Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » Tényleg van, akinél bejön a PUA?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg van, akinél bejön a PUA?

Figyelt kérdés

Többen mutatták nekem ezt a "csodát", szóval kicsit beleástam magam. Hát volt baj. Nem elég, hogy nő vagyok, még pszichológiát is tanulok és kissé leforrázott, hogy milyen módszereket képesek írni nők felszedésére. Volt, amelyiken mosolyogtam, volt, amit más névvel és kicsit másképp hallottam olyan embertől is, akinek azért adok a szavára, de a legtöbb dologról egyszerűen nem akarom elhinni, hogy működik.

Feltételezem, inkább a placebo okozza, mert ha az illető elhiszi, hogy "ezzel" tud csajozni, akkor valószínűleg, ha jó szöveggel a kezébe adnék egy botot vagy normális módszereket, ugyanúgy elkezdene hinni az erejében annak is. A másik, ami miatt működhet, hogy azért egy csók erejéig, vagy egy éjszakára nem akkora művészet az embernek így el(ő)adni magát, pláne, ha van a másikban alkohol is. Külföldi fronton nem nézelődtem (elvileg az jobb), de a magyar nyelvű anyag és az egész egyszerűen kegyetlen.

Nem szeretnék ezzel senkit megbántani, akinek bejött, de annyira lelketlen számomra már csak a tény, hogy módszeresen szedjünk fel valakit, arról nem is beszélve, hogy nem értem, miért választja valaki önként azt, hogy egy beszélgetés közben pörgesse a módszereket a fejében és kitalálja, mit kell épp alkalmazni. Arról nem is beszélve, hogy pár helyen ráismertem a radnialanyaimra és bizony pont azokra bátorít a PUA, ami nekem kifejezetten ellenszenves volt a másik viselkedésében és nem tett vele túl jó benyomást. Bár lehet, hogy csak nekem tűnik fel az erőltetettség és a műanyaghatás a másik beszédében és engem bosszantott kifejezetten néhány dolog annyira, hogy már-már rá akartam kérdezni, hogy kinek a szerepét akarja épp játszani előttem.

Hölgyek? Urak? Valakinek van jobb tapasztalata?

2017. jún. 28. 10:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
32%

Az igazi PUA nem arról szól,hogy mennyi szöveget tudsz bemagolni ,hány fajta szöveget tudsz felmondani. Itt maga stílus a lényeg. Vannak olyan faszik,akik bármit mondanak akkor is leveszik lábukról nőket.

Magát az elveket kell megérteni.Ezek szerint cselekedni,nem bemagolt mondatok alapján.

Én is tanultam pszichológiát fél évig szval,hidd el ezekkell a módszerekkel és pár hiteles könyvvel nagyban lehet befolyásolni a nők viselkedését (és elég kiszámíthatóan) ezt saját magam is tapasztalom pl amikor lányokkal chatelek,beszélgetek velük.

Elég sok a kamu ezért is veszti a hitelét,de tényleg vannak kevés de pár jó módszer,könyv is..

Kíváncsi vagyok mások mit írnak :D

2017. jún. 28. 11:12
 2/11 anonim ***** válasza:

Működni működik. Már mint nem a konkrét szövegek, trükkök egyéb praktikák amiket leírnak a könyvben vagy mondanak előadásokon. Azok csak PÉLDÁK. Szerintem akinek nem működik, az beleesik abba a hibába, hogy tervet készít és tervet hajt végre, ettől az egész mesterkéltnek/műnek hat. Ha valaki körbekérdez szülőknél, ismerősöknél, barátoknál, kb ugyan ezeket a sémákat tudja belőle kimazsolázni/következtetni. Nem csak a nők kommunikálnak tudat alatt, hanem mi is. Bőségesen elég, ha szert tesz az ember némi önismeretre, önbizalomra és hozzáállásra nők terén, ami összhangban van saját magával. Az volna a lényeg, hogy az emberben ne legyen görcs, gátlás, félelem ilyen téren. Nyilván ez meló és nem is nehéz, csak hosszadalmas. Utána már lehet ugyan olyan fesztelenül és spontánul hozzáállni a nőkhöz, mint egy haverhoz/baráthoz, nem blokkol le az ember, nehezebben jön zavarba, javul a spontán kommunikáció miközben megmarad Gipsz Jakab személyisége, nem kapunk egy lvl 10 Kovács Béla PUA trénert Gipsz Jakab fizimiskával mint végterméket. (Kovács Béla PUA tréner amúgy lvl 100-nak értendő). Másik probléma. PUA=PickUPArtist azaz a felszedésre összpontosított. Ha valakinél egy tartós kapcsolat a cél, akkor nagyon nem jó. Felszedni elég könnyen fel lehet szinte bárkit, csak utána abba a problémába ütközünk, hogy visszaalakulnánk önmagunkká. Amennyiben a másik vonzalmát nem a magunk habitusával/személyiségével szedtük fel, úgy hamar felszínre bukik a párkapcsolat résztvevőinek "inkompatibilitása" így a párkapcsolat véget ér. Ha valaki csak szórakozni akar, akkor jó, működik. Globálisan szemlélve mégis károsnak tartom a dolgot, mivel ezzel a többi férfira is egy negatív hírnevet ragaszt a nők körében. Nem kell a PUA, magunkon kéne meditálni, tart ca 3-7 hónapig. Abszolút megéri a befektetett energiát, miközben önmaga marad az ember.

30/f

2017. jún. 28. 11:21
 3/11 anonim ***** válasza:

Én úgy gondolom hogy elég jól tudom fűteni a nőket.

Már rég benne voltam a témában, amikor kaptam egy emailt.

Szerintem nem írtak hülyeséget, a nőket valóban könnyen lehet befolyásolni meg egyebek, ha az ember átlátja ezt az egészet.

Viszont elolvasni majd ez alapján nőzni, elég kicsi a sikernek az esélye.

2017. jún. 28. 11:37
 4/11 anonim ***** válasza:

Ha nagyon tömörítve kéne fogalmaznom akkor azt mondanám a PUA-ra, hogy ego makeup for men. Ha ezzel érvényesültél valakinél, kenheted magad naphosszat.

30/f

2017. jún. 28. 12:30
 5/11 anonim ***** válasza:

"Pua" felfogás:

[link]

Régen rossz az a világ, ahol ez a szemlélet diadalmaskodik.

2017. jún. 28. 12:41
 6/11 anonim ***** válasza:

2 évig toltam btw.

Válasz: NEM

Szekta az egész.

2017. jún. 28. 12:53
 7/11 anonim ***** válasza:

Érett személyiséggel megéri, amúgy sok csapdába bele lehet esni közben, láttam rá elég példát (egósság, beképzeltség, torzult énkép, kiégés, PUA anyagok bújása éjjel-nappal annak gyakorlatba ültetése helyett és emiatt a - csak elméleti - tudás miatt szintén egyfajta önelégültség, szektásodás, mások lenézése stb.). A hazai anyagokat nem javaslom (nagyrészt miattuk ennyire negatív a PUA megítélése), a The Natural Lifestyles, illetve a Real Social Dynamics csinál értelmes videókat, előadásokat, érdemes belenézni néhányba.

Amúgy a rövidítés ellenére (ami egyfajta "örökség" 15-20 évvel ezelőttről és már nem változtatták meg utólag, bár voltak/vannak rá kísérletek) nem csak a felszedésre összpontosít a PUA, bár tény, hogy "felszedés" (vagy ismerkedés vagy megszólítás vagy nevezzük bárminek) nélkül jóval kevesebb esélye van komoly kapcsolatra egy férfinak.

A PUA ugyanúgy önismeretre, önkifejezésre, önbizalomra, fesztelenségre, a legjobb önmagad felszínre hozására nevel, csak száraz tantermi okítás helyett inkább a gyakorlatra összpontosít.

2017. jún. 28. 13:18
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, különösen a 2-esnek és a 7-esnek, nagyjából hasonló véleményt osztok én is ezzel kapcsolatban. Lehet, hogy rászánom magam az idegennyelvű anyagra, a magyar kissé elvette tőle a kedvem. Alapvetően jópofa az elképzelés, nem is lenne rossz átalakítani, kibővíteni, csak kissé másabb módszerekkel, stabilabb alapokra helyezve és kevésbé receptírósan, felhívva azért az általatok említett hibákra és korlátokra a figyelmet (tudom, nekünk evidens, más meg beeszi), amiatt is gondolkodtam rajta. Kicsit számomra hajaz a NTJF mozgalomra, bár az talán emberbarátabb (ez csak személyes vélemény nyilván).
2017. jún. 28. 17:16
 9/11 anonim ***** válasza:
Biztos vannak olyan nők, akiknél ez bejön, de semmiképpen se azt látom, hogy a PUA lenne a megoldás a magányosság ellen. Ha ilyen jól működne, 30 éves szűz max. rezervátumban létezne.
2017. jún. 29. 02:11
 10/11 anonim ***** válasza:

Vannak a táborról videók youtubon, sz*rabb napjaimon azt nézem,hogy kicsit felviduljak,ajánlom mindenkinek :D

20/l

2017. jún. 30. 21:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!