Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg ennyire nagy hátrány a férfiaknál ha egy fiatal nő tájszólással (is) beszél? Mindenképp elutasítanátok?
Több éve élek Budapesten, viszont mai napig szívesen használom a gyerekkori, vidéki tájszólásomat. Hivatalos ügyekben, munkahelyen, egyetemen természetesen soha, csak ha otthoni rokonokkal és barátokkal találkozok. Pár napja utazás közben telefonáltam egy ismerősömmel és két mellettem ülő (első pillantásra intelligensnek tűnő) férfi megállapította, hogy milyen "visszamaradott" vagyok és szerintük "ilyen nővel nem lehet mutatkozni mert tiszta szégyen"...
Ti mit gondoltok erről?
Nem, nem hiszem, de írj már le egy átlag beszélgetést fonetikusan ;)
25/F
Volt már olyan barátnőm,aki eléggé tájszólásban beszélt és attól még szerettem őt. :)
Nálam nem hátrány az ilyen.
27/F
Vannak, akik túlzásba viszik, szinte dalolva beszélnek.
Szóval maga a tájszólás nem,inkább a hansúly tud zavarni.
Biztos tudod mire gondolok.
én barátnőm is tájszólásban beszél
neki még nem mondtam de engem kifejezetten izgat
olyan romantikus tündérmese hogy a parasztlányt elcsábítja a nagyvárosi ficsúr
kicsit felsőbbrendűnek érzem magam miatta holott ő sokkal műveltebb mint én
Őszintén megmondom, én nem szeretem a tájszólást, már az "őzéstől" is a hideg futkos a hátamon.
Más kérdés, hogy én ezt nem kötöm a másik orrára, ettől még beszélek vele, nem röhögöm ki, főleg nem szólom le. Csak nem tetszik, és nem akarnék kapcsolatot így beszélő emberrel. Persze ha mondjuk megismerkednék veled a nevezzük így budapesti környezetben, ahol te is tájszólás nélkül beszélsz, akkor nem lenne vele később problémám, hogy az otthoniakkal így beszélsz, hiszen ennyi tolerancia kell legyen, hogy néha-néha "elviselem".
Hát én például ezt úgy elhajtanám a rákba, hogy a lába sem érné a földet, ha kiderülne, hogy tájszólással beszél. Azér' adjon már magára valamennyire az ember, én aszondom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!