Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a barátnőm áthív magához és eszek valamit nála akkor illik megkérdezni hogy mennyibe került, mivel tartozom?
Ha pizzát rendelünk akkor tiszta sor, vagy együtt fizetjük vagy én vagy egyszer egyik-másik. De a hűtőben lévő élelmiszereknél nem egyértelmű! Nem akarom hogy ebből baj legyen. Ő a második barátnőm (bár már 30-hoz közelebb vagyok) de az elsőnél gond volt ebből. Ő a szüleivel élt és pl amikor hétvégén ott voltam egy napot akkor reggeli-ebéd-vacsora volt és később a szülei a fejemhez vágták hogy én meg se kérdeztem hogy mennyit kéne adnom az ételbe ... (mindketten 200 ezer körül kerestek nem szegények, max havi 2 alkalommal voltam ott, max 6 étkezés)
Aztán annyira telebeszélték a lányuk fejét hogy nála meg nálam is külön polcot kellett csinálni a másiknak. Mondjuk nála volt a polcom amin a pudingom volt meg szalámim, míg nálam az ő polcán a mandulateje meg joghurtja.
Hogyan kezeljem most ezt? Rákérdezzek? Vagy kérdezzem meg hogyan oldjuk meg ezt a dolgot?
Az én lakótársam együtt van a barátjával lassan 6 éve,de mindig mindent kiszámolnak centre pontosan,hogy ki mit vett a boltba és vissza kell fizetniük egymásnak :D szerintem nagyon vicces amikor mondja,hogy na most amíg elmész zuhanyozni kiemelem színessel amiket te vettél és összeadom xd De a csajnak amúgy is olyan a családja,hogy mindenen spórolnak,könyvet lehetne róluk írni :D
Másik az én haverom családja meg olyan,hogy kijelentették ide ne hozzon senkit,mert ők nem etetik senki gyerekét. Pedig ők tényleg magasan az átlag felett élnek,bár ők nem spórolósak mégis vannak ilyen defektjeik.
Egyszer az exemnél minden reggel amikor ott aludtam megittam 1-2 csésze kávét ,aztán megjegyezte hogy megiszom a tejét meg a kávét nem győzi venni,pedig max heti 2x aludtam ott és anyagi gondjai abszolút nem voltak.
Szerintem is vigyél mindig valamit: Egy doboz jobb fajta kekszet, egy csomag kávét, kávétejszínt. De bármi kaját, szóval akár felvágottat (azt a fóliázottat). Pár szem gyümölcsöt.
Így látja, hogy nem vagy kicsinyes egyáltalán. Ilyen fel se merüljön, hogy megkérdezed, pénzben kompenzáld-e, mert mégiscsak vendégségben vagy.
Ha majd együtt éltek, akkor kell pénzezni, szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!