Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az első randit egy pizzériába beszéltük meg. (remélem ez nem baj) Jól tudom, nekem (férfi) kell bemenni először az ajtón? És nekem is kell elől mennem az asztalig, vagy a lánynak?
Az biztos, hogy neked kell bemenned elsőként az ajtón. Ezt azért találták így ki (ez van az illemkönyvekben is), mert ha verekedés van, akkor nehogy a lányt megüssék. Tulajdonképpen te vagy a testőre. De jobb, ha ezt elmondod a lánynak, mert ha nem tudja, akkor félreértheti, hogy bemész előtte.
Az szerintem teljesen mindegy, hogy ki megy az asztalig elöl. De illik még pl. lesegíteni a kabátot róla, és a széket alátolni.
Először a férfi megy be de csak addig amíg kinyitja az ajtót vagyis csak "fél lábbal" megy be.Előreengedi a hölgyet.
A nő szerepe:
A nő választ helyet magának az asztalnál,ő ül le először(a férfi segít a székkel).A nő választ először az étlapról és közli azt a férfival.
A férfi szerepe:
Ő rendel,kommunikál a pincérrel,ő kóstolja meg a bort és ő fizet.(persze ez lehet megegyezés szerint is,hogy senkinek ne legyen kellemetlen)
Az etikett szerint így van,de ha nem pontosan így tartsátok be nem lesz belőle semmi probléma,hisz szinte senki(legalábbis nagyon ritka) aki betart minden etikett és illemszabályt.
Jó szórakozást :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!