Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amikor a Ti férjetek/vőlegényetek udvarolni járt, őt is kötelezték arra,hogy segítsen akármilyen melóban ha ott van? Az én párom jóval idősebb mint én, és egy héten egyszer jön hozzánk, mert messze lakik.
Nálam pont ugyanez a helyzet, mint nálatok, csak én a férfi vagyok.
Nálunk ezt a párom rendezte el, ő szólt a családjának előre, hogy most jövök, de nem fogok tudni segíteni, mert más programunk van. A saját családját nálunk mindenki maga kezeli, ha valami gond van anyámmal, akkor azt én rendezem vele, nem a páromnak kell összevesznie vele, és ugyanez fordítva is.
Én is bezengtem már nem egyszer,hogy programunk van,és egy hétig hallgattam, hogy akkor enni ne is járjon ide szegény..de az nem számít,hogy a húst is meghozza, amiből nagyanyám főzi az ebédet.
A máshol való találkozást is fontolóra vettük, de azonnal tudnák,hogy vele találkozom és épp addigra időzítenék pont a favágást, vagy más munkát..
Ez akkor is a Te harcod csajszi, ezt neked kell megvívni (ha más nem, akkor azzal, hogy elköltözöl).
A nagyszüleid a párodra úgy gondolnak, mint ingyen munkaerőre (nyilván az ember szívesen segít, én is cipelek, emelek, ások a párom szüleinél), de azért van annak is határa, hogy találkozni akarunk, és 4 órára 5 órányi melót adnak.
Hétfőn közlöd velük:
Mama, Papa, péntekre virradó éjjel nem alszom itthon.
Ezt minden nap megismétled, majd csütörtök reggel már eleve úgy mész munkába, hogy viszed a kis fogkefédet és váltásruhádat, és a munkából egyenesen a pasidhoz mész, aztán tőle jössz pénteken munkába.
Ha ez nem megoldható, akkor a fenti forgatókönyvet kell úgy módosítani, hogy nem csütörtökön, hanem pénteken mész.
Olyan helyzetet kellene teremtened, ami kész tények elé állítja őket, így nem tudnak kigondolni semmi hülyeséget, amit elvégeztetnének a pároddal. Például a találkozó napján bejelented, hogy a barátoddal találkozol, de előre fizetett programotok van, úgyhogy nem is jön először el a nagyszülők házához, hanem a helyszínen találkoztok. Ez ellen már nem tudnak semmilyen ésszerű kifogást felhozni.
Ha azt veszed észre, hogy amikor a barátod csak úgy eljön téged meglátogatni, hogy együtt legyetek, de nincs konkrét program, így a nagyszüleid ráakaszkodnak, akkor tegyél róla, hogy már előre legyen tervetek az együtt töltött napra, lehetőleg távol a nagyszülők házától. Ha a nagyszüleid meg kifogásolnák, hogy miért nem jön a barátod segíteni, akkor jelezd nekik, hogy van egy vőjük is, ráadásul a közelben, aki tud segíteni.
Mindenképpen próbáld ezt a helyzetet megoldani, mert a párod is lehet, hogy egy idő után besokall, hogy egy egész hetes munka után hétvégén lemenne a barátnőjéhez, erre mehet fát vágni, füvet nyírni, kertet ásni. Akkor már késő lesz megpróbálni rendbetenni a dolgokat, plusz ha összeházasodtok, akkor is ez lesz a kilátás a jövőre nézve?
Köszi utolsó, ezt a lehetőséget is kipróbáljuk!
Mindent megpróbálok, ami csak szóba jöhet, mert valóban én is attól félek,hogy egy idő után tele lesz a hócipője, még ha nm is mondja ki konkrétan.Mondjuk,és sokkal jobban fel vagyok háborodva ezen, aminek sokszor hangot is adok, amire azt a választ kapom,hogy el "lehet húzni innen,és akkor nem kell még egy idegent is etetni mellettem". Na ez az ami nálam ki szokta verni a biztosítékot.
Akkor el kell húzni!
Felnőtt vagy, elköltözöl és kész.
Hidd el, az ilyen "ok, akkor megyek" és tényleg mész gyorsan véget vet ennek a játszmának
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!