Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy kerülhetnék ki győztesen ebből a vitáből, és gyöthetném meg a barátnőm, hogy felelőtlenül költekezik?
Ne savazzuk a lányt, nyilván nagy f<a>szság,amit csinál,de egyértelmű, hogy beteg és hogy függő. Szerintem itt az lehet a háttérben,hogy tényleg nagy neki az életszínvonal váltás és tüneti kezelésnek használja a vásárlást. Pl én jelenleg csóró egyetemista vagyok, ahónap utolsó két hetében már csak kiflit meg tésztát eszek, de általában 4-5 havonta elegem lesz a nélkülözésből, és hónap elején csakazért is elmegyek,és veszek magamnak egy akciós felsőt, megveszem azt a hajolajat vagy bemegyek a mekibe. Enélkül nem bírnám szerintem. De ha szereted, szerintem adj neki még egy eséyt. Mondom,hogy én mit csinálnék:
1. Elbeszélgetnék a lánnyal és mondanám neki, hogy ez egy betegség és hogy mostantól pár hónapig külön kassza lesz. De ezt annyira komolyan tartanám, hogy nem csinálnék nagy bevásárlást sem, hanem addig az 1-3(attól függ,hogy milyen jól halad a dolog) hónapban nem tartanék kaját sem a hűtőben,amit megehetne ha nem lenne pénze. A rezsit és albidíj rá eső részét már a fizetése legelső napján elkérném.
2. Ezután beszélnék a családjával,mindent elmondanék nekik, és megkérném őket, hogy ezalatt az idő alatt ne adjanak neki semmiféleképpen sem pénzt és ételt,akkor sem, ha megsajnálják. Ha jómódúak, akkor nyilván értenek valamennyire a pénzhez,mert nem tartanának ott ahol hogyha ők is erejükön felűl szórnák a pénzt,szóval szerintem megértenék.
3. Közben folyamatosan,akár minden nap motiválnám a barátnőmet egy tanfolyam elvégzésére vagy új munka keresésére,hogy többet kereshessen és hamarabb elérjük a céljainkat. Emellettt minden ruhákra el nem költött pénz után megdícsérném, pl "ebből a 10 000 ft-ből vehetünk majd egy szép ikeás étkészletet majd,ha már meglesz a saját otthonunk. De ha így folytatod, és minden hónapban elrakod ezt a pénzt ahelyett, hogy vennél egy újabb farmert, akkor 1 év alatt nem az étkészlet, hanem a mosógép ára fog összejönni. De ha munkát váltasz,és picivel többet teszel el,akkor akár a legdrágábbat is megveheted majd a közös otthonunkba, amelyiket csak akarod"
Én legalábbis mindig így motiválom magam, hogy elképzelem, hogy a még kevés félrerakott pénzből milyen szép dolgot fogok majd venni ha egyszer meglesz a saját otthonom,ha meg már jelentősebb összegről van szó,akkor nem tárgyakban mérem, hanem elképzelem,hogy ez már pl a 20 milliós lakásnak az egyhuszada,ennyivel kevesebb hitelt kell majd felvenni meg ennyivel hamarabb lesz ténylegesen az enyém a lakás.stb.
Azert annyira nem beteges ha valakinek pl 250 a nettója akkor simán tartható... de ilyen butaságot amit csinal mar ne is haragudj de lerí hogy egy hulye pi*csa.
En nem tudnék ilyen emberrel egyutt élni ez a viselkedés nem hozzam való
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!