Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért köti le az embereket az online játék?
Játékszenvedély [szerkesztés]
A kóros játékszenvedélyt (patológiás gambling) az addikciók körébe sorolják, lényege a hétköznapokból való menekülés, bár nem kémiai módon. A betegség alapja az agy biokémiájában keresendő: a megfelelő mennyiségű endorfin termelődését segíti elő a játék a beteg embernél; s legmélyén ugyanaz a szerotoninzavar lappanghat, mint a depressziónak, amellyel így rokonságban áll. Örömét a gyors és könnyűnek tűnő nyerés lehetősége, és a hozzá vezető út izgalmai (adrenalin-flash) adják. Nagy többségben férfiakat érint: eljátsszák pénzüket, vagyonukat, gyakran súlyos adóságokba bocsátkoznak, s ezzel házasságukat, családi kötelezettségeiket, hírnevüket is kockára teszik. Magyarországon is működnek több városban Gamblers Anonymus önsegítő csoportok, amilyet először 1957-ben Los Angelesben alapítottak, hogy segítséget nyújtsanak a játékfüggőség legyőzéséhez.
Deepak Chopra[10] szerint spirituális kielégületlenségről van szó valamennyi szenvedélybetegség esetében: "a spirituális tudatosság az egyetlen igazi és sokáig érvényesnek bizonyuló válasz a káros szenvedélyektől való függőségre". Tim Harford is foglalkozik a játékszenvedély betegek viselkedésével, mint a racionális döntés egy „speciális” megnyilvánulása, lásd „Az élet rejtett logikája” c. művében. Egyre több kongresszus önálló szakmai témája a játékszenvedély betegség. A játékszervező cégek ezirányú társadalmi felelősségvállalásán túlmenőleg a költségvetési kihatásai és morális kérdések is a vizsgálat tárgyát képezik.
Előző vagyok
A franc ha el nem viszi, mutáns vagyok. :D Nem vagyok kövér, mindig egyedül ülő emberke, aki a szoba sarkában gubbaszt, de kb 10 éve játszok ugyanazzal a játékkal, kisebb nagyobb megszakításokkal...
Azért köt le, mert szeretek játszani. Érdekes a világa, emellett nagyon jó a társaság. :)
Az meg egy másik dolog, hogy számomra a valóság néha túl unalmas... Persze az se rossz ha az ember iskolában vagy melóhelyen van, mindennek megvan a maga előnye, meg hátránya is.
A lényeg, hogy semmit nem vigyél túlzásba és te urald a dolgokat, ne azok téged...
"de kb 10 éve játszok ugyanazzal a játékkal, kisebb nagyobb megszakításokkal...
Azért köt le, mert szeretek játszani. Érdekes a világa, emellett nagyon jó a társaság. :) "
Addig jó, amíg 10 év után rá nem jössz, hogy csak botok vannak a szerveren...
Köszönöm a válaszokat!
Mielőtt valaki félreértené - ahogy ez meg is történt - én NEM vagyok ennek ellenére, szoktam néha én is nyomni.:)
Meg a véleményem is kábé ugyanez, mint az utolsó válaszolóknak, csak kíváncsi voltam a tiétekre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!