Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Új párom van, én viszont túl zárkózott vagyok és ez szerinte hosszú távon nem fog működni. Mit tegyek?
Pszichológus.
Magadban kell lerendezni, hogy mégis mitől félsz, miért szorongsz, miért nem engeded magadhoz közel az embereket. Ők tettek bármit is, amiért ilyen ellenségesen kéne velük bánnod? Mert tulajdonképpen így viselkedsz, hogy elzárkózol előlük.
Olvass önismereti, pszichológiai, önszeretetről szóló könyveket. Minden fejben dől el.
Ha tudod, hogy mi a hibád, akkor javítsd ki, változz meg. De ezt csak te tudod, egyedül elérni.
Én is ilyen voltam. A párod rosszul reagált, inkább támogatnia kellene... Bár aki így áll egy kapcsolathoz, hogy azért nem működik, mert zárkózottabb típus vagy elgondolkodtató, hogy mennyire gondolja komolyan. Ilyen helyzetben a másikat támogatni kell, nem még jobban a parát belerakni.
Ami nekem segített (bár nekem az akkori párom nagyon megértő volt és nem győzte hangsúlyozni, hogy nagyon szimpatikus vagyok a szüleinek- mivel mesélt rólam), hogy úgy álltam hozzá, hogy effektíve ők is lehetnek a "családom", sokkal jobb egy olyan közegbe tartozni, ahol szeretnek és jól kijövök másokkal. És a páromnak is könnyebb,ha látja,hogy én is szeretem és érdeklődöm a családja után.
Szerintem se illetek össze... Nem fogod tudni teljesen átformálni a személyiségedet. Ha tudsz is változni az idő..hónapok.., és nem hiszem hogy ki fogja várni.
Menj el pszichológushoz.
Mondd el a párodnak hogy mi a problémád. Ha szeret akkor megérti és támogat. Nem egyszerre kellene rád zúdítania a nagy családját és haverságát ha te nem vagy ilyen társasági ember.
Fokozatosan kellene hozzá szokatnia téged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!