Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Baj, ha egy pasi már azzal nemtetszést vált ki belőlem, ha a helyesírása borzalmas?
Megértelek. Engem is kiráz a hideg az ilyesmitől. Csak azért vagyok óvatos az ítélkezéssel, mert rossz pillanataimban én is sokat hibázok. :)
A rossz vagy igénytelen helyesírás nekem az olvasottság hiányát jelenti. És ez aggasztó tud lenni. :))
Ezzel én is így vagyok, tudom nem szabad senkit ez alapján megítélni, de valahogy mégis....
Jaj, és ha valaki élő beszédben NÁK-ol, vagy SUK,SÜK-öl, az még jobban kiakaszt.
Petranova
A helyesírás nem tud sokat mondani (tényleg nincs mindenkinek érzéke hozzá), a beszédben a szóismétlés, vagy a szavak megválogatása inkább utal arra, hogy az illető mennyit olvasott. Ám az intelligencia sokkal inkább függ attól, hogy ki mennyit utazott, világot látott-e vagy sem, és nem kizárólag attól, hogy mennyi könyvet forgatott már a kezében.
Petranovának üzenem, hogy a SUK,SÜK-ölés egyes nyelvjárásokban teljesen mindennapi, és a helyesírás is megengedi, hiszen a nyelv attól is egyedi, hogy a különböző régiókban eltér a szóhasználat. És ha hallottál volna már a trianoni békeszerződésről, akkor tudnád, hogy nem csak Magyarországon élnek magyarok, hanem a határain kívül is, és ha jártál volna már legalább egy ilyen lecsatolt, többségében magyarok lakta területen, valószínűleg felfigyeltél volna arra, hogy a ragozás sokszor teljesen eltér a te általad megszokottól. Visszatérve a SUK,SÜK-ölésre, a Vajdaságban (a délvidéken) inkább elterjedt, mint -juk, -jük. (építsük, építjük; bontsuk, bontjuk)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!