Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok, fiúk, miért fontos nektek annyira az, hogy a másik tud-e tökéletesen fogalmazni, és helyesen írni?
12:26 válaszra:
Kicsit magad ellen írtál már bocsánat. Ha semmi köze nincs a kettőnek egymáshoz, akkor miért a helyes írást nézik az emberek? Szerintem az őszinteség SOKKAL fontosabb egy kapcsolatban, mint a helyes írás.
A helyesírás egy bizonyos fokig szintmérője a szellemi képességeknek. Láttam olyat aki még akkor sem gyanakodott amikor tele volt a szöveg piros aláhúzásokkal monitoron. Nem jött rá hogy valami nem klappol. Számomra egy buta nő nagyon kiábrándító tud lenni.
34FFI
Én a pasikat mindig lecsekkolom fészbukon mielőtt bármi komolyabb is lenne, mert ott látom a stílusát meg a helyesírását. Nálam szinte kizáró ok ha valaki sorozatosan brutális hibákat ejt. Nem tudom miért de nekem ez valahogy nagyon a heppem. (mint ahogy egy fiú cipője is nagyon sokat dob nálam a latba :D )
21L
Nekem valamennyire fontos, de ellenpélda a srác, aki most tetszik. Eleinte nagyon húztam a számat, hogy nem tud helyesen írni, aztán kiderült, hogy nem tehet róla, diszgráfiás. Ezzel semmi bajom sincs, és kicsit el is szégyelltem magam mélyen, hogy emiatt elgondolkodtam azon, hogy hagyom a fenébe az ismerkedést. De hozzá kell tenni, hogy a gondolkodásával, logikájával, és stílusával teljesen ellensúlyozta a dolgot, ezért nem is foglalkoztam a problémával =)
De sok esetben utalhat az értelmi szintre. Nem arra gondolok, ha valaki véletlenül elír valamit, vagy kihagy egy vesszőt...stb. De azért van egy szint, ami alatt szinte biztos, hogy gond van a másik fejével, jobb esetben csak diszgráfiáról vagy hasonlóról van szó, rosszabb esetben...azt hiszem ezt mindenki el tudja képzelni.
Mert elég igénytelen az, aki arra nem képes, hogy normálisan megtanulja a saját anya nyelvét. Persze nehéz a magyar meg minden, így mindenki hibázik pl. a vesszőknél, vagy az összetett szavaknál, de amikor valaki a voltot leírja w-vel, a lyukat pedig j-vel, az nehogy annyira értelmes legyen már. Ha pedig szólsz nekik, még ők vannak felháborodva.
A helyesírási hibák még elmennek, de amikor valaki direkt angol szavakat használ, vagy rövidít (szupcsi és társaik) "nákol" futnák, tudnák menni és hasonlók, na azok igazán fel tudnak húzni.
ma 12:39!
Miért vonsz párhuzamot két különböző dolog között?
14:28 válaszra:
Nem vonnék párhuzamot a kettő között, ha nem lenne, ilyen fajta rossz tapasztalatom.
13:47 válaszra:
Akkor velem pórul járnál mert most töröltem magam a facebook-ról, és tervbe vettem, hogy a többi közösségi oldalról is törlöm magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!