Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tönkre ment a házasságom, nem tudom mit tegyek, miért nincs erőm tovább küzdeni?
Vélhetőleg nincs gyereke - főleg nem három- aki azt mondja,hogy nem tartja elég oknak azt,hogy gyerekkel miért is nehezebb válni.
Itt nem za a kérdés,hogy fog majd találni a kérdező valakit, inkább az,hogy 3 kicsi gyerekkel magára maradva hogy fog boldogulni?Egyáltalán a lakhatás megoldott-e, maradhat-e a gyerekekkel a lakásban, mennyi gyerektartást fizet az apa, és mennyi terhet vállal át a gyereknevelésből. Van-e a kérdezőnek a férjén kívül segítsége,akár olyan valaki, pl. szülők, akik anyagilag tudják szükség esetén támogatni, vagy a gyerekek nevelésébe besegíteni.
A leírt okok alaposak, mivel a kérdező ezeket már szóvá is tette valószínű,hogy változás nem várható, de akkor is megértem a dilemmáját.
Előre meg kell terveznie hogyan fog tudni boldogulni, és aztán kell kilépnie a házasságból.
"A kisebb gyerek 2 éves sincs még"
vs
"De bizony sokat változott az elmult 2-3 évben"
Ha az elmúlt 3 évben sokat változott, akkor minek szülted meg neki a 3. gyereket? És akkor itt ki is a hibás? Nem a pasi, hanem te. Ha láttad, hogy mennyire megváltozott negatív irányba, akkor nem csinálok még plusz egy gyereket.
Ja, és három gyerek után mennyi családi pótlékot is kapsz?
"reméltem hogy változik valami jobb irányba,amikor terhes lettem"
Na ez a legnagyobb h..lyeség, hogy valaki azt hiszi, hogy sz..rból minden happy lesz, ha szülök egy gyereket, mert majd egy újabb gyerek biztos helyre hoz mindent. :D
"dolgoztam és nem sok időm volt.."
Ne csak a pasit vádolt, te se foglalkoztál vele. Mind a két félnek kötelessége napi szinten ápolni a kapcsolatot, különben az meghal. Mint most is.
Szerintem már nem tekint rád rég nőként, csak a gyerekeid anyját látja benned. Ez a kapcsolat már rég halott.
Amit főztél, azt edd is meg. Bocsi.
De te még mindig azt hangoztatod, hogy nem akarsz elvárni, meg akarod menteni a kapcsolatot, amit már nem lehet. A megmentéshez két ember kell. A te erőbefektetésed kevés. Értsd már meg, kérlek!
És mi a te kötelességed? És mi az ő kötelessége? Míg nem voltak gyerekek, ő mit tett bele a kapcsolatba, a házimunkába?
"Jo,én főztem egy főételt és desszertet amit nagy ímmel-ámmal megevett"
Na, ennél a pontnál kellett volna vele elbeszélgetni, hogy akkor ő miért ilyen, mi változott a kapcsolatotokban. És nem főzni neki tovább, hogy jaj, majd idővel megváltozik jóra. És még mindig hangoztatod, hogy meg akarod menteni a kapcsolatot. Minek?
Ajánlom neked elolvasni Csernus Imre: A férfi és A nő című könyveket. De youtube-on hangoskönyv formájában fent van, ha inkább hallgatni szeretnéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!