Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hol kellene ismerkednem, mit kellene változtatnom?
Jelenleg az életemmel meg vagyok elégedve, minden jól megy, boldog vagyok. Az eltervezett céljaim elértem, büszkén jelenthetem ki, hogy újabb évet teljesítettem. Élvezem/élveztem a szabadságom, de mostanság kezdtem azt érezni, hogy jó lenne egy társ. Jó lenne közös élményeket szerezni és együtt élvezni az életet. Egyetem mellett most covid alatt nem sok időm volt ismerkedni, nem voltam fent semmilyen oldalon, tinderen és egyebeken. Van értelme fent lenni? Egyáltalán vannak fent céltudatos, komoly emberek vagy inkább szexet keres mindenki? Hol kellene egyáltalán keresnem az igazit? :D Hogy tudnám a külvilág számára nyilvánvalóvá tenni, hogy nyitott vagyok kapcsolatra? Mennyire ciki lányként odalépni bárkihez? Illetve mennyire “gáz” ha nekem bejönnek a 20-25 éves de a 30-35 éves férfiak is? (Itt azért fontos, hogy fejben ki milyen, kortól függetlenül)
Van esélyem 1-2 éven belül találkoznom valakivel, akivel hosszabbtávon kapcsolatban lehetek?
Félreértés ne essék, volt már kapcsolatom, de utóbbi 1-1.5 évben nem is próbálkoztam sehol.
21/l
Sok kérdés, de elmondom én (28F) hogyan látom a mai helyzetet:
Van értelme fent lenni?
- Van. Ismerősi körömben sokan interneten ismerkedtek meg, tinderen is pl. Ez ma már teljesen általános dolog. Nem mesebeli filmbeillő megismerkedés, de működik.
Egyáltalán vannak fent céltudatos, komoly emberek vagy inkább szexet keres mindenki?
- Ez az egyik legnagyobb hátránya... Nőként sok..RENGETEG match-ed lesz pl tinderen, de ebből elég nagy hányad kuka - 95%+ az első pár mondat után kiszűrhető. Nőként nagyon sokat kell válogatni ezen a szinten. Minden idióta be fog találni... hiába tűnik pl értelmesnek a képén, de aztán megszólal.. És hát igen, sokan csak kúrópajtit keresnek. Nagyon nehéz szűrni, de még mindig megvan az az előny, hogy a zsebedből ismerkedsz minimális erőfeszítéssel. Még ezek a nehézségek ellenére is megéri, mert olyanokkal kerülhetsz össze, akivel amúgy sosem találkoznál, tehát mindenféle ember fent van, pont, mint az utcán is mindenféle ember járkál.
Hol kellene egyáltalán keresnem az igazit?
- Interneten még talán szóba jöhetnek a tematikus oldalak, FB csoportok, ami illik pl hobbidhoz. pl ha túrázol, akkor egy túracsoportban lehet összehozni sok dolgot.
- Élőben legfőképpen munkahelyen keresztül, ismerős által, hobbid miatt, tanfolyamon, stb... szóval főként olyan szituációban, ahol nem vagytok „idegenek”, mert összeköt titeket valamilyen közös dolog, pl egy közös ismerős, közös érdeklődés, közös tennivaló. Ilyenkor ez ad egy kis kezdeti bizalmat, ami miatt az emberek nyitottabbak egymás felé.
Hogy tudnám a külvilág számára nyilvánvalóvá tenni, hogy nyitott vagyok kapcsolatra?
- Én úgy gondolom, hogy ilyet nagyon nem tudsz elérni. Ismerőseim között szoktam néha látni, hogy egyesek kancásabb időszakukban indokolatlan mély dekoltázsos képeket raknak ki, vagy feleslegesen posztolnak magukról pl bikinis képet. Én ezt gáznak tartom. Közösségi média is egy felület kapcsolódás megteremtésére, szóval érdemes lehet aktívnak lenni, normál keretek között, de néha olyan furcsa dolgokat látni, ami visszatetsző. Még sosem láttam olyat, amiből leesett volna, hogy valaki nagyon akar valamit. esetleg ha már megvan az ismerettség, akkor jó dolog lájkokkal visszajelezni pl.
- Való életben igazándiból talán testbeszédeddel tudod kifejezni a nyitottságot (nem a kapcsolatra vágyásodra, hanem) a társalgásra, megszólíthatóságra. Allan Pease könyvek pl. nyitott tenyér, érdeklődést kifejező testtartás. És a flört, szemezés, stb. Sosem volt önbizalmam ezekbe belemenni, úgyhogy nem is bővíteném. De lehet jelezni... Nem a kapcsolatra nyitottságot, hanem egyszerűen csak azt, hogy megszólítható vagy, lehet veled bájcseverészni.. mittomén, a sorban állva, vagy buszra várva akár. Aztán majd alakul... Nem csak pasikkal, bárkivel ismerkedhetsz így... ( én introvertált vagyok, nekem az a legjobb, ha mindenki legalább 3 méterre van tőlem, és csak a hátukat látom 😀 )
Mennyire ciki lányként odalépni bárkihez?
- Nem az. Elfogadottnak tartom, és sok introvertált férfi még értékelni is fogja ezt.
Illetve mennyire “gáz” ha nekem bejönnek a 20-25 éves de a 30-35 éves férfiak is? (Itt azért fontos, hogy fejben ki milyen, kortól függetlenül)
- A legtöbb 30-asnak még lehet fiatal vagy komoly kapcsolatra. Én legalább is átgondolnám, hogy akarjak-e olyannal lenni, akinek még az egyetem az élete fő gondja. Viszont ez nem gondolkodásbeli különbözőség, hanem csak életszakasz. Ez könnyen áthidalható dolog, ha amúgy hasonló világnézetűek vagytok. Nyilván minél nagyobb a korkülönbség, annál jobban szűkül azok köre, akivel kapcsolatot alakíthatsz ki, de a lehetőség megvan rá, és van olyan 35 éves férfi is, akivel ideális kapcsolatod lehet, tehát a kor nem kizáró ok.
Van esélyem 1-2 éven belül találkoznom valakivel, akivel hosszabbtávon kapcsolatban lehetek?
- Akár holnap is találkozhatsz egy ilyen személlyel. több ezer nagy Ő van körülötted, csak nem ismeritek egymást... meg kell találnod őt!
Én annak a híve vagyok, hogy erőltetni NEM JÓ!!...
...DE!! a lehetőséget meg kell adni. Tehát nem kell mindenkit leszólítanod, meg tetszelegned az összes eseményen, munkahelyen, mindenhol,, de szervezz magadnak minél több társas programot, ahol esetleg megismerhetsz új embereket... Akivel szimpatikusak vagytok egymásnak, azzal úgyis valahogy egy társaságba kerülsz. Vagy... tinder: lehetőséget ad rá, hogy megismerj embereket, de fent kell lenni rajta. Ha nem vagy fent, akkor biztosan nem ismersz meg rajta senkit 😀
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!