepet játszani, ismerd meg és ismertesd meg mind az értékeidet, mind a hibáidat.
3. Kommunikálj egyértelműen. Ne adj és ne keress másodlagos jelentéseket, ne célozgass, ne utalgass, ne játszmázz, és másoktól se fogadd el ezt. Törekedj arra, hogy minél kevesebb tere maradjon a személyes értelmezésnek, kommunikálj nyíltan, egyértelműen és egyszerűen.
4. Ne mérföldkövekben, hanem folyamatokban gondolkozz. A kapcsolatban az első csók, az első szex, a jegyesség, a házasság, a gyerek születése mint egy-egy pontszerű pillanat. Ne ezekre koncentrálj, hanem a közöttük húzódó időszakokra.
5. Problémamegoldás. A párkapcsolat, akárcsak az emberek és a körülmények, mindig változik. Ez nem baj, nem rossz, ez egyszerűen ilyen. A hosszú távon fenntartható párkapcsolat titka mindig a hatékony problémamegoldás. Tudatosan törekedj arra, hogy a problémát fel tudjátok ismerni, ki tudjátok fejezni és meg tudjátok oldani. Alkalmazkodókészség és kompromisszumkészség kell hozzá a jó kommunikáción kívül.
Tudom, hogy ezek nem egyszerűen követhető tanácsok, de én ezt valahogy így építgettem ki magamban, és nagyon jól működik.
Szervezz vele randit!
Ha vevő rá, akkor lesz esély megbeszélni, hogy mit szeretnétek egymástól. De nagyon úgy néz ki, mintha neki elég lenne a kavargatás.
Meg úgy mindenkinél... akik kavarásznak, azoknak nem kell más, csak szex. Aki komolyat akar, és vonzónak talál, az minimum, hogy keresi a társaságod, elhív talizni, kezdeményez stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!