Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha elég sok férfi diplomásként le tudja adni az igényeit, hogy nem kell neki felsőfokú képesítéssel rendelkező nő, akkor ugyanígy a legtöbb diplomás nő miért nem akar engedni (ritkán, hacsak nem gazdag a szakmunkás és okos) ebből a diploma dologból?
evolúció. a nők a biztonságot keresik egy pasiban, és ebben nyilván az egzisztenciális biztonság is benne van. melyik anya akarna a gyerekének minden héten nemet mondani a meleg ételre?
és azt ugyan senki sem állítja, hogy szakmunkás képzéssel valaki csóró és buta, sőt, nyilván vannak sikertörténetek, mikor a tévészerelőnek saját vállalkozása lesz, és gazdagabbá válik, mint a bölcsész-diplomás fiatal a mekiből, DE ha valakinek olyan diplomája van, akkor nagy valószínűséggel könnyebben talál jobb és jobban fizető állást. szerintem (női szemmel) nem maga a diploma ténye az, ami fontos, hanem a lehetőség, és valljuk be, az se mindegy, hogy hol tanul az illető (mert igazat ír az egyik válaszoló, vannak, ahol lazán meg lehet venni a diplomád, az semmit sem ér). abból nyilván az értelmi képességeire is lehet (aránylag jól) következtetni.
a férfiaknál az egzisztenciális biztonság kérdése nem olyan mélyen kódolt ösztön, többnyire nem gondolnak tudat alatt a jövendő gyerekeik sorsára, ezért náluk jellemzően nem gond, ha nincsenek legalább egy szinten az asszonnyal. ámde ismét egyet kell értenem az egyik válaszolóval: jobb, ha megvan az egyensúly. az egyetemi diploma nem csak a lehetőségekről és a gazdagságról szól. egyrészt beszél a másik kitartásáról, ambícióiról, arról, hogy képes volt tenni valamiért, amit szeret, és ezért éveket feláldozni. meg némi intelligenciáról is, mert az egy dolog, ha valaki képes lenne, de nem akar elmenni egyetemre, más kérdés, hogy vannak egyetemisták, akik még helyesen írni se tudnak, de normálisabb helyeken ezt azért megnézik, és nem kerülhet be akárki csak úgy brahiból. tehát az azonos intelligenciaszint, ambíciók, a tenni akarás, kitartás, az a közös tudat, hogy milyen volt egyetemi kollégiumban három napig szendvicset enni, mert nem volt pénz normális kajára, az azért segít egy kiegyensúlyozott kapcsolatban, már csak azért is, mert sokkal több közös vonás van a két fél között. most képzeld el, ha egy okos és ügyes kőműves összeáll egy ügyvéddel. képzeld el azt az élethelyzetet, mikor egy vita közben a kőműves az ügyvéd fejéhez vágja, hogy de hát ő már 20 évesen pénzt keresett, mit csinált a másik abban a korban? vagy az ügyvéd szidja a másikat, hogy milyen tanulatlan alak. ha nem is ebben a felállásban, de volt már részem ilyenben, saját bőrömön tapasztaltam, azóta döntöttem el, hogy többet az életben nem kezdek olyannal, akinek nincsenek főiskolás/egyetemi tapasztalatai.
Én engedtem és nem bántam meg.
DE - függetlenül attól, hogy a diploma valóban nem jelent automatikusan intelligenciát és fordítva - tény, hogy a párom ugyan nagyszerű ember és partner, a kollégáit amikor megismertem, csak néztem, hogy milyen alakok vannak köztük. Kaptam olyan bókot az egyiküktől, hogy "de szép hosszú hajad van... ezt igazi hajból varrattad, ugye? Nem volt nagyon drága?" Erre csak annyit tudtam mondani, hogy bármilyen hihetetlen, annyira igazi ez a haj, hogy egy tincs póthaj nincs benne. Volt, aki rácsodálkozott nálunk egy híres Monet repróra, aztán megkérdezte, hogy én festettem-e. Hát boldog lennék, ha olyat tudnék festeni :D És hallottam olyan kérdéseket, amikről nem hittem volna, hogy valaha hallani fogom: "Fogóreflex? Az mi?" Vagy a másik kedvenc: "Mégis miféle titkos szervezet szabja meg, hogy mennyi egy ország gdp-je?"
Persze ezek az emberek is rendesek, de nem tudnám elképzelni, hogy együtt éljek velük. És akikkel találkoztam, szinte mindenki ilyen volt.
Talán nem véletlen, hogy a barátomnak, aki egyébként még az érettségit se tette le, minden barátja diplomás vagy legalább egyetemre jár...
12-vel maximálisan egyet értek. Egy kapcsolatban a felek egyenrangúak, ha nem is akarok felnézni a páromra akkor is legalább annyira legyen képes mint én.
És ez nem feltétlenül jelenti ugyanazt a diplomát mint az enyém, de hasonló értek rendszert és világlátást mindenképp. Az eddigi tapasztalataim alapján ez inkább a diplomásokkal egyezik, akik kb. olyan körülmények közt nőttek fel mint én. Nincsen jó tapasztalatom arról mikor különböző háttérrel és különböző végzettséggel rendelkeznek a felek. És igen itt divat, - a diploma nem jelent észt/intelligenciát - mint valami mantrát ismételgetni és ez így is van, de afölött előszeretettel hunynak szemet egyesek, hogy általánosságba a diploma jobb munkahelyet, több lehetőséget, több pénzt és műveltséget jelent. Az, hogy ki hogyan él vele, az más kérdés.
Sokáig én is úgy voltam vele, hogy azért jobb a diplomás srác..mert ha már megszerezte feltételezem nem ostoba, még ha végig is csalta vagy hasonlók, ahhoz is kell kunszt és életre valóság. E mellett a szakmunkások akikkel addig találkoztam tényleg nagyon buták voltak, engem ez nagyon zavart. A pénz viszont ilyen téren sosem érdekelt. Ahogy viszont idősödtem sok olyan diplomással futottam össze, akik túlságosan nagyképűek voltak gyakorlatilag a semmire. A diploma mellett nem volt normális életcéljuk, nem lehetett semmi életszerű dologról beszélgetni velük. E mellett pedig olyan nem diplomás fiúkkal (de azért magasabb a végzettségük mint sima szakképző) akik az igazi férfi képét mutatták felém. Viccesek, nem komplikálják túl a dolgokat, sokkal jobban tudok velük beszélgetni az élet dolgairól..Sőt mi több nagyon szexinek is találom ha egy férfi meg tudja szerelni a ház körül a dolgokat és nem ül fél napot az ikeas 'hogyan rakjam össze ezt a polcot' című füzetecske mellett. Úgyh én a közép útra szavazok ...;)
Diplomás lány :)
Már elnézést, de a férfiak nagy százaléka kisebbrendűségi komplexussal küzd, ha alacsonyabb a végzettsége, mint a nőnek, és nekem ilyen probléma nem kell. Azon kívül nekem nem a papír a lényeg, de imádok beszélgetni szépirodalomról, művészetről, filozófiáról és teológiáról, mert ezek a dolgok érdekelnek. És a legtöbb szakmunkás pasit nem.
Amúgy a párom speciel ács, nincs diplomája, de hihetetlenül intelligens, viszont ő szinte kivétel. És ez a részemről nem lenézés hanem egyszerűen eltérő érdeklődés.
"Már elnézést, de a férfiak nagy százaléka kisebbrendűségi komplexussal küzd, ha alacsonyabb a végzettsége, mint a nőnek, és nekem ilyen probléma nem kell. "
ez a nők fejében létezik maximum. a legtöbb férfinak semmilyen problémát nem okoz, ha a párja alacsonyabb végzettségű, esetleg az, ha többet keres. a kettő pedig nem mindig jár együtt. gyanítom inkább arról van szó, h meg kell magyarázni vmivel a nőknek, h miért koslatnak mindig a pénzes férfiak után, és miért házasodnak mindig felfelé. ezért jönnek ilyen "h tudjunk a szépirodalomról beszélni" lózungokkal. persze nem ismerlek, lehet a te esetben tényleg erről van szó.
hogy a kérdésre is válaszoljak:
lehet,h vki már írta: evolúció. egy nőnek ösztönösen vonzó egy férfi, aki jobban keres, mint ő és magasabb státusza, a férfiakat meg ez hidegen hagyja. tudom, a divatos a mai "dehát én értelmiségi diplomás nő vagyok, nem hatnak rám ösztönök" buta nők körében tagadni, de az ösztönök még mindig hatással vannak ránk. sok nőnek vonzó a híres, gazdag, aza magas státuszú bűnronda Mick Jagger, de ha holnap minden vagyonát elveszítené és a híd alá költözne, már egyik nő sem feküdne le vele.
"12-vel maximálisan egyet értek. Egy kapcsolatban a felek egyenrangúak, ha nem is akarok felnézni a páromra akkor is legalább annyira legyen képes mint én.
És ez nem feltétlenül jelenti ugyanazt a diplomát mint az enyém, de hasonló értek rendszert és világlátást mindenképp. Az eddigi tapasztalataim alapján ez inkább a diplomásokkal egyezik, akik kb. olyan körülmények közt nőttek fel mint én. Nincsen jó tapasztalatom arról mikor különböző háttérrel és különböző végzettséggel rendelkeznek a felek. És igen itt divat, - a diploma nem jelent észt/intelligenciát - mint valami mantrát ismételgetni és ez így is van, de afölött előszeretettel hunynak szemet egyesek, hogy általánosságba a diploma jobb munkahelyet, több lehetőséget, több pénzt és műveltséget jelent. Az, hogy ki hogyan él vele, az más kérdés."
biztos h nem akarsz felnézni rá?:D. dehogynem. azért mégis vonzóbb egy erősebb, magasabb végzettségű férfi. mondjuk ez a "legalább annyira legyen képes, mint én" mondat is elég árulkodó. tudom, feminista világban élünk, de vhogy mégis statisztikailag is tartósabbak azok a házasságok, ahol a nő végzi a házimunkát (nem vicc!). lehet ilyeneket írogatni, h "egyenrangúak vagyunk", de a legtöbb nú mégis arra vágyik belül, h egy domináns férfi irányítsa. persze most majd biztos megkapom, h "jaj nem issss!!!".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!