Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » Miért menne bele bárki kapcsol...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért menne bele bárki kapcsolatba egy ilyen emberrel? Te összejönnél vele?

Figyelt kérdés

Vegyük el a nemét, férfiak válasza is érdekel, ha nő lenne, összeköltöznének, vállalnának-e vele gyereket.

Az ember a korosztályodba vág, többdiplomás, valamennyire gazdag(de minimál életszínvonalon él), viszonylag szép. Vannak gyerekei, akikkel rossz a kapcsolata. Több kapcsolatból több gyerek. Ezt tagadja, de keveset jár hozzájuk, kevésszer hívják őt. A gyerekei nem akarnak veled megismerkedni, az egyik szól is, hogy nem lehetsz normális, ha a szülőt választod. Tudod, hogy előző exével több verekedésük volt, de azt mondja neked, hogy nem az ő hibája, a másik váltotta ki a viselkedésével, de elismeri, hogy többször megütötte. Nem tudod, de sejted, hogy a gyerekeit is többször bántotta. Üvöltözik, ha ideges, ezt te is tapasztaltad, szid téged. Volt egy kiskorúval zaklatásos ügye(feljelentették), de azt mondta átverték-nemigaz, és nem lett az egészből semmi, áldozatnak állítja be magát, a pénzét akarták. Egyik gyereke pszichésen beteg, őt nem is látogatja a gyerek viselkedése miatt.

Szóval itt van ez az ember, akinek a múltja ilyen, ezekről biztosan tudsz. Hogy nem elég elrettentő körülmény ezeknek a dolgoknak az ismerete ahhoz, hogy otthagyd? Hogy balhés, hogy nem népszerű a családjában, hogy ilyen dolgai vannak, aminek egy részét te is megtapasztaltad(üvöltés)? Hogy nem kapcsol be a vészharang, hogy hahó, sok rossz, aminek egy részét én is érzékeltem, talán igaz lehet..!!

Akinek ilyen párja van "sötét múlttal" az tényleg annyira ostoba, hogy azt hiszi, hogy az exe, a gyerekei, meg mindenki más körülötte keserítik meg szegény áldozat életét és majd vele más lesz??? Aztán lehet aggódni a következő gyerek épségéért minden téren, mert ugye az is feltétlen kellett x-ediknek.

"Értelmiségi" család.

2022. máj. 31. 07:16
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem, jó isten, nem! REDFLAG

"Vannak gyerekei, akikkel rossz a kapcsolata" -> ennek mindig van oka és a szülő hibája is.

"Több kapcsolatból több gyerek" -> peeersze, majd beállok a sorba és én is egyik kapcsolatából szülők, hogy húzhassa a strigulákat.

"Ezt tagadja, de keveset jár hozzájuk, kevésszer hívják őt" -> tagadja a gyerekeit? Ennél nagyobb redflaget hogy lehet állítani?

"Tudod, hogy előző exével több verekedésük volt" -> elítélem bármely nemtől a fizikai megnyilvánulását az erőszaknak.

" de azt mondja neked, hogy nem az ő hibája" -> peeersze, soha semmi nem az ő hibája. Az új kapcsolatban sem vállalná ha bármit elrontana.

Tovább nem is olvasom és nem érvelek. Ez a család nem oké, naagyon nagyon toxic érdemes elkerülni.

2022. máj. 31. 07:30
 2/10 anonim ***** válasza:
85%

Igen, azért, mert a sémáik passzolnak.

A legtöbb kapcsolat patológiás alapon köttetik.

Ha apukád nőverő volt, abban érzed magad komfortosan, szintén egy elnyomót, agresszívat választasz.

Ha papucs volt, akkor olyat (vagy az ellenkezőjét persze, mert nem mintakövető vagy, hanem mintatagadó).

Ha gyerekkorodban azt tanították, hogy senki nem kíváncsi rád (vagyis a szüleid, mert gyerekkorodban ki más lenne a referenciaszemély), akkor felnőttként is hasonló helyzetekbe mész bele.

Mindenen lehet persze változtatni, meg lehet próbálni a mintákat felülírni, sok sikert.

2022. máj. 31. 07:34
 3/10 A kérdező kommentje:

Bocs, a közte és a gyerekei közt lévő rossz kapcsolatot tagadja(bár egy ideig az egyik gyereket is tagadta). Szerinte a gyerekei tehetnek arról, hogy nem aktív résztvevője az életüknek.

Örülök, hogy valakinek leesik, hogy nem oké, de akinek nem, annak HOGY NEM? Hogy lehet valaki olyan elvakult diplomás létére, hogy ne vegyen tudomást ezekről a dolgokról..???

2022. máj. 31. 07:37
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

" Volt egy kiskorúval zaklatásos ügye(feljelentették), de azt mondta átverték-nemigaz, és nem lett az egészből semmi,"

Ez a rész teljesen kizárja. Ha a többi nincs ,akkor is.

2022. máj. 31. 07:58
 5/10 anonim ***** válasza:

"Hogy lehet valaki olyan elvakult diplomás létére, hogy ne vegyen tudomást ezekről a dolgokról..???"

Diplomás, vagy sem, minden ember azt látja, amit látni akar. Ha azt látom, hogy a randik során velem kedves és türelmes, könnyű magyarázat, hogy a volt feleség volt az igazi hunyó, én majd a legjobbat hozom ki belőle. Meg különben is: az már régen volt, azóta ő is tanult a dologból, velem más lesz.

Bár szerintem a legtöbb ember egyszerűen nem is gondol bele egyetlen percig sem.

Egy lány haverom mesélte, hogy hogy jött össze a férjével. Ő csak a hollyiwoodi romantikát látta abban, hogy az egyébként vőlegény srác - akivel már hetek óta viszonya volt - a szakadó esőben mondja az ajtaja előtt, hogy csak téged akarlak. Hogy mennyasszonya van, és úgy jöttek össze? Ez az igaz szerelem! Ja, meg hát a menyasszony szegénységi bizonyítványa, mert nem adta meg a srácnak, amire vágyott. Éppen válnak, mert a srác félrelépett, amikor éppen nem jól ment a kapcsolat. Ki hitte volna...

Amúgy én nem vallom a "kutyából nem lesz szalonna" közhelyet, szerintem az emberek változnak. Ha már kutya: én nem gondolom, hogy egy kutyát, ami harapott meg embert, azonnal el kell altatni. Ugyanakkor figyelmen kívül hagyni a kutya múltját végtelen felelőtlenség és naivitás. Sokba kerülhet.

2022. máj. 31. 08:10
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Radflag, semmiképpen sem.
2022. máj. 31. 08:34
 7/10 A kérdező kommentje:

" Ha azt látom, hogy a randik során velem kedves és türelmes, könnyű magyarázat, hogy a volt feleség volt az igazi hunyó, én majd a legjobbat hozom ki belőle. Meg különben is: az már régen volt, azóta ő is tanult a dologból, velem más lesz."

Na, biztosan ez volt az elején, randizásnál, de mikor hallotta, hogy üvölt vele is, vagy másokkal/másokról beszél durván, akkor hogy nem esik le, hogy mégsem változott és hopp, rosszul gondoltam? Feltétlen ki kell tenni ennek egy kisgyereket is?

Az esős sztori színtiszta butaság, már azelőtt kellett volna dobnia a menyasszonyt, hogy bevallota magának, hogy szereti a másik csajt. Ez kétszínűség, nulla gerinc, és ennek semmi köze a menyasszonyhoz. Nem az a baj, hogy otthagyta a menyasszonyt, hanem az, hogy nem szakított vele korábban.

A változásban én is hiszek(bár csak kis mértékben). Szerintem van egy alaptermészet(idegrendszeri dolog) és van a személyiség-hitvilág-gondolatok. Ennél az embernél, aki alapvetően ideges, ingerlékeny, van egy hitvilága is, hogy én megtehetem, és bemagyarázza magának, miért helyes meg ilyesmi. Teljesen más emberré nem fog változni az életben(mivel már 40 éve ilyen)

Kutyáknál azért altatnak szerintem, mert idegrendszeri problémának tarthatják vagy-nem éri meg az emberileg ráfordított talán sikeres átnevelési időt és energiát(éspénzt) és a kockázatot, esetleg mindkettő. Sajnos, az állatok élete nem sokat ér a mai társadalomban. Bár nem tudom mit várunk, amíg az agresszív emberekre nem fordítanak időt, pénzt, energiát, hogy "megjavítsák" őket, addig érthető, hogy az állatok terápiája sehol sincs.

2022. máj. 31. 08:39
 8/10 anonim ***** válasza:

Aki ilyennel kapcsolatban marad már azután is, hogy vele is agresszív, az alapvetően szolgalelkű, önbizalomhiányos, kishitű ember, aki elhiszi, hogy ő ezt megérdemli, mert nem jól viselkedik, nem ÚGY viselkedik... az ilyen simán megmagyarázza, hogy a többi "sztori" meg tényleg úgy van, ahogy a másik mondta, hogy mindenki átverte, őt provokálták stb.

Nekem már az is azonnal lapát kategória, hogy van gyereke, akit saját önálló döntése alapján nem látogat, nem is próbálkozik (hacsak a gyerek nem volt vele konkrétan agresszív fizikailag bizonyíthatóan). Aki ennyire nem vállal felelősséget, az nekem nem vonzó párkapcsolatra. És akkor itt van még az, hogy többen vádolják erőszakkal, saját bevallása szerint is verte az exét, engem is bánt...

2022. máj. 31. 09:27
 9/10 A kérdező kommentje:

Az volt, de a gyerek autista, illetve 7 évig titkolta azt a gyereket, aztán amiket mondott róla.. az a csoda, hogy életben hagyta a srác.. ép ésszel is nehéz felfogni, nemhogy "sérülten". Egyszerűen csak hozzávágta azt, amiket tett, illetve mikor mindenért a srácot, meg az anyját hibáztatta, a srác kiakadt.

Azóta egyáltalán nincs kapcsolat.

A párja is felemeli a hangját, de az egészen más, mert az nem fenyegető és támadó(nem idegből), hanem magát védi. Amúgy igen, ilyen "elnyomott" nőnek néz ki, de értelmes, lehetne, kellene lennie józan eszének!

2022. máj. 31. 09:33
 10/10 anonim ***** válasza:

"mikor hallotta, hogy üvölt vele is, vagy másokkal/másokról beszél durván, akkor hogy nem esik le"

Na igen, valóban ez itt a nagy kérdés. Valamiért nem akarja beismerni. Vagy éppen nincs elég önbecsülése hozzá. Akárhogy is, a válasz nem a racionalitásban keresendő.

"Nem az a baj, hogy otthagyta a menyasszonyt, hanem az, hogy nem szakított vele korábban."

Igazából mindkettő baj, csak másképpen. Ha összeismerkedik valakivel, és még a félrelépés előtt szakít, az valóban sokkal etikusabb megoldás, de a probléma gyökere számomra nem feltétlenül ez. Számomra a tanulság az lett volna, hogy ha nem működik a párkapcsolat, akkor ez a srác nem feltétlenül fog küzdeni érte, hanem inkább kívül keresi a megoldást.

"A változásban én is hiszek(bár csak kis mértékben). Szerintem van egy alaptermészet(idegrendszeri dolog) és van a személyiség-hitvilág-gondolatok."

Nagyjából hasonlóan látom, talán kicsit más árnyalatban. Szerintem az alaptermészet szerepe ebben sokkal kiseb, a személyiségnek pedig nagyon nagy része tanult minta. Gyakorlatilag rossz szokásokról beszélünk. Az agresszív, lobbanékony viselkedés - bármilyen hihetetlen - többnyire rossz szokás.

"Teljesen más emberré nem fog változni az életben(mivel már 40 éve ilyen)"

Ezzel kapcsolatban egyrészt szerintem a már bevésődött szokásokat kitörölni nem lehet, ilyen szempontból a kutyából valóban nem lehet már szalonna. Lehet viszont - a példánál maradva - azonosítani azt a problémát, amit agresszióval próbál feloldani az illető, és lehet az agresszív viselkedés helyett egy asszertív attitűdöt megtanulni. Ily módon akárhány évesen is tudna hatalmasat változni, mégis veled értek egyet, mert a tapasztalat az, hogy nem fog. Én is elkerülném a fickót.

2022. máj. 31. 11:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!