Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nők, van köztetek olyan, aki időnként kimerültnek érzi magát, mert annyira igyekszik a párja kedvében járni?
És előfordul-e, hogy ez a kimerültség pszichoszomatikus tüneteket produkál nálatok? (pl. fejfájás, gyomorproblémák, alvászavar stb.)
(A kedvében járás alatt azt értem, hogy túlzott megfelelési vágy van valakiben a párja felé, és görcsösen igyekszik az elvárásainak megfelelni minden téren. Helytállni a háztartásban, a hálószobában, testileg-lelkileg kiszolgálni a másikat.)
Rengeteg energiát rakok a kapcsolatba de nem megfelelési kényszer miatt. A párom egyáltalán nem várja el ezeket vagy bármi, azért csinálom mert szeretem. Ez az egyik ok amiért nem megerőltető, a másik ok pedig az, hogy ezt ugyan ilyen szinten vissza is kapom. Van amikor én rakok bele 110%-ot, van amikor a férjem. Nekem az inkább pihenés, hogy vele foglalkozom.
Szerintem az egyáltalán nem jó és nem egészséges ha valakinek ezek megerőltetőek, szerintem ha szeretsz valakit akkor ez természetesen jön és ha a párod is szeret akkor vissza is adja ezt. Például szerintem ahol csak a nőnek kell "bizonyítania" a háztartásban és kiszolgálni a párját az egy nagyon rossz kapcsolat. Akinek a párja nem ad ugyan ennyi energiát ezekbe az nagyon nagyon rossz férfit választott.
Nem gonoszságból mondom, de amelyik kapcsolatba bele kell betegedni, ott már alapvető problémák vannak.
És nem, nem értek egyet azzal, hogy egy PÁRkapcsolat a féfri kiszolgálásáról szólna. Nem a cselédje vagy, hanem a barátnője.
F 36
Senkit nem kell kiszolgálni.
Keress fel szakembert.
Nem voltam ilyen helyzetben, de igen, lehetsèges, hogy ilyen tüneteket produkál.
Szakembert fel kellene keresni, mert ez a megfelelèsi kènyszer egyáltalán nem normális.
Egy kapcsolat nem arról szól, hogy mindenben kiszolgáljuk a másikat, ès a saját igènyeinket háttèrbe szorítjuk. Kölcsönös el kellene lennie, amolyan adok-kapoknak. A háztartás is mindkèt fèl feladata. Te is megkapod tőle a törődèst, odafigyelèst? Ő is szokott a kedvében járni?
Nem tudom, hogy ezek egyèbkènt valós elvarások-e, vagy csak a te megfelelèsi kènyszereden alapulnak. De első menetben ezen kellene elgondolkodni, mert előbbi esetben elmondható, hogy nem a megfelelő embert választottad. Utóbbinál meg azon, hogy mièrt is van benned ilyen kènyszer. De mindenkèpp kèrd szakember segítsègèt.
Nem látom, hogy a kérdésben szerepelne, hogy a kérdező van ebben a helyzetben, nekem inkább egy általános kérdésnek tűnik.
Az sem derül ki a kérdésből, hogy nő írta vagy férfi.
De válaszolva: nem maradnék.
Nekem alvászavar volt és folyamatos gyomorgörcs. Egyik napról a másikra elegem lett és abbahagytam a megfelelni vágyást. Egyszerűen belefáradtam.
Nyilván most is megvan még normális szinten, de nem akarok erőmön felül mindent megtenni.
# 6
miért akartál ennyire megdelelni neki? ő is ennyire törte magát, hogy megfeleljen neked?
és miből állt, hogy meg akartál felelni, miket tettél meg neki, amitől ennyire kikészültél?
Ő nem törte magát. Én ilyen vagyok. Mindig mindenkit magam elé helyezek. Mindent megtettem, hogy ő jól érezze magát. Amivel nem lett volna baj, de az egész kapcsolat arról szólt, hogy ő azt csinál, amit akar (foci, buli, haverok) de ha én kértem, hogy menjünk el együtt pl. egy moziba, az kb. olyan volt, mintha a Holdra akartam volna menni. Ha neki nem volt kedve valamihez, akkor azt nem tette meg a kedvemért sem. Neki megfelelt az, hogy 10 év után már nem kell "udvarolni", randizgatni, nekem meg nem. Kb. ennyi.
Egy nap betelt a pohár és egyik percről a másikra rájöttem, hogy nem akarok neki megfelelni. Ha nem tetszik neki az, aki én vagyok, úgy is jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!