Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan lehet pénzt félre tenni, hogy egyszer saját lakása legyen a pasinak?
Nem tudom,számdora mennyire megoldható,de szerintem költözz közelebb a munkahelyedhez:/
Jó ingatlanokat akár bérletre mindig találni,csak nagyon nagyon tüzetesen kell keresni.
Ha ezt meg tudnád oldani,már félre tudnál tenni valamennyit,még ha nem is sokat,de összegyülne.
Vagy csináld azt amit mi,a fém két százasokat dobáld dunsztosüvegben,nekem is kb fél alatt majd 100ezer Ft gyűlt össze :D
Ez elég nehéz lesz itthoni fizetésből. Legalábbis egyedül mindenképp. Szerintem társsal sokkal könnyebb lenne, párkeresés? Támogatom a közelebbi (esetleg kedvezőbb árú albérletkeresést is ).
200 Ft-osok? xd. Egy elfogadható nem nagyon lepukkantott vidéki panel ár jelenleg cca. 7 milla. Ez azt jelenti, hogy 35 év múlva tulajdonos is lehetnél. Persze infláció van... a jó hungary forint meg romlik... ha ezt is hozzáteszed jó ha 45-50 év múlva teherautóra pakolhatod a 200 Ft-osaidat és leboríthatod az eladó előtt. Feltéve, hogy akkor még lesz 200 Ft, vagy egyáltalán Ft... :)
Három fő pillére van a dolognak.
Az első az okosabb szervezés. Havi 20 ezret kidobsz az ablakon feleslegesen. Mondd fel az albérleted és vegyél ki egy másikat, közel a munkahelyedhez. Így időt is megtakarítasz.
A második az előre menekülés. Tanulj és képezd tovább magad, hogy előléptetést kapj a munkahelyeden, vagy új, jobb munkát. Akár más városban.
A harmadik a spórolás. A párom is lakást akar venni, és emiatt nem bérel most egy egész lakást, csak egy szobát. Ami nyilván kényelmetlenebb, viszont lényegesen olcsóbb. Budapesten 40 ezerből kijön, vidéken szerintem 25-ért is találsz szobát.
Az első és a harmadik módszerrel alaphangon havi 50-60 ezret tudnál spórolni. Innentől már csak annyi kell, hogy kibírd, hogy nem költöd el, bármennyire is csábító.
A második pedig azért jó, mert most ugyan havi 50 ezerrel kezded a gyűjtögetést, de ha eléred, hogy előléptessenek és hazavigyél 200 nettót, abból már több mint 100 ezret félre tudsz tenni havonta. Így egyrészt hamarabb megvan legalább az önerő a hitelre, másrészt könnyebben tudod majd a hitel mellett fenntartani a lakást. Nem utolsósorban pedig minél több mindent tudsz, annál könnyebben találsz állást, ha a mostani netán megszűnne, így csökken az esélye annak, hogy bedől a hiteled.
Már jobb helyzetben vagy, mint a magyarok 90%-a, aki nem is gondolkodik pénz megtakarításon.
Először is kezdd el tételesen írni mire költesz egy hónapban. Minden egyes forintot. Én táblázatkezelőt ajánlok: napok a sorokhoz, oszlopokhoz kategóriák (gáz, áram, víz, étel, gyógyszer, ruha). Egyszerűbb, ha elteszed a blokkokat. Lényeg, hogy néha visszaellenőrizve az egyenlegedet, a táblázattal egyezzen.
Így rá tudod magad szoktatni a spórolással az által, hogy látni fogod mire megy el sok pénz a hónapban.
Félretenni úgy fogsz tudni, hogy ha eltelt így vezetve egy hónap, meg fogod látni pozitív, vagy negatív a havi egyenleged, vagyis többet költöttél-e mint a fizetésed, egyéb bevételek. Ez alapján látni fogod, mennyi az a pénz, amit nélkülözni tudsz minden hónapban. Mondjuk legyen ez 5000 forint. Ezt az ötezret minden hónap elején, fizetéskor tedd félre egy pénzkazettába, malacperselybe vagy bár mibe. A lényeg, hogy tudatosítsd magadban ez a pénz nincs. Ez a megtakarításod, amihez akkor se nyúlsz ha soha vissza nem térő alkalom van egy üzletben. Így lehet spórolni.
Ezzel a módszerrel mindenki tudna spórolni anyagi helyzetre való tekintet nélkül, de a magyarból hiányzik a kitartás és könnyebb állandóan panaszkodni, mint akár ezer forintot is félretenni. Tényleg sokkal jobb négyszer ennyit elkölteni sorsjegyekre és várni a sült galambot vagy cigire, alkoholra költeni.
A lakás vásárlást felejtsd el. Magyarországnál ezerszer fejlettebb országokban már rég rájöttek, hogy a lakástulajdon hülyeség. Egy lakásra, házre költeni kell és, ha nincs munka a környéken meg vagy lőve, mert azt kell nézd milyen messze van a ingatlanodtól az állás. Így egy sokkal jobb és jövedelmezőbb állásról kell általában lemondani. Ha albérleted van és megszűnik a munkahely, felpakolod a holmidat, és költözöl az ideális munkahely városába.
28F
Dehogy lehet. Ez csak mesebeszéd,hogy valaki 30 -35 éves kora latt nagy ingatlannal rendelkezik önerőből.
Látom hogy hogy mennek ezek a dolgok. A többség albérletben húzza meg magát, vagy otthon él anyáék seggében. Én az utóbbi vagyok 27 évesen, és leszarom, nagoyn jó nekem!
De 100 120 ezer forintos keresetből úgy hogy kb ennek a 80% át felélled, max 30 ezreket tehetnél félre sehogy sem lehet megvenni egy nyomorult 8 -12 millás panellakást sem, nemhogy 30 milliós kertesházakat, esetleg 120 éves korodra talán. De nem 30 évesen.
Akikenk meg van, azoknak jó a hátszelük, olyan családba születtek, hogy a szülők sztárügyvédek, adócsaló orvosok, képviselők és ilyenek, aztán megveszik a lakást nekik zsebből.
A következő az ,akinek kinyúvad a nagyszülő, aztán megöröklik a nagy pénzeket, és ilyenbe invesztálják bele anyáék,ohgy a gyerekük boldoguljon.
Aztán ott a rengeteg élete végéig adósrabszolgaságba döntötte magát ember, aki hitelre vette a szart, és most nagyokat szopik élete végéig.
Vannak akik meg pókerkirályok, élsportolók, sztárok, tőzsdéznek és a nagy büdös semmiért tehát millikat szakítanak, azoknak meg nem kérdés hgoy mitől van ideje korán lakás, ház.
Van az alvilági körök is ,akik kábszer, fegyverkereskedelemben, nők futtatásából élnek, azoknak is lehet persze lakása ilyen korán.
Fiatal nő meg akkor, ha elmegy luxusprostinak,akkor azért hamar összekúrhatja a jövőjét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!