Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » Félénk férfiak, ti hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Félénk férfiak, ti hogy reagálnátok ebben a szituációban?

Figyelt kérdés

Adott egy 30 éves fiatal, mások szerint attraktív, vonzó, sportos, intelligens lány, aki első látásra belehabarodik egy nála 10 évvel idősebb, már picit hízásnak indult és őszülő, de nála a szakmai hierarchián magasabb helyet elfoglaló férfiba.

A férfi félénk, saját bevallása szerint is leblokkol a nőktől, viszont már az első találkozásnál látványosan felfigyel a nőre, viszont mikor kommunikálnia kell vele, zavarban van, és olykor kimondottan tapintatlanul viselkedik.

A lány egyszer csak elkezd neki szakmai leveleket írni: rendes, kedves, segítőkész és értelmes. Erre nagy időkiesésekkel meglehetősen suta, összefüggéstelen mondatokból álló válaszokat kap. A nőnek elege lesz és hangnemet vált, és megpróbál valamivel közvetlenebb (de nem közönséges!!!) módon kommunikálni+elhívja kávézni. A férfi erre igent mond, viszont csak röviden és távolságtartón.

A nő hiába tesz fel kérdéseket, próbálja "oldani", érződik a távolságtartás és a bizalmatlanság, nem, vagy csak mérsékelten megy bele a viccelődéseibe, "flörtkezdeményezéseibe".

Kérdés:

1. mi mehet végbe a férfiban?

2. hogy lehetne a holtpontról kimozdítani?

3. ti hogy kezelnétek ezt a szituációt? (a nő részéről őszinte az érdeklődés)

4. a nő helyében hogy tartanátok a kávézásig a kapcsolatot, hogy ne legyen nagyon erőltetett és szánalmas? :D A nagy esemény valamivel több, mint egy hónap múlva lesz.

5. Bármilyen tanácsot örömmel fogadok! :D köszönöm

2018. máj. 4. 21:12
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
78%
De hogy hogy mèg rád se mer nézni? Ahhoz, hogy a másik szemébe nézzünk nem kell nagy bátorság, főleg ha tetszik az illető! Akkor még keresem is a tekintetét!
2018. máj. 4. 23:31
 12/39 anonim ***** válasza:
72%
Pont azért nem mer a szemébe nézni, pont emiatt nem tud vele kumunikálni, a köszönés is nehézséget okoz neki, ez amiatt van mert tetszik neki a kérdező. Velem is ez volt a baj, bárkivel jól elvagyok, szeretnek az emberek, humoros vagyok, de amint egy olyan lánnyal kell társalogni aki tetszik is .... vége mindennek, baromságokat beszéltem, egy mondatot nehéz volt összeraknom.
2018. máj. 4. 23:41
 13/39 A kérdező kommentje:

Igen-igen. Valami ilyesmi lehet nála is. Sőt, többnyire mindig úgy helyezkedett, hogy tőlem "elszeparálva" legyen. Ez alól csak egy hosszabb beszélgetés jelentett kivételt, mikor ő nagyon lelkesen mesélt a munkatársainak különböző vicces történeteket és láthatóan felszabadultan, kötetlenül viselkedett. Akkor láttam, hogy 1-2 lelkesebb pillanatában kicsit hosszabban néz. Ill. mikor az ajtónál előre engedett vagy mikor ebédnél az ismerősömmel beszélgettem, ő pedig picit távolabb volt és hirtelen felé néztem.

Ami vicces volt viszont: Pl. lementünk négyen együtt ebédelni, = egyértelmű volt, hogy egy asztalnál fogunk ülni, majd hirtelen, míg a másik két ismerős sorban állt a kiszolgálópultnál, odajött hozzám, hogy "szerintem csatlakozz hozzánk nyugodtan Te is, jó?"

Én meg nem értettem az egészet.

Meg később az irodában annak ellenére, hogy két szék is volt mellettem, nagyon akart egy harmadikat is hozni...

Végül ráhagytam, legyen meg az öröme, de hirtelen nem tudtam hova tenni. Főleg, hogy mikor humorral reagáltam,akkor láttam, hogy blokkol és nem tud reagálni, esetleg egy magas labdát lecsapni.

Pl. ez most a levelezések alapján is tökéletesen kiderült.

Mindenesetre kérdés, ezzel mit lehetne így tenni? Én tényleg szeretném picit oldani a gátlásait, de azért az önbecsülésemet sem dobnám el :D Már így is durván átléptem a saját határaimat.

2018. máj. 4. 23:50
 14/39 anonim ***** válasza:
72%
Én is erre gondoltam. Ha egy nő tetszik, akkor gyakran hülyén viselkedem a jelenlétében, ami olykor udvariatlanságnak tűnik, pedig csak rosszul leplezett zavar.
2018. máj. 4. 23:50
 15/39 swagolasz ***** válasza:
46%

Tini koromban én is ilyen szerencsétlen voltam,na jó ennyire azért nem, de szerencsére kinőttem :D

Hogy mi mehet végbe benne?

Képzelj el egy könyvet, amiben az összes szó össze lett keverve és azt próbálnád felolvasni, valami hasonló. Nem tudja, hogy hova tehet téged, nem tudja, hogy meddig mehet el, nem tudja, hogy mit mondhat el neked, nem tudja, hogy hogyan mondja el, amit el akar mondani.. Attól fél, hogy ha közel enged magához, akkor te biztos nem barátkoznál meg vele, vagy a személyiségével..

Hogy lehetne a holtpontról kimozdítani?

Közösen eltöltött idővel, türelemmel és nyitottsággal. Egy kicsit megpróbálnám belevonni a mindennapjaimba, ha valami extra dolog történne velem, azt megosztanám vele, kikérném a véleményét magánjellegü dolgokról stb.. Az a lényeg, hogy kimutasd, hogy nincs mitől tartania veled kapcsolatban :D

A negyedik kérdés egy kicsit zavaros számomra, de valószínüleg arra gondolsz, hogy a férfi helyében mit tennénk :D

Szóval a férfi helyében , ha valóban vonzónak találnám a nőt , akkor örömmel fogadnám a helyzetet, a szakmai dolgokat valahogyan megpróbálnám háttérbe szorítani és áttérnék a magánjellegű dolgokra. Megpróbálnám megismerni a lányt, kezdetben egy kicsit én is távolságtartó lennék, persze csak azért, ha valami nem stimmelne, akkor ne legyen olyan ciki a menekülés :D Ha ezen túllennénk személyesen közelednék, persze csak finoman.. Tudatában lennék, hogy ha valami balul sül el, akkor az nagyon kellemetlen lenne a közös munkahely miatt. Ha úgy venném észre, hogy nyitott felém, akkor elhívnám munkaidő után megbeszélni a "szakmai" dolgokat személyesen vagy valami indokot keresnék. Itt csak arra lennék kíváncsi, hogy hogyan reagál rá, nyilván nem az érdekelne. Valami féle megerősítést keresnék :D És onnantól már egyenes az út, ha eljön és látom rajta, hogy inkább én érdeklem. :D De biztos, hogy óvatos lennék mivel együtt dolgoztok ezért, nem tudjátok egymást elkerülni. Egy olyan embert, akit random megismersz mondjuk kutyasétáltatás közben, avval nincs baj, mert ha nem jön össze, akkor nem kell vele lenned, tökmindegy ,ha elutasít, vagy elküld a fenébe, mert ha látod is máskor, akkor köszönsz neki és ennyi. De nálatok ez nem így lenne :D

Azt, hogy hogyan tartod vele a kapcsolatot, az nagyon necces.. Fogalmam sincs :S Facebook? Viber? De itt az a baj, ha nem is ír vissza egy hónapig, akkor nem tudom mit lépne , ha ráírnál egy olyat, hogy "Szia :D Mizujs? Hogy telnek a napjaid külföldön?"... Habár egy próbát megér :D Most mi lesz? Max nem ír vissza, de akkor hagynám a fenébe.. De erre szerintem nagyon kevés az esély , hiszen biztosan tudod, hogy tetszel neki :D

De amúgy nekem is volt hasonló, hogy nem akartam szánalmasan nyomulni, hanem időközönként csak megkérdeztem , hogy mi a helyzet valakivel.. Ha éreztem , hogy sok vagyok , akkor lefaroltam és eltüntem pár napra, majd folytattam :D Egyre gyakrabban írtam, egyre többet. Ez szerintem egy járható út ( amúgy elértem a célom :D )..

Ahogy észrevettem, most neked kell ezeket a lépéseket megtenni , biztosan nem fogja zavarni, majd feloldódik :D Sok sikert és kitartást! Én szurkolok neked :D

2018. máj. 5. 02:55
 16/39 A kérdező kommentje:

Fú, nagyon köszi a választ! (Azért még mások véleményeit is örömmel olvasom/fogadom).

Jajj, az internetes dolgok nála nem nagyon játszanak :D

Viccen kívül... nem valami chatmester, sőt, igazából van, hogy 4-5 napokig nem nézi a leveleit. (Ezért a munkatársai is háborognak)

Jó lenne valahogy fenntartani vele a kontaktot. Igazából azt találtam ki, hogy lehet majd ráírok, hogy hozzon nekem valami könyvet, ha már külföldön van és úgyis találkozunk. Természetesen kifizetem blabla (amúgy tényleg) szöveggel, csak hogy legyen valami inger, amire reagálnia kell.

Ami még talán szerencsés, hogy a külföldös kiruccanását épp a többször emlegetett ismivel fogja édeskettesben megtenni. Ő pedig egészen jól be van avatva ebbe az egész ámokfutásba.

Még amire gondoltam, hogy tuti nincs sok tapasztalata nőkkel... és talán nem is volt olyan helyzetben, hogy nála egy 10 évvel fiatalabb (bocsánat, nem beképzeltség), de relatív jó nő "nyomuljon" rá, aki ráadásul szemmel láthatóan még a magatartásával is kitűnik a megszokott munkahelyi közegből.

Bónusz: anyuci kicsi fia... tipikus túl jó fiú.

Szóval valahogy biztatni kéne de ez így elég nehéz. Esetleg vannak még tippek?

+ Szeretnék figyelni arra is, hogy ne legyek túl sok neki, a legutóbbi levelemet ezért is írtam sokkal visszafogottabban és még kérdéseket sem tettem fel benne. = nem várom, hogy erre reagáljon. (vagyis de, csak nem provokálom a reakciók adásával :D )

Még ami nagy kérdés, hogy vajon az a kávézás mennyire lesz majd kínos, ott vajon mi lehet a max. ameddig elmehetek. Én arra gondoltam, hogy mivel úgyis beszélünk szakmai kérdésekről, viszek egy kis netbookot és akkor egy idő után mellé kell ülnöm, ami talán hatni fog rá.

Vagy ez nagyon gáz lenne?

2018. máj. 5. 06:42
 17/39 anonim ***** válasza:
46%
Legyél őszinte és mond meg neki hogy neked szimpatikus. Éa hívd el valahová. Az a baj hogy ő maga se hiszi el hogy szimpatikus vagy a számára. Velem a csókos esetet leszámítve mindíg drasztikusak voltak a lányok, máskülönben leblokkoltam, nem ment az udvarlás. Szerintem add fel az önérzeted és beszélj vele, vagy csókold meg, bár én nem vagyok 40 úgyhogy nem tudom hogy reagálna, de az is keserves hogy együtt dolgoztok ilyen vonzalom mellett. Pont ide jutottam az egyik koleganőmmel, mindíg kerülgettük egymást de nem lett belőle semmi, azóta mindketten boldog párkapcsolatban élünk, de valahogy még mindíg vágyakozva tekintünk egymásra, a plátói szerelem mindíg mélyen bevési magát az ember lelkébe. Nyilván a páromat nem hagynám el miatta. Na mind1 elkalandoztam. Esetleg még bevonhatnád a közös barátot, hogy ne csak célozgasson neki hogy, szerinte neked bejön, hanem mondjon neki konkrétumot hogy a srác erőt merítsen belőle.
2018. máj. 5. 07:43
 18/39 anonim ***** válasza:
52%
Félénk férfi esetében neked kell kezdeményezned és bátorítanod. Ha nem megy, akkor ne erőltesd, mert bele éli magát és a kudarc után csak még félénkebb lesz.
2018. máj. 5. 08:20
 19/39 anonim ***** válasza:
68%

Nekem a félénk helyett inkább az életképtelen szó jutott eszembe a férfiról.

De mi ez, hogy 5x felszólítottad, hogy köszönjön meg valamit? Ezt hogy kell elképzelni?

2018. máj. 5. 08:25
 20/39 A kérdező kommentje:

Nos, hogy őszinte legyek, nem merném neki megmondani, hogy tetszik. Szerintem nem is nagyon lenne értelme, mert nem tudná hová tenni a dolgot, nem tudná kezelni. Sőt, szerintem el sem hinné, hogy bejöhet nekem.

Egy tényleg nagyon kis szerény, megfontolt, anyupulcsijában a könyvek felett görnyedő pasast kell elképzelni, akinek jelenleg az élete értelme a munkája... köszi. Ezt komolyan is veszi, nemzetközileg is elismerik, mindenféle bizottságba meghívják blabla. Igazából szerintem ez már beteges és inkább pótcselekvés.

Én is szeretem a munkámat, de én egy idő után pánik szerűen menekülök edzeni / a barátaimhoz/ ki a természetbe.

Igazából az egészben az a legabszurdabb, hogy minden bénaság és szánalmas szituáció ellenére valamiért őrülten vonz.... persze a barátaim nem nagyon értenek, mert közben sokkal jobb kondíciókkal rendelkező fiúkkal is összejöhetnék. (Nem arrogancia, hanem tényleg így van).

Az életképtelen abszolút helytálló megfogalmazás, csak a kérdés feltevés közben nem akartam senkit sem megbántani :D

A felszólítás úgy történt, hogy ismimmel továbbíttattam neki egy levelet, ami tudtam, hogy érdekelheti. Ez így is történt. Telefonban (ismim felhívta, hogy lenne egy doksi, amit küldök, majd nézzen rá) mondta ,is hogy jajj de jó, milyen rendes vagyok és köszöni. Erre ismim: oké, ott az elérhetősége a mail-ben, köszönd meg neki személyesen is. erre ő: oké-oké. ez természetes! Persze nem történt semmit. közben kiderült, hogy nem tudja megnyitni a fájlokat + volt még hozzá pár kérdése... erre az istenbarma nem nekem írta le az aggályait, hanem az ismimet kezdte molesztálni, hogy kérdezze meg tőlem, hogy hogy lehet? - Erre felvettem skypra, gondoltam, 5 perc alatt elmagyarázom neki a dolgokat, ne szerencsétlenkedjünk. Nyilván nem vett vissza, annak ellenére sem, hogy az ismim leírta neki sms-ben+mailben is, hogy skype-on keresni fogom, mert úgy a legegyszerűbb + leggyorsabb a kommunikáció. Ehelyett csak szóban üzengetett továbbra is. Aztán elegem lett és megírtam neki a már említett szakmai levelet.

Aztán most a levelezésünk szerinte ideiglenesen tényleg szünetelni fog, mert a kis önbecsülésem megkövetelte, hogy olyan levelet írtam, amire nem igazán lehet reagálni. Vagyis lehet, de akkor az már egyértelműen érdeklődést + közeledést fog kifejezni. Ő ezt tuti nem fogja megtenni. :(

Tökre utálom magam :D

2018. máj. 5. 12:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!