Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » Megéri kitartani az elveink...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Megéri kitartani az elveink mellett, vagy el kell dobni azokat a boldogsághoz?

Figyelt kérdés
24 éves vagyok, és soha nem volt még komoly párkapcsolatom, mert mindig voltak elveim. A fő elvárásaim azok voltak, hogy olyan lányt találjak, aki lányként nézzen ki olyan jól, mint én fiúként, és ne legyen egyáltalán könnyűvérű. Tehát, ne lehessen csak úgy bulikba flörtölgetni vele, sokadik találkozás után se lehessen csak úgy lesmárolni, ilyen szinten legyen tartása, és tényleg csak az igazinak tartogassa magát, ne kalandorkodjon csak úgy, mert "magányos". Tudom, a mai világban már ez prűdségnek számít, meg szendeszűznek van csúfolva, de én ilyet keresek. Eddig nem igazán jártam sikerrel, sok szép lánnyal akadtam már össze, de a legtöbbjük könnyűvérűnek bizonyult. Kezdek beleőrülni ebbe az eredménytelenségbe. Olyanokat kérdezek, akik már átéltek hasonlót, megéri kitartani az elveink mellett, az elkeseredett reménytelenséget időnként elviselni, vagy adjam fel elveimet azt kockáztatva, hogy a személyiségemet erőszakkal megváltoztatva talán még rosszabb lesz nekem később? Mindkét végletbe bele lehet őrülni... de melyik a kevésbé rossz?

2016. máj. 16. 17:47
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Értem, hogy miről beszélsz és mire gondolsz. De nem biztos, hogy ez a helyes gondolkodás. Lehet megtalálod egyszer életed szerelmét, aki olyan amiről te álmodsz, de mondjuk előtte volt már két kapcsolata. Akkor mit teszel? Megcsócsált almának fogod tekinteni? Vagy szintén olyan mint aminek leírtad, csak egyszer életében volt már szerelmes és csalódott. Szerintem huszonéves korban ez már elkerülhetetlen, hogy valakinek lett volna már 1-3 kapcsolata. Hiszen nem minden szerelem végződik jól.
2016. máj. 16. 20:45
 12/18 seesee ***** válasza:

Szerintem te ideológiát gyártasz ahhoz, hogy egyedül lehess. Elképzeltél egy eszményképet...Jókai regényekben vannak ilyen ideologizált romantikus női alakok, akikről te beszélsz. Az az érzésem, ahogy olvasom a soraidat, hogy a félelmeid táplálják az elvárásaidat. Nem véletlen, hogy kérdést teszel fel, folytasd-e ezt tovább.

Ne tedd.

2016. máj. 16. 21:06
 13/18 A kérdező kommentje:
Nem olyan egyszerű ám feladni ezeket az elveket sajnos... Még a szerelemnél is erősebb a büszkeségem, ezt kínkeserves tapasztalatból mondom. (szerelmes voltam egy lányba, aki ráadásul még nyomult is rám, de ismertem a múltját, úgyhogy irdatlan nehézségek árán, de ellenálltam) Túl sok éve vagyok már ilyen, és tudom, csak úgy tudnám feladni az elveimet, ha a régi személyiségemet gyökerestül kitépném magamból. Annak nem tudom, mi lenne a következménye, de azt sejtem, hogy kisebb összeomlás...
2016. máj. 16. 21:32
 14/18 anonim ***** válasza:

Tehát akkor te szűz lányt keresel? Csak mert mi van akkor ha valaki olyan ahogy leírod és megbízott valakiben, aztán elromlott a kapcsolat? Ez mindenkivel megesik. Ezek után értektelennek tekinteni, amikor nem is az ő hibája volt, igazságtalan.

Amúgy meg nekem pont ilyen a szemléletem, és pont azért tartom kicsit reménytelennek a párkeresést, mert a felnőtt férfiak többsége semennyit sem hajlandó várni. Mindenki őrült módon rohan valahova, csak azt nem tudom hogy hova. Én meg ugyan nem fogom őket az első randin megcsókolni, leszopni meg bengedni a lakásomba vagy mit tudom én. Ha egy apórcska emberi gesztust teszel feléjük, ők már rögtön félreértik, és ők bármit tesznek érted, megsértődnek ha nem kapják "azt" cserébe. Nekem erre az égvilágon semmi ingerenciám. Sőt magát a szándékos társkeresést is morbidnak tartom. Mesterséges. Szeretem ha a dolgok a maguk természetességében történnek, pl megismerek valakit véletlenül az iskolában és egymásba szeretünk. Ebben szerintem nincs semmi tündérmese. És eddig ez a spontán megismerős rész még szerencsére nem is okozott gondot. Bulizni amúgy sem járok, inni meg sosem szoktam. Na a férfiak, de úgy az emberek általában ha előbb nem, de itt tuti szívrohamot kapnak, hogy ez milyen gáz. xD

De nekem eszembe sem jutott feladni az elveimet. Az igazi elvek ösztönösen jönnek, nem csak úgy hogy te most eldöntötted, hogy ilyen leszel, de ha nem, hát nem, elvagy anélkül is boldogan. Nekem teljesen természetes, hogy ilyen vagyok és ha fel kéne adnom akkor nem lennék boldog. Persze ha te nem tudsz élni párkapcsolat nélkül akkor lehet kompromisszumot kéne kötnöd. Nekem nem létszükséglet, szóval örülök ha van de ha nincs akkor úgy is elvagyok.

2016. máj. 16. 21:34
 15/18 anonim ***** válasza:
Ha eldobod az elveidet, és magad ellen küzdesz, akkor hogy lehetné' má' boldog? De most komolyan. Ha bebújsz egy olyan maszk meg köntös mögé, ami nem te vagy.
2016. máj. 16. 21:36
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Haver nagyon szép dolog az elvek, de azt is érdemes megvizsgálni, hogy tudod-e azt nyújtani amit egy ilyen nő elvár? Mert addig szép a történet, hogy másnak nagyon nehéz legyen felszedni, de vajon meg tudsz-e birkózni veled hogy neked is nagyon nehéz?

A másik, hogy szerintem elég "érdekes" képed van a világról. Pl. ha egy nő nem tartogatja magát, az nem azt jelenti, hogy akkor könnyűvérű... Hanem mondjuk egy normális és általános emberi igény, hogy legyen valaki akivel vagyunk (és a szex is pl).

Én a helyedben elég erősen elgondolkodnék azon, hogy nem valamilyen félelmek táplálják-e ezt a gondolatmenetet a részedről. "24 éves vagyok, és soha nem volt még komoly párkapcsolatom, mert mindig voltak elveim." Valóban ez az oka? Csak mert azt mindig könnyű mondani, hogy az elveim miatt nem volt kapcsolatom, miközben az igazság az, hogy egyszerűen gyáva vagyok kezdeményezni, vagy félek az intimitástól, vagy úgy gondolom, hogy más férfiak jobbak nálam, és ezért akarom, hogy a nő tartogassa magát?

A kérdésre visszatérve pedig ilyen típusú lányok konzervatív/vallásos családok, közösségek közelében bőven vannak.

Be kellene fejezni az önsajnálatot, és megoldások után nézni.

2016. máj. 16. 22:08
 17/18 A kérdező kommentje:

21:34

Korábban igen, csakis szüzeket tudtam elképelni magamnak, ma már (ennyi év egyedüllét után) némi kompromisszum kényszeresen is kialakult bennem, hogy oké, talán jó nekem olyan nő is, akinek volt már egy, vagy maximum kettő komolyabb kapcsolata, DE azon kívül SEMMI. Hát mit ne mondjak, még így is baromi nehéz a keresés...

22:08

Fogalmam sincs, hogy "méltó" tudnék e lenni egy ilyen nőhöz, ha megtalálnám, de legalább találjak egyet, hogy tudjam, hogy léteznek. Még ha nem is sikerül vele semmit elérnem, legalább tudom, hogy érdemes tovább keresnem, mert nem egy legendáról, egy kihalt fajról van szó, hanem egy létező dologról.

Azért is nem tudok toleráns lenni sok esetben (persze, valószínűleg ez is az én hibám), hogy sokan mindenféle szeretethiánnyal jönnek, meg hogy de rossz egyedül, fiúk-lányok egyaránt, gyakran mindenféle selejtet is összeszednek, hogy ne legyenek egyedül, aztán persze megbánják, később már legszívesebben letagadnák a dolgot, de az már megtörtént...

Hát, én sok-sok éve vagyok egyedül... ha valaki tudja, mi az a szeretethiány, na az én vagyok. De soha, SOHA nem adtam fel a büszkeségemet csak azért, hogy ne legyek egyedül. Ezt szeretném (tudom, nagy elvárás) kapni mástól is.

2016. máj. 16. 22:42
 18/18 anonim ***** válasza:

Persze, hogy léteznek ilyen lányok, nem egy kihalt faj.

Attól miért nem lesz valaki jó, ha volt már több kapcsolata? Milyen hátránya lesz ebből? A legnormálisabb barátnőmnek két kezemen megtudom számolni, hogy hány kapcsolata volt. Mitől lett volna ő kevesebb?

Nem a büszkeséged nem adtad fel, hanem az elveid. Eléggé úgy tűnik, hogy az egész furcsa helyzetet megpróbálod beállítani valami fensőségesebb dolognak, pedig nem az.

2016. máj. 16. 22:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!