Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerinted fog keresni a pasi, ha egy kicsit részegen mentem el a randira tegnap? (mint alkoholista) Ti mit tennétek? Adnátok esélyt, vagy ennyi volt? N/24
Alkoholista vagyok. Igen, ilyen fiatalon és nőként rengeteget ittam és mindig szétcsaptam magam sajnos, mert sok minden bántott az életben és nem tudtam feldolgozni a dolgokat.
Az volt az újévi fogadalmam, hogy többet nem iszok, kész és vége, leteszem az alkoholt. Van ital itthon, de egész évben megálltam hogy ne igyak egy kortyot se, pedig rettentő nehéz volt.
Ismerkedek mostanság, és két nagyon rossz randi után múltheten végre találtam egy pasit, aki nagyon a zsánerem. És elvileg ő is írta, hogy nagyon bejövök neki.
Tegnap találkoztunk délután, de egész nap nagyon stresszben voltam. Nem tudom miért, féltem, hogy nem tudom önmagam adni, és nem fog menni, nagyon durván pánikoltam. Mire arra az elhatározásra jutottam, hogy muszáj innom. Nem ittam sokat, pálinkát 2 pohárral, de az biztos, hogy érződött rajtam. Nem ütöttem ki magam, csak éppen annyira volt elég, hogy ne legyek ideges.
Aztán elmentem a randira, elég jól alakult, kávéztunk és elmentünk pizzázni is. Nagyon sokat beszéltünk. Beismertem neki, hogy ittam 2 pohárral otthon, mert nagyon ideges voltam. Nem tűnt csalódottnak, azt mondta megérti, semmi gond.
Szerintem szimpatikusak voltunk egymásnak, de nem tudom, hogy az ital miatt most mit gondol rólam. Úgy váltunk el, hogy még beszélünk, de nem ismertem be neki, hogy alkoholista vagyok. Viszont nem tervezek többet inni, mostmár nem is vagyok ideges. És nem is kívánom az alkoholt.
Saját magamat sem értem, hogy miért tettem, igazából csak fájt a fejem tőle, és a hatása a randi végére kiment, szóval adtam egy pofont a szarnak, nem segített semmit, csak rontott.
Szóval úgy váltunk el, hogy még írunk. De én nem akarok nyomulni, pedig nekem nagyon-nagyon tetszik a pasi, de nem akarom, hogy úgy tűnjön, hogy nyomulós levakarhatatlan vagyok, inkább várom, hogy ő keressen. Azt beszéltük, hogy ezen a héten is még mindenképp találkozunk.
De most arra gondolok, hogy lehet csak azért mondta, hogy ne bántson meg, és jópofizott, mert azóta sem ír. Persze meló van és minden, de úgy is.
Tényleg stresszelek, mert ez olyan első látásra szerelem nálam, tudom hogy erős kifejezés, de tényleg így van. Annyira nem stresszelek, hogy igyak, azt soha többé.
Szerintetek kiábrándult belőlem a pia miatt? Vagy még esélyem? Másra sem tudok most gondolni, egész nap ezen jár az eszem. Férfiak, mit tennétek ti, vagy mit gondoltok erről?
Nekem ellenszenves lenne nőként, ha egy piaszagú férfi jönne randira. Viszont ha így elmondaná amit te, akkor el tudnék tőle tekinteni. A probléma, amit viszont eltitkolnod nem szabadna ha korrekten akarsz viselkedni, hogy alkoholista vagy. Ezt viszont én nem viselném el. A másik meg az, hogy az alkoholisták örökre azok maradnak, csak van aki egy idő után már nem iszik. Elég egy kis idegesség (mint pl a mostani randi helyzet), már jön a poharazgatás, és innen indulsz le megint a lejtőn. A dohányzás tulajdonképpen ugyanez. Arról is csak úgy lehet leszokni, ha valaki soha az életben nem gyújt rá többet, mert egy dohányosnak elég egy szál cigi, hogy visszaszokjon. Én tudom, mert én a cigivel vagyok így, de nem is titkolom, hogy dohányos vagyok.
Lényeg a lényeg, neked azt be kéne majd vallanod, hogy alkoholproblémáid vannak, emiatt te soha nem ihatsz már alkoholt. Ezt tudván ha elfogad így, akkor majd nem fog kínálgatni, hogy igyál csak egy felest, csak egy pohár bort, mert neked amíg élsz inni nem szabad egy kortyot sem, ha valóban le akarsz szokni a piáról.
Sokan nagyon nyersek és bunkók itt, ne foglalkozz velük.
Természetesen én is az alkoholizmus ellen vagyok, ez nem kérdés, de miért szólnak úgy egy alkoholistához, mintha valami bűnöző, pedofil vagy gyilkos lenne? Nem érdemli szerintem ezt. Kérdező, én csak sajnállak, hogy lelkileg nem sikerült erősnek lenned és beleestél ebbe.
Viszont nagyon ügyes vagy, hogy sokáig nem ittál! Gratulálok!
Szerintem többen isznak valamit randi előtt, mint hinnéd. Nekem mondta már több férfi is, hogy ivott kicsit, mert ideges volt. Volt, aki ott vallotta be, és volt, aki csak később utólag.
Szerintem korrekt volt, hogy elmondtad neki. Ha igazán tetszel neki, nem hiszem, hogy ez elijeszti.
A problémádon viszont dolgozz, ez most ne vegye el a motivációdat, továbbra is álld meg, hogy nem iszol. Sok sikert!
Hát egész nap nem írt. Így nagyon csalódott vagyok most. Én rontottam el az egészet, szóval mindegy. Nem akarom leteperni, biztos másokkal is ismerkedik, és a munka meg minden. Sírógörcs is kerülget, borzasztóan gyerekes vagyok. És úgy érzem szerelmes lettem. Hagynom kéne a fenébe az egészet, úgyis igazatok van. Nem való nekem kapcsolat, hogy tönkretegyem valaki más életét is.
Ettől nem fogok még inni, úgy csak rosszabb lenne. Inkább kizokogom magam az ágyamban, és reggel megyek tovább.
#24: te is csak addig vagy ilyen nagyvonalú, amíg nőről van szó...
Legalább most látod, hogy még egy ilyen lehetőségtől is megfosztott a pia. Tanuljál belőle!
Kerdezo
Nekem nagyon erzekenynek tunsz, sokban hasonlitunk.
Szerintem egy igazi huseges baratno lennel, nem te lennel aki szakitana a masikkal, nagyon ugy erzem.
Nagyon azt az erzetet kelted hogy szeretethianyos vagy, ez sem baj, hidd el.
Te szerintem pont nem tenned tonkre a masik eletet, hanem pont hogy kiegeszitened az ovet csupa szeretettel, odaadassal es huseggel.
Ilyenekbol nagyon keves van, es mindegyiket nagyon meg kell becsulni.
Nagyon sajnalom ahogy olvasom azokat amiket te reagalsz ha akcio van.
Egy hatalmas alarcot, szerepet veszel fel: "nem fogok irni neki" de ugy imadnal mar beszelni vele hogy alig birod ki.
Nem akarsz nyomulni, mert felsz hogy elutasit
Felsz elmondani az igazsagot, meg felvallalni magadat.
Mit szolnal ha legkozelebbi sracnak mindezt oszinten elmondanad es azt mondja "Engem nem zavar, az mar inkabb hogy miert csinalod?"
Szerintem ezeket vedkozd most mar le, ezek gimiben meg jok voltak, de most mar ideje oszintenek lenni.
Azert is, mert neked is mar komolyabb igenyeid vannak. Nem csak egy hetes csajszi akarsz lenni gondolom, hanem egy olyan akit megbecsulnek es szeretnek. Legyel oszinte, mondd el a legkozelebbinek hogy igen ittal, meg ilyenek. Irogass ra amennyit akarsz, hivd talalkozni ahanyszor akarod.
Kellemesen fog erni a meglepetes amikor egy olyannal csinalod ezt aki viszonozza :)
Objektíven így kívülről most túlaggódod szerintem. Ha nem ír holnap, akkor szépen hívd el te valahova, főleg ha a legutóbbi találkára ő hívott el téged.
Idegességében néha az is lehúz egy felest, aki nem alkoholista, kétlem hogy ezen akadt ki, max ha absztinens lenne, de írtad hogy ő is iszik haverokkal.
A randi többi része nem tudom milyen volt, de a kis vallomásod szerintem nem releváns sikeresség szempontjából, nem hiszem hogy ezen ő ennyit rugózik, mint te, én se tenném. Ha esetleg nem keresne vagy nem akarna találkozni, ha te írsz neki, akkor lehet egyszerűen nem illetek össze, ilyen pedig egyszerűen csak van. Nem azt jelenti, hogy bármit is elrontottál volna. A jövőben ha pedig túl vagytok már pár randin és bizalmasabbnak érzed a viszonyt, akkor azért mondd el, hogy alkohol problémáid vannak, mielőtt túlzottan belebonyolódtok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!