Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » Adjak neki egy második esélyt?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Adjak neki egy második esélyt?

Figyelt kérdés
Randiztam egy sráccal, első randi volt, étterembe vitt el. Fizetéskor nem adott borravalót, pedig a lány aki kiszolgált minket nagyon kedves volt. Szerintem ez nagyon udvariatlan dolog, és emiatt nem szívesen randizom vele másodszor. Szerintetek adjak neki egy második esélyt vagy felejtős?
2022. jún. 8. 20:29
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%

Én ennyi miatt még nem ásnàm el.

Egyébként te is adhattál volna... :)

2022. jún. 8. 20:37
 2/23 anonim ***** válasza:
41%

rossz jel - ez egy szarràgó

De a randi sem lehetett valami nagy hogy ezen dilemmàzol

2022. jún. 8. 20:40
 3/23 anonim ***** válasza:
87%
Hát nem tudom, nekem sem szoktak borravalot adni, mert 3al több számlát lekönyvelek 🤷‍♀️
2022. jún. 8. 20:43
 4/23 anonim ***** válasza:
27%
#3 jártál valaha ètterembe? 😁
2022. jún. 8. 20:46
 5/23 A kérdező kommentje:
De étteremben szokás, egyszerűen nem értem miért nem adott.
2022. jún. 8. 20:47
 6/23 anonim ***** válasza:
89%

Mert az árban már alapból benne van a borravaló, csak erről nem szól senki, hogy adjál még.

Amúgy nem értem én se, mire fel. A boltba se nyomsz az eladó kezébe egy ezrest, hogy szépen húzta le a tejet.

Jó, most majd jön, hogy neki nem is kell jópofizni veled. Akkor most soroljuk fel azt a több ezer munkát, ahol szintén emberekkel kell foglalkoznod és jópofizni borravaló nélkül is?

2022. jún. 8. 20:50
 7/23 anonim ***** válasza:
31%

#3-nak írtam .

De a randi szar volt? Vagy ennyire eseménytelen ?

Amúgy arra számithatsz, hogy közös kasszàn is lehet rajtad fog spórolni

2022. jún. 8. 20:50
 8/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem szokás az étteremben borravalót adni, és a borravaló az nem egy szokás. Ezt valahogy elhitették a társadalommal, hogy kell, ezzel szemben a valóság az, hogy nem, nem kell borravalót adni. Nincs értelme plusz pénzt adni olyan szolgáltatásért, ami benne van az árban. Az étel árában benne van a felszolgálás, amiből az alkalmazottak fizetést kapnak. Az étterem egyébként is luxus kezd lenni, eddig is csak a szép kártya miatt vannak fenntartva. Az ember nem szórja el csak úgy a pénzét egy amúgy is drága szolgáltatás mellé, hogy még borravalózzon is, egyáltalán nem elvárható a jelenlegi válságos időkben.

A borravaló teljes mértékben egyenlő a hálapénzzel. Utóbbi már komoly bűncselekmény, és büntetik is!! A borravalónak is erre a sorsra kell jutnia. Egyrészt mert semmi sem maradhat adózatlanul, másrészt pedig mert mindenkit ugyanaz a bánásmód illet meg, akkor is ha van pénze/akarata borravalózgagni, és akkor is ha nincs. Ez csak a borravaló ellehetetlenítésével érhető el. Jó példa pl az olyan helyek, ahol a szervizdíj kötelező (pl +10%). És akkor nincs vita.

Nahh, tényleg, ha már ez így felmerült... nem lehet, hogy így benne volt az árban a jatt? És akkor még a végén kiderül, hogy valójában adott is... vicces lenne 😃

2022. jún. 8. 21:04
 9/23 anonim ***** válasza:
100%

Ha a szamlan szerepelt a szervizdij kifejezes melette egy osszeggel akkor ott nem kell borravalot adni.

Egyre tobb etterem epiti be az arba a borravalot. Igy tuti h kap a felszolgalo a szakacs es a szemelyzet.

2022. jún. 8. 21:06
 10/23 A kérdező kommentje:
Nem, nem szerepelt rajta. Mekiben voltunk.
2022. jún. 8. 21:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!