Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » "Férfiak", ti ezt most komolya...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

"Férfiak", ti ezt most komolyan gondoljátok?

Figyelt kérdés

Épp néztem tévében a Naplót, szó volt a randizásról és hogy a pasik mennyire passzívak a kezdeményezésben!

Tulajdonképpen ELVÁRJÁK, hogy a lány udvaroljon nekik, mivel szerintük változott a világ, és azok a lányok akik a "szőke herceget" várják, senkinek sem fognak kelleni...

Első reakcióként röhögtem rajtuk, másodikként fölfordult a gyomrom....:(

Most tényleg ez a divat?

Hogy nevezheti magát "férfinak" ezekután az a hímnemű egyed, akinek még annyi vér sincs a pucájában, hogy kezdeményezzen egy lánynál és udvaroljon neki?

Hogy nézzen rá fel valaki, amikor egy gyáva és önbizalomhiányos kisfiú(kislány?), aki elvárja, hogy hódítsák meg,stb...

Lassan nem egyenlő nemi szerepek vannak, hanem bizonyos téren felcserélődtek...oké,de akkor pasi szüljön és neveljen gyereket,asszony meg legyen a családfő és járjon el szórakozni barátnőivel...

Szóval hogy is képzelitek Ti ezt, kedves "férfiak", mi tesz titeket férfivá?

Sőt, milyen az az Y kromoszómát hordoró egyén akit FÉRFIKÉNT lehet deffiniálni?

24/L(nő)

2010. febr. 14. 21:58
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/88 A kérdező kommentje:

"Szerintem több ember már ne írjon mert ezt a végtelenségig lehetne folytatni."

Miért ne? Ha csak egyetlen ember az olvasók/hozzászólók közül elgondolkozik a témán, és pozitív irányban változik a hozzáállása, már megérte föltenni a kérdést! :)

Ez nem egy öncélú kérdésnek volt szánva!

2010. febr. 16. 23:47
 62/88 A kérdező kommentje:

"A válasz írója 66%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 13:30"

Köszönöm, hogy kiálltál a téma mellett! :D

Jópofizhatnánk a "férfiak" istenkirálycsászársága mellett is, de jobb őszintén, megjátszás nélkül kimondani ami zavar! ;)

2010. febr. 16. 23:59
 63/88 anonim ***** válasza:
83%

Kicsit furán értelmezed a dolgokat, ezért részletesebben kell kifejtenem, amit mondtam:

1. Nincs min szépíteni. Semmi olyat nem mondtam, ami sértő volna akármelyik nőre nézve.

2. Azzal, amit mondtam, azt próbáltam kifejezni (mindenféle kiforgatási próbálkozásod dacára), hogy ha csak annyi lenne a cél, hogy "az" legyen, ahhoz sokkal kevesebb fáradtsággal, és aligha több ráfordítással is hozzá lehetne jutni. Ezzel pedig nem azt jelentettem ki, hogy Én ilyen lennék, vagy ez lenne az életfilozófiám, csak egyszerű tényt közöltem, ami becslésen alapszik. Ennél érthetőbben nem tudom megmagyarázni, remélem, így már megérted.

3. Azért akadtam ki rád, mert úgy ítéltél el, hogy gőzöd sincsen arról, milyen vagyok. Úgy hiszem, az írás szent, a vélemény pedig szabad; láttam miket írtál, és arra jutottam, hogy írjon neked itt bárki bármilyen véleményt, Te már eldöntötted magadban a kérdést, és úgysem fog tudni senki meggyőzni róla, hogy esetleg nem tökéletes a teóriád. Nézd csak meg, miből indult ki a téma, és hova jutott el....

Értem az érvelésed, az indokaidat, de csak azért, mert Te tetted fel a kérdést, semmivel sem ér többet a szavad bárki másénál. A tied is csak egy vélemény, ahogyan az enyém vagy bármelyik másik kommentelőé. Egyébként, ha kicsit figyelmesebben, nem egy-egy részt kiragadva olvastad volna el, amiket írtam, akkor látnád, hogy nem a Te véleményed ellen voltam.

Ha kíváncsi vagy a véleményemre röviden, az a következő:

Az, hogy a férfiak kezdeményezzenek, az sztereotíp dolog, de ez még nem feltétlenül hordozza magában azt a tényt, hogy ezt meg kellene gyökeresen változtatni. Csak azért, mert egy modern, szociálisan nem feltétlenül pozitívan "fejlődő" világban élünk, az nem kellene magában hordozza azt a nézőpontot, hogy minden ami eddig volt, az hibás és változtatni kell rajta. Eddig is működött, ezután is fog.

A kapcsolatokkal kapcsolatban az alapvető véleményem, hogy gyakorlatilag nem más, mint egymással kötött kompromisszumok láncolata, amelyet összetart valami, jó esetben szerelem, és nem más. Mindenkinek vannak hibái, mert emberek vagyunk, ezért ez elkerülhetetlen. A hosszútávú kapcsolatok mindig azon alapszanak, hogy a kezdeti nagy szerelem után mennyire képesek a felek egymás hibáit tolerálni. Vannak persze olyan hibák, amiket nem lehet tolerálni normális ésszel (hűtlenség, hazugság), de van, amikor a szerelem vagy egyéb dolgok ezen is felül tudnak kerekedni.

Én elismerem, hogy nem feltétlen értem, a núk mit-milyen indokkal csinálnak jónéhány alkalommal. Egy férfi soha nem értheti meg egy nő logikáját, mert teljesen máshogy jár az agyunk, más dolgok sokszor a fontosak, vagy az evidensek. Ezzel nincs is semmi baj, de ha Te azt állítod, hogy ennek a tudásnak birtokában vagy, és a férfinem szakértője lettél, akkor valószínűleg tévedsz. Kapargatod a felszínét, tudsz általánosságokat, ahogyan mi is. Vannak saját tapasztalataid, ahogy nekünk is. Általánosságban igazad van? Lehet, hogy néhány dologban igen, de lehet, hogy holnap vagy holnapután olyan dolgokat tapasztalsz, amik után az egész véleményedet értékelheted újra. Nem mondom, hogy nincs igazad, csak annyit, hogy ha már kérdezel, és foglalkozol a témával, akkor ne csak azokat a válaszokat fogadd el, amelyek neked adnak igazat, hanem azokon is gondolkodj el, amelyek nem, mert ezek számodra is új kérdéseket vethetnek fel, hiszen olyan új perspektívákat, vagy éppen ötleteket adhatnak, amik neked nem jutottak eszedbe.

Üdvözlettel....

2010. febr. 17. 02:47
 64/88 anonim ***** válasza:
66%

13:30 - Értem én mi a bajod, de annyi hülyeséggel együtt írtad azt le, hogy arra ép ésszel már csak olyan szarkasztikus választ lehet adni, mint amit írtam.

Kérdező:

Igen, a férfihiány szép eufemizmus a f@szhiányra. :D (Most azt írjam ide, hogy ezt sem feltétlenül kell halál komolyan venni, ugyan úgy, mint a "qrva" és a "húzás a konyhába" kifejezéseket, illetve az előző HSZ-emben, rólad írt pikírt megjegyzéseket?)

A személyeskedésen túl, pedig belemehetünk itt szemiotikai, lingvisztikai vitába, de mondom, hogy a mai csirkékre vonatkozóan és általánosságban értve írtam, amit írtam, mivel te is a mai "férfiakra" panaszkodsz, gondolom. (Vagy a te apád is gyáva, önbizalomhiányos kisfiú?) Meg olyanokat én is írhatok, hogy te is elgondolkozhatsz azon, hogy az ilyen férfigyűlőlők fognak nevelni olyan anyuci kicsi kedvencét, mint akiket most kritizálsz, de ez is hülyeség, mert pl. a te kijelentésedre elég ha csak annyit írok, hogy a nőkhöz való hozzáállásomon semmit nem kell változtatni, mivel a nőkkel(!) semmi bajom.

Amíg a hímneműeket nem engedik férfinak lenni; amíg a nőkről azt a képet mutatják szerte a világban, amit láthatunk; amíg a papás-mamás játékot is megtiltják a gyerekeknek az óvodában; amíg az alapvetően a férfi lét értelmét adó tulajdonságokat, attribútumokat próbálják a nőkre erőltetni és viszont, ezzel "kiherélve" a férfiakat és megvezetve a nőket; amíg az a nézet egyáltalán megfordulhat bárki fejében, hogy a gyerek majd felnőttként eldönti, hogy mi is akar lenni, nő vagy férfi; amíg azt látjuk a médiából ömleni, ami ömlik... addig marad az, ami van.

És a kiinduló kérdésedre válaszolva: nem, nem gondolják komolyan, mivel a mai fiatal generációról általánosságban az is elmondható szerintem, hogy egyáltalán nem is gondolkodnak. Nemtől függetlenül.

Csak zárójelben... A kérdésedben az "aláírásod", csak nekem tűnik kissé beszédesnek?

2010. febr. 17. 09:26
 65/88 anonim ***** válasza:
75%

09:26

A pasik mindig a saját "p*nahiányukat" festik rá a nőkre.

Vajon miért? Azért mert te nem vagy "olyan "vigye el más ( a nők) a balhét.

Igazándiból soha sem voltak "igazi férfiak" (vagy csak kevés, pl. Jézus:-) na, jó tényleg kevés.

Az "igazi férfi" deffiníciója elég széles spektrumú, ugyanis mindenkinek más az igazi, még a nőknél is, nem hogy a férfiaknál!

Egy példa:

Sok pasi azt gondolja, hogy ő a kan, ő hűtlen is lehet, de a nő persze nem, mert a nő, ő szüli a gyerekeket (ugye DNS-teszt nincs, és a pasi arra nem gondol, hogy a felesége nem akarja h a férjének mástól legyenek gyerekei).

A pasik úgy gondolják, hogy az ideális férfi minden nőt lefektet és nem porszívózik, mert akkor papucs már.

Egy nő meg úgy gondolja, hogy az igazi férfi hűséges (és attól férfi), figyelmes, és segítőkész (amit a nők nagy része "nem papucsnak" hanem figyelmességnek, kedvességnek tartja).

De ez csak egy példa, amit a két nem különbözően lát.

2010. febr. 17. 14:43
 66/88 A kérdező kommentje:

"Kicsit furán értelmezed a dolgokat"

Nem furán, nőként! Szép szavakkal is le lehet alázni valakit, és amit írtál, annak a jelentése még ugyanaz: egy rendes lányra is annyit kell költeni, mint egy lotyóra, míg hajlandó széttenni a lábait!Ezt hogy lehetne máshogy érteni?

És mondjuk azt, hogy elhiszem hogy te nem vagy az a fajta hapsi, ismeretlenül nem ítélek meg senkit, inkább csak leckéztetek!

"Azért akadtam ki rád, mert úgy ítéltél el, hogy gőzöd sincsen arról, milyen vagyok" - Ez vagyok ugye én, aki gonoszul úgy ítélt el téged, hogy írtál valamit ami nekem nem volt szimpatikus!

"láttam miket írtál, és arra jutottam, hogy írjon neked itt bárki bármilyen véleményt, Te már eldöntötted magadban a kérdést, és úgysem fog tudni senki meggyőzni róla, hogy esetleg nem tökéletes a teóriád" - És ez vagy te, aki megítélsz engem, mert az anyázós kommentelők véleményére nem adok!

Nahát, szinte már hasonlítunk! ;)

Csak megsúgom, hogy mindenki, aki feltesz egy ilyesmi kérdést, magában van egy verzió, amit elfogad válaszként! Nállam ez annyival bővül, hogy könnyen meg lehet győzni egy új nézőpontról, mert rugalmas gondolkodású vagyok!

Sajna itt senki nem akart/tudott meggyőzni, miért lenne jobb nekem koslatni a pasik után a szerelmemmel, ha egyszer elvileg én vagyok a gyengébbik és érzékenyebbik nem!

AZt írod, hogy az én oldalamon állsz, aztán összevissza értelmezed amit írok...így nehezen hiszek neked, bocs!

Ismétlem, pártolom a feminizmust, de nem vagyok férfigyűlölő!(...hogy is gyűlölhetnék olyat, ami nincs XD..jó, csak vicccelek)!

És sosem állítottam, hogy mindenható tudásom van a témában, ha jól emlékszem, még sem könyvet, sem riportot nem csináltam erről!:) A dolgok amiket átéltem és tudom, nem szégyenlem leírni!

Senkit nem pontoztam le, aki komolyan vette a témát és a fáradtságot hogy értelmesen hozzászól!

Írsz jókat, de te is csak a felszínt kaparászod!

Ha szerinted tényleg olyan egyszerű elfogadni egy másik szempontot, próbáld ki az enyémmel! :)

2010. febr. 17. 19:19
 67/88 A kérdező kommentje:

A válasz írója 67%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 09:26

Attól hogy idegen szavakkal("szemiotikai, lingvisztikai"... o.O mivan?) dobálózol és próbálsz fölényeskedni, még nem leszel meggyőzőbb, bocs!:)

Én nem a "férfiakra" panaszkodom, hanem azokra a pasikra, akik nem akarnak férfiak lenni!:P

"Vagy a te apád is gyáva, önbizalomhiányos kisfiú?"

Nem tudom, nem ismertem, meghalt születésem előtt!:/

Ha a körülöttem lévő férfimintára célzol, az elég vegyes, te több a pozitív jó példa!

"Amíg a hímneműeket nem engedik férfinak lenni;" - Na ez egy jó gondolat, szerinted hol vannak meggátolva, hogy férfiként viselkedjenek!? Melyikek azok a férfias viselkedési formák, amiket megtilt a társadalom?

"amíg a nőkről azt a képet mutatják szerte a világban, amit láthatunk;" - Az a baj, hogy ezt nem a nők kérték, sajna ez is férfitalálmány férfiaknak!

Lila gőzöd sincs, mennyi pepecsel magán egy csaj, hogy tetszen a pasiknak! Pasik erre azt mondják hogy nem a smink meg a ruha számít, hát de!

Ha nem szexi ruhában, csak melegítőben,smink és frizura nélkül megy emberek közé,pasik átnéznek rajta! Sok nőnek ebből az jön le, hogy mindig tökéletesen szexisnek kell lennie hogy partnert találjon!

"amíg azt látjuk a médiából ömleni, ami ömlik... addig marad az, ami van. "

De mégsem kéne mindent a médiára kenni, akinek van esze az gondolkodik és nem követi birkaként a trendeket!

A szülő meg vegye a fáradtságot, és a gyereknevelést ne a tanárokra meg tévécsatornákra bízza!

Ja... hogy az kényelmes...! :d

" amíg az alapvetően a férfi lét értelmét adó tulajdonságokat, attribútumokat próbálják a nőkre erőltetni és viszont, ezzel "kiherélve" a férfiakat és megvezetve a nőket; amíg az a nézet egyáltalán megfordulhat bárki fejében, hogy a gyerek majd felnőttként eldönti, hogy mi is akar lenni, nő vagy férfi;"

Na jó, mi a férfi lét értelme szerinted?

Mert a férfiaktól nem vettel el semmit, a nőknek adtak valamit ami mindig is megillette volna őket!

Szerinted ki lett herélve azzal a férfinép, hogy a nő nemet is mondhat?

Én azért örülök, hogy olyan társadalomban élhetek, ahol nem ver agyon a családom, mert hajadonként fiúkkal beszélgetek, szégyent hozva a család fejére(most olvasott hír az interneten...)! :S

A homoszexualitáshoz meg hajlam kell, de ezt most ne keverjük bele!

"Csak zárójelben... A kérdésedben az "aláírásod", csak nekem tűnik kissé beszédesnek?"

>:) Csak neked tűnik! A huszas éveik közepén járó nőneműek megnevezésének átka, kaptam már leszúrást mindkettőért("lányhoz öreg,nőhöz fiatal,etc;"), gyengébbek és kötöszködők kedvéért van kiírva...úgy láccik' hiába :P!

2010. febr. 18. 00:51
 68/88 A kérdező kommentje:

"Igazándiból soha sem voltak "igazi férfiak" (vagy csak kevés, pl. Jézus:-) na, jó tényleg kevés. "

Az a baj, hogy egyetértek(JÉZUS :D rulez, igen, ő a legigazibb!!)

Akkor mondjuk úgy, hogy férfiacskát,férfifélét, férfiimitátort hiányolok!! :D

Annak leszek a nőcskéje,nőcije, de pasinak nem akarok a csaja lenni!XP

A példád korrekt, sajna ez teljesen igaz!

2010. febr. 18. 03:01
 69/88 anonim ***** válasza:
61%

"...dobálózol és próbálsz fölényeskedni..."

Ez egy magas labda, de nem csapom le. :)

"Én nem a "férfiakra" panaszkodom, hanem azokra a pasikra, akik nem akarnak férfiak lenni!"

Pont ez az, hogy tulajdonképpen nem engedik a hímnemű gyereknek, hogy férfiként viselkedjen! Keress már rá ilyenekre, mint "gender mainstreaming", meg nézz már szét hogyan nyomják az egyéb propagandákat ebben a témakörben. A gyerek meg a fiatal olyan lesz, amit lát. Ha nem lát olyan férfiképet, mint amit hiányolsz, akkor nem lesznek olyan férfiak. A homokozáshoz pedig nem kell feltétlenül hajlam, de tényleg ne keverjük ide, mert sejtem az érveidet, amit gondolom onnan szedsz, amitől azt hiszed, hogy óvva vagy saját magad által: a médiából. Én egyébként nem sok olyat látok, aki nem követi birkaként a trendeket.

Meg ne csináljunk már úgy, mintha a nők nem tehetnének semmiről! Az előbbi kifejezést (gender) is a feministák találták ki és - többek között ők is - erőltetik rá mindenkire. Az egyik legkártékonyabb bagázs a feministák, akikről gondolom fingod sincs, csak annyit tudsz, hogy a "nők érdekeit" képviselik. Hát, persze... Egy hülye példával, kb. úgy képviselik a nők érdekeit, mint a nagymama az unokáét. Minden szart megvesz neki, amit kér, azt egy idő után meg csodálkoznak, hogy a gyerek túlsúlyos a sok édességtől és mindig hisztizik ha nem kapja meg, amit akar. Alapvetően ott is tévedsz, hogy azt hiszed, nektek elég csak kisminkelni magatokat meg szexi ruhát felvenni ahhoz, hogy nők legyetek, amit ráadásul, mint egyfajta okozatot, megint csak a mi nyakunkba varrsz. Karinthy írta: "Ha egyedül vagyok egy szobában, akkor ember vagyok. Ha bejön egy nő, akkor férfi lettem. És annyira vagyok férfi, amennyire nő az, aki bejött a szobába."

"Mert a férfiaktól nem vettel el semmit"

Már hogyne vettek volna el! Hát pont ez a problémád is! Ezért nincsenek férfiak! De fordítva is igaz, mert ne is haragudj, de az, amit ma sokszor a nők képviselnek, abszolút nem nőies viselkedés, sőt, a legtöbbször férfiként viselkednek, amihez úgynevezett joguk van, csak ettől meg a hímneműtől lesz "elvéve" a saját... hogy is mondjam... a saját kis eszköztára, ami főleg olyan dolgokból áll, mint a magabiztos fellépés, a direkt cselekvés, a nyílt harcmodor stb. Vagyis pont azok a tulajdonságok, amiket hiányolsz és így persze, hogy férfiak helyett csak kisfiúkat kapsz. De nézzük csak meg, hogy mi lett a nőből, mit csinál a nő. Hát nem pont ugyan azt, amit a férfinak kéne? Pl. te is itten. :D

Ezek után, már hogyne bizonytalanodna el szerencsétlen férfi ember, ha neki tulajdonképpen elvették a szerepét. Aki meg férfiasan(!) a sarkára áll, hogy "na ezt már ugyan nem", az le lesz hordva mindenféle nőgyűlölőnek meg sovinisztának titulálva.

Amúgy ide kapcsolódik is egy költői kérdés, idézet formájában: "Melyik férfi képes elviselni az okoskodó nőt, és melyik nőnek van szüksége a cselekvésképtelen férfira?". :D

Na most amit eddig írtam, akár értheted úgy is, hogy én meg a ti nyakatokba varrom a dolgokat, de már az előző hsz-emben is azt próbáltam leírni, hogy igen, baj van a mai hímneműekkel, de azt is vedd észre, hogy nemcsak velük! A férfiak szemszögéből veletek is probléma van, de én nem a nőket hibáztatom, mert mindnyájan meg vagyunk vezetve.

Egyébként mondd már el konkrétan, hogy szerinted mitől férfi egy férfi és mitől nő egy nő!

Az iszlámot meg ne keverd már ide! Mo-n hol láttál te tömegével olyat, hogy csak azért vernek egy nőt, mert fiúkkal beszélgetett hajadonként? Egyébként nem verik őket, hanem sokszor konkrétan megölik, de többek között a nagy tolerancia kampánynak is köszönhetően, Európa már tele van ilyen emberekkel, ha nem vetted volna észre. Franciaország, Németország, Ausztria, Nagy-Britannia... A briteknél még a Karácsonyt is átnevezik csak nehogy megsértsék a más vallásúakat, mert a keresztényeket ugye szabad sértegetni, azok nem érdekesek. Ha nem vigyázunk, eljöhet még az az idő is, mikor a nőknek kussolva a férjük mögött 3 méterrel lesz szabad csak közlekedni, lehajtott fejjel és tényleg örülhetnek majd ha csak verés fog járni egy idegen férfival való beszélgetésért; és ebben bőven benne lesz indirekt módon, az általad támogatott feminizmus "keze" is.

Az "aláírásod" kapcsán az tökmindegy, hogy miért kaptál leszúrást eddig. A lényeg, hogy te mit írsz oda saját magad akaratából, de az is egy válasz volt amit írtál: a megfelelni vágyás.

Ja, és aki itt felemlegette Jézust, leírhatná, hogy miért tartja őt az igazi férfinak, érdekelne!

2010. febr. 18. 09:30
 70/88 A kérdező kommentje:

Utolsó hozzászóló, köszönöm hogy ennyit erölködtél hogy választ írj!

Igaz hogy kevered a szezont a fazonnal, meg Jancsit is Juliskával, egyenlő jogokat akaró nőt a vérszomjas feministával, ésatöbbi!

Az a baj, hogy valahogy a magadfajták mindig visszakanyarodnak a nők démonizálásához(kezdve Évától...)!

Azzal tökéletesen egyetértek, hogy a nők is hibásak a kikalakult helyzetért, de azzal nem, hogy azért van ennyi puha pö*cs hapsi, mert a nőknek szabad önállónak lenniük!

...Bár ha jobban belegondolok, talán régen is valóban ilyen kevés volt a férfias férfi, csak az elnyomott és gyengének kikiáltott nők mellett nem volt olyan nehéz erősnek látszani, mint manapság...! :P

Asszem megoldottuk itt közösen a rejtélyt!

Lécci ne keverd bele a vallást, én emberekről beszéltem, mindegy miben hisz vagy nem hisz!

És ez a "nem tudsz te semmit" végigzümmögése az írásodon...! Pasi létedre gyanúsan sokat "tudsz" a freminizmusról...:d!

"Már hogyne vettek volna el! Hát pont ez a problémád is! Ezért nincsenek férfiak!" - Nem a nők vették el, a pasik kicsinyes bosszúból csinálják! Ha visszaolvasol, ezt többen nyíltan be is vallották!:S

A többi rizsára inkább nem válaszolok, már így is érezhetően zsong benned a kisebbségi komplexus,hogy egy magamfajta tyúknak mindenhez van véleménye és magyarázata!

Ja és ha annyira meg akarnék felelni bárkinek is, azt mondanám hogy mindenben igazad van...-_-! De te tényleg azt sem tudod, miről beszélsz, csak ki akarod forgatni a szavaimat!

Hát nem sikerüt! >:)

Ezzel részemről le is zárom a témát, és köszönöm a válaszokat, tanulságos volt! ;)

2010. febr. 18. 20:18
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!