Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért van az, hogyha egy nő világosan kifejezi a nem tetszését, na hát akkor vége van a világnak a férfi szemszögéből ?
Tudom, hogy a férfiak utálják amikor számonkérik őket és általában le is lépnek ! De miért, ha egyébként úgy kéred számon mondjuk, hogy listát tudsz írni az okokról?
És igazából a számonkérést csak magának köszönheti az illető.
Én általában csak akkor nyöszörgök, ha komoly okom van. Egyenként birka türelmem van. De amikor eljön egy pont, nagyon beolvasok, mivel általában eddig a pontig párszor már finoman közlöm, mi az, amit nehézményezek. De mivel sokan nem értenek a szép szóból, a végén mindig keményen kell fogalmazzak, ami ahhoz vezet, hogy kiakadnak. Most akinek nem mondhatom ki a véleményem, az nem is társ. Én úgy gondolom. De aki meg ejt a finom fogalmazásra, az meg véleményem szerint fogyatékos lehet.
Pl. a mostani páromnak többször felajánlottam, hadd segítsek a munkájában, hogy több időnk legyen egymásra. Ezt visszautasította. Viszont így sem rám, sem a közös kicsi gyerekünkre nincs ideje és kezdek eléggé kibukni és ha így marad, ott fogom hagyni a babánkkal együtt vagy nagyon csúnyán elküldöm a pcsba és hozzávágok pár poharat búcsúzóul. Nem azért alapítottam Vele családot, hogy mindig egyedül legyek segítség nélkül. Ha valaki ennyire nem ért a szép szóból, azzal mit lehet kezdeni?
Szerintem a teljes, totális kiakadás és a finom célzás között azért kéne, hogy legyen még átmenet.
Ha nyugodtan, sárdobálás, hiszti és agresszió nélkül, felnőtt módra közlöd az igényeidet, abból valószínűleg jobban ért, mint a célozgatásból és lényegesen célravezetőbb, mint mindent borítani ész nélkül.
Ha azzal támadsz le valakit, hogy te most aztán fogod a gyereket és mész, akkor jogosan akad ki a másik. Először inkább normális hangnemben kéne tisztázni, min szeretnéd, hogy változtasson és ha az nem segít (lehetőleg a drámai fennhang nélkül) szakítani/elválni.
Szerintem ez a felnőtt módja a problémák kezelésének. A finom utalásokból nem mindenki és nem minden esetben ért. Ha épp olyan a helyzet, annyira el van foglalva, nem is biztos, hogy felfogja az üzenetet, ellenben, ha leülteted és konkrétan közlöd mi bánt, akkor tud tenni az ügyben. Ez így akkor máris nem számonkérés. A számonkérés egy agresszív, támadó fellépés, ami védekezést, vagy visszatámadást eredményez. Egyik sem segít egy kapcsolatot egyben tartani.
"De miért, ha egyébként úgy kéred számon mondjuk, hogy listát tudsz írni az okokról?"
Igen. Akkor "vége a világnak a férfi szempontjából".
Rázúdítod minden hibáját. Esetleg évekre visszamenőleg.
A párkapcsolat nem így működik. Igen. Hibázunk, de rögtön megbeszéljük.
Nem egyszerre rázúdítjuk minden hibáját.
Én is úgy venném, hogy ezzel vége...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!