Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » Mit gondoltok az írásbeli...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit gondoltok az írásbeli káromkodásról ismerkedésnél?

Figyelt kérdés

Nő vagyok. Mostanában sokat ismerkedek neten és észrevettem hogy akár egy randi után, akár előtte a férfiak káromkodnak. Engem ez valamiért nagyon zavar. Egyrészt, mert ismerkedési fázis, másrészt mert írásban nem csak 'kicsúszik' hanem az ember mire legépeli, többször átgondolhatná. Ez csak engem zavar? Vagy lehet hogy ettől érzik magukat menőnek a férfiak? Vagy bele se gondolnak?

Nekem valahogy nagyon taszító, ha nem is 'szakítótényező'. Miért nem lehet a 'felbaszták az agyam helyett' mondjuk azt írni, hogy felhúztak/feldühítettek/idegállapotba kerültem?! Más szavakkal ugyanez. N

2021. máj. 5. 11:18
 1/9 anonim ***** válasza:
88%
Megszokásból már ezt mondják. Engem pl nem zavar, de ha téged igen, akkor menj a következő emberre vagy kérd meg, hogy ne káromkodjon.
2021. máj. 5. 11:22
 2/9 anonim ***** válasza:
78%
Engem is bosszant. Ilyen szavakat az ember akkor hasznal, ha valami eppen varatlanul betalal nala. De irasban a nyomatekositason kivul sok szerepe nincs. Ergo valami roppant fontos dolgot akart igy kiemelni. Ha minden piszlicsare dolgoban igy tesz, akkor egyszeruen csak igenytelen szellemileg. Mondom ezt ferfikent.
2021. máj. 5. 11:35
 3/9 anonim ***** válasza:
90%
ha az illeton latszik, hogy ertelmes, intelligens, tud normalisan fogalmazni es nem minden 3. szava karomkodas, akkor ne zavar, ha neha-neha hasznal egy erosebb kifejezest. en is szoktam. ettol senki nem lesz szarabb ember, engem mas dolgok sokkal jobban szoktak zavarni.
2021. máj. 5. 11:36
 4/9 A kérdező kommentje:
Igen, azt hozzátenném, hogy egyébként intelligens, értelmes, művelt emberekről van szó. Éppen ezért is lehetne különösen nagy igénytelenség, hisz alapvetően a beszélgetés stílusa is az értelmi szintünkhöz igazodik
2021. máj. 5. 11:38
 5/9 anonim ***** válasza:
66%
Nekem szakitó ok.
2021. máj. 5. 11:55
 6/9 anonim ***** válasza:
80%

A kéromkodástól függ. Én szeretek káromkodni, nyomatékosít, stresszt old, kifejező és esetenként vicces is tud lenni, szerintem marha jó nyelvi eszköz, írásban kevésbé hasznélom, de előfordul.

De ha minden mondatban ott figyelne egy "bzmeg" "geczi" vagy hasonló, akkor viszont elég ellenszenves lenne.

2021. máj. 5. 12:07
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy gondolom, hogy egyes szövegkörnyezetekben hangulatfestő ereje tud lenni 1-1 káromkodásnak. Ha 10 üzenet közül egyben van egy felb..ták az agyam, nekem oké. Ha minden a b...meg, g...i kötőszavaknak számítanak nála még ismerkedéskor is, amikor azért az ember igyekszik kitenni magáért, és minden 2. ige nála a b...ni különböző igekötőkkel, az felejtős.
2021. máj. 5. 12:16
 8/9 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Aki írásban így kommunikál le valamit, az az életben is így gondolja, változás nem lesz, ő ilyen. Nem azt mondom, hogy 1x nem lehet ilyet mikor valaki tényleg kiakad, az belefér, de írásban az a gond, hogy nem látod az illetőt, nem látod a hangulatát, nem szerencsés így ilyeneket leírni.
2021. máj. 5. 14:19
 9/9 anonim ***** válasza:

Én szóban nagyon rondán beszélek, de nem tartanak miatta bunkónak vagy butának, mert a beszéd mögött/mellett ott van a hangsúly, az intonáció. És még ha sok trágár szó is van a mondandómban, de az egész egy értelmes valami, tartalommal bír, ezért oké.

Írásban viszont szinte sosem írok semmit, talán a legmerészebb a „szаr” szó, mert ugye írásban nincs mögötte a hanghordozás, a hangsúly.

Csak a legjobb barátommal engedek meg csúnyább szavakat, őt 16 éve ismerem és neki leírhatok bármit. De senki mással nem trágárkodok írásban.

2021. máj. 7. 02:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!