Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoltok az írásbeli káromkodásról ismerkedésnél?
Nő vagyok. Mostanában sokat ismerkedek neten és észrevettem hogy akár egy randi után, akár előtte a férfiak káromkodnak. Engem ez valamiért nagyon zavar. Egyrészt, mert ismerkedési fázis, másrészt mert írásban nem csak 'kicsúszik' hanem az ember mire legépeli, többször átgondolhatná. Ez csak engem zavar? Vagy lehet hogy ettől érzik magukat menőnek a férfiak? Vagy bele se gondolnak?
Nekem valahogy nagyon taszító, ha nem is 'szakítótényező'. Miért nem lehet a 'felbaszták az agyam helyett' mondjuk azt írni, hogy felhúztak/feldühítettek/idegállapotba kerültem?! Más szavakkal ugyanez. N

A kéromkodástól függ. Én szeretek káromkodni, nyomatékosít, stresszt old, kifejező és esetenként vicces is tud lenni, szerintem marha jó nyelvi eszköz, írásban kevésbé hasznélom, de előfordul.
De ha minden mondatban ott figyelne egy "bzmeg" "geczi" vagy hasonló, akkor viszont elég ellenszenves lenne.

Én szóban nagyon rondán beszélek, de nem tartanak miatta bunkónak vagy butának, mert a beszéd mögött/mellett ott van a hangsúly, az intonáció. És még ha sok trágár szó is van a mondandómban, de az egész egy értelmes valami, tartalommal bír, ezért oké.
Írásban viszont szinte sosem írok semmit, talán a legmerészebb a „szаr” szó, mert ugye írásban nincs mögötte a hanghordozás, a hangsúly.
Csak a legjobb barátommal engedek meg csúnyább szavakat, őt 16 éve ismerem és neki leírhatok bármit. De senki mással nem trágárkodok írásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!