Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a teendő ha egy lány meghívott bulizni és nincs pénzem?
#3-mas vagyok
Igen, magyar mentalitás. Mint munkáltató, napi szinten találkozok vele. A mai állapotok ellenére munkaerőre van szükségem és nem találok. Bejönnek emberek, hogy adjunk pecsétet a kiskönyvükbe, mert csak úgy kapnak segélyt. Ekkor megmondom nekik, hogy van felvétel, erre közli, hogy nem érdekli, neki csak a pecsét kell.
A másik, amikor valaki felhív totál részegen (hallani, hogy a felesége unszolására) és megkérdezi, mégis mit kellene csinálni és hogy, JA, DOLGOZNI IS KELL? B@sszam meg és leteszi a telefont...
És ez csak pár példa.
14 éves korom óta minden nyáron mentem dolgozni. Volt, hogy gyorsan találtam munkát, volt hogy tovább tartott, de pl kőműves mellé mindig kell segédmunkás, főleg hétvégén.
Ha nagyon akarod, akkor bizony találsz.
Nincs Tesco? És? Találj ki magadtól valamit, ötletelj, próbálkozz és ne azt várd, hogy jöjjön a sült galamb.
Szerinted azok az emberek akik munkát adhatnak mit csináltak régen? UGYANEZT!
Nem akarásnak nyögés a vége!
Hitel felvételét nem javasolnám manapság... nyugdíjas korodig a hétvégi bulira felvett összeget fogod nyögni...
Egyébként meg elég nehéz helyzetben vagy. Ezt a bulit most biztosan kihagynám vagy inkább elhalasztanám a helyedben.
Gondolom rád illik valamelyik jellemzés, azért nem tetszik, mert fáj az igazság és mindig könnyebb mást hibáztatni.
Ha tetszik, ha nem, úgy van ahogy írtam!
Tisztelet a kivételnek, akikből itt nincs túl sok a hozzászólások alapján.
Kedves 12-es válaszoló! Örülök neki, hogy te olyan jó helyen laksz, ahol mindig találtál munkát már gyerekkorod óta. A tesco árufeltöltőt csak úgy írtam, mert elég sok diákot szoktam ott látni suli időben is. Remélem egyszer az egész ország olyan lesz, mint az a hely ahol te laksz, hogy mindenkinek lesz munkahelye, és nem csak a 14 éves kis gyerekeket fognak alkalmazni, hanem felnőtteket is. Elég hajmeresztő dolog, hogy te 14 évesen kőműves mellé mentél segédmunkásként, nem tudom ki volt az a bátor kőműves aki maga mellé vett egy gyereket. Egyébként meg az a szomorú tény, hogy ha itt felénk találsz munkát is nagyvalószínűséggel segédmunkás leszel, nem pedig szakmunkás bért fogsz kapni. De mindenesetre örülök neki, hogy te ilyen szerencsés helyen vagy, ne költözz el onnan, főleg ha már a kerítés is kolbászból van feléd.
Bizony mi olyan nyomorultak vagyunk, hogy nem tudunk mit kitalálni, hiába ,,ötletelünk" ahogy írtad, még sem teremtődnek munkahelyek a semmiből.
"Vegyél fel szabad felhasználású hitelt a Citibank Europe PLC Magyarországi Fióktelepétől."
Na ezt felejtsd el!!!!!Ez marhaság!Ne kezd az életed (ami még el sem kezdődött) mínuszba.
Remélem jó tanuló vagy és bejutsz államira mert ha bulizni nincs pénzed akk nem lesz fél évi 300 k-d arra h tanulj :S
Ja és mond el neki az igazat!Vezesd fel, hogy az anyagi lehetőségeid nem engedik ezt meg.
#17-es
Én egy szóval sem mondtam, hogy nyomorultak lennétek.
Itt most egy diákról van szó és ha nagyon akar, tud pénzt keresni is, nem csak kifogást, mint azt "egyesek" teszik.
Egy 14 éves gyerek is tudja hordani a vödröt és tolni a taligát.
Nálunk is dolgozott már nem egy szabolcsi ember. Jelentkeztek állásra, megkapták, még albérletben is segítettünk, mindenben. Tudod mi a nagy különbség? Ők nem kifogást kerestek és indokot, hogy miért nem lehet, hanem LEHETŐSÉGET! Szabolcs megye elég messze van tőlünk, de ez sem tartotta vissza őket.
De pl. sok olyat is ismerek, aki kijár a mezőre, virágot szed csokorba köti és eladja. Számos más példa is van, hagy ne kelljen már nekem felsorolni őket.
AKI AKAR VALAMIT AZ TESZ ÉRTE, NEM KIFOGÁST KERES!
Aki ezt megérti, annak jobb élete lesz, aki nem, annak nem. Ha tetszik, ha nem, ez így van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!