Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kicsit félek az együtt alvástól ezek miatt. Lányok/nők ti hogy reagálnátok? 22/F
Szóval kezdjük azzal, hogy egyébként nincsenek velem gondok, sőt szerintem -tapasztalat alapján- 10ből általában 10 lány odáig lenne tőlem viszont az éjszakával nagyon hadilábon állok. Megismertem a barátnőmet talán már hívhatjuk annak, minden tökéletes vele már le is feküdtünk többször is az is oltári volt de még nem aludtunk együtt. Most hétvégén fogunk valószínűleg, én alszok nála.
Az a gond, hogy én fogalmazzunk úgy nagyon rossz alvó vagyok de ezt még nem említettem neki. Valamiért bennem kialakult az, hogy az életem problémáit félelmeimet idegeskedésem gondolataim az álmomban élem ki. Kezdjük azzal, hogy nehezen alszom el van hogy 5-6 órán át próbálkozom. Ha lelkileg rendben vagyok márpedig most a lány miatt rendben vagyok akkor ezzel nincs gondom sőt egy nővel mindig jobban elalszom, segít ha kicsit "babuzsgat" simogatja a fejem stb. Viszont ha elalszom... Beszélek álmomba, kiabálok, tök parásan mormolok értelmetlen nyelven mint valami sátánista szektagyűlésen, nem veszek levegőt 1 percig aztán hirtelen kva hangosat mint aki feljön a víz alól.
Aztán sokszor előfordul sajnos és ez számomra a legrosszabb mert ez komolyan egy iszonyú érzés, hogy felriadok és nem tudom hol vagyok ki vagyok semmit és ilyenkor nem tehetek róla de felugrok járkálok a szobába, a volt barátnőmet ezzel mindig kikészítettem mert felriadt rá és kérdezte mi a baj? Én meg nem tudtam, hogy ki ő és nem álltam szóba vele nem hagytam,hogy hozzám érjen. De ez csak ilyen 1-2 percig tart MAXIMUM általában 20-30 másodperc után vége.
Van, hogy alvajárok felkelek és valami oda nem illő tevékenységet akarok csinálni pl levágni a füvet vagy sétáltatni vinni a kutyát (nincs is kutyám) esetleg elindulok zuhanyozni és munkába menni (munkám sincs, egyetemista vagyok). Meg persze általában 100/90 esetben rosszat álmodok és néha a leírások alapján "nagyon szenvedő" hangokat adok ki és fel kell kelteni olyankor.
Persze nem minden éjszakám ilyen ez általában kimerül abba, hogy rosszat álmodok és ébredés után 1-2 óráig emlékszek rá. Most viszont, hogy a kedvesemhez megyek nem szeretnék "kitenni" magamért de sajnos nem tudom ezeket befolyásolni. A szülei is otthon lesznek (ő még gimis) bemutat meg minden. És nem akarom az éjszakájukat tönkretenni esetleg bekopogni hozzájuk meztelenül, hogy "akkor mehetünk úszni?" (volt már ilyen). De a lányt sem szeretném zavarni, ez nekem tényleg egy nagyon érzékeny dolog sosem tudtam emiatt senkinél ott aludni. Lányok titeket ez mennyire ábrándítana ki egy fiúból? Így inkább nem akarnátok együtt aludni vele?
Azért még ne temesd magad. Ha a sorozat tetszik és jó hatással van rád, akkor nincs gond, csak stressz vagy valami régi dolog motoszkál benned, próbáld ezeket egyelőre alvási időszakon kívül hagyni.
Van amúgy alváslabor, ahol ezeket a dolgokat fel tudják térképezni, és tanácsot is tudnak adni, nem szégyen ez, te legalább foglalkozol evvel, sokan nem teszik, az szerintem gázabb.
Én hallássérült vagyok, észre se venném. :)
Viccen kívül: mondd el a lánynak, nem lesz semmi baj!
Hello
Van tapasztalatom a témában. Szerintem ez nem "csak" alvajárás.
A fölkelés, beszéd, álmodban evés-ivás stb az az alvajárás rész. .Tökélezesen tudom miröl beszélsz.
Tesom ezt csinálta egész gyerekkorában. Még telefonlt is egyszer.alva:-)
Az alvajárás valoban nem gyogyithato. És abban az értelemben veszélyrs h bármi megtörténhet. Tesom pl elaludt a strandon majd fölkelt és alva fölment tengerpartrol az apartmanba, át az utkeresztezödésen. Még jo h nem halt meg. Tesoü emiatt nem lehetett katona.
VISZONT a nem veszel levegöt majd fölhorkansz az egy teljesen mas probléma. Azzal alvásközpontba kell menni, nem pszihologushoz. Es az kezelhetö.
Két közeli barátomnak is van ilyen baja. Kaptak "alvogépet". Azota klasszsokat javult az egész életminöségük. A pihentetö alvásnál nincs fontosabb.
Ha ezt kezelteted meg fog szunni a rémálom. Persze h rosszat álmodsz ha nem kapsz levegöt.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!