Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mitől van az, hogy ennyire féltékeny lettem?
Aki megakar csalni, az úgy is megfog. Függetlenül attól, hogy tiltod e másoktól vagy sem. De miért van ennyire kicsi önbizalmad? Megmondta, hogy téged szeret.
Vagy most nem beszélgethet más neművel, vagy más emberekkel? Nem barátkozhat?
Nem a kapcsolattal van a baj, hanem azzal, hogy egy helyen dolgoztok, ez a felállás nem megy mindenkinek.
Láthatóan neked nem tesz jót, ha látod mással, én eljönnék onnan a helyedben, és nem mérgezném magam idegességgel, teljesen ártatlan dolgok miatt.
"Sokszor úgy érzem nem kellene erőltetnem ezt a kapcsolatot, nem való ez nekem."
Amennyiben ezt a féltékenységhullám után érzed, akkor tipikus pszichés folyamat, ezért mondta nekem egyszer egy nagyon jó pszichológus ismerősöm, hogy "a féltékenység egy nagyon gané viselkedés".
Levezetem neked, hogy miért.
Minden alkalommal mikor féltékenyek vagyunk, akkor az Ego (service to self) önvédelmi mechanizmusa bekapcsol, hogy védje a önképet.
Megjelenik egy potenciálisan, az Ego kitüntetett figyelemben részesülő státuszára(partner törődése) veszélyesnek vélt konkurencia, és felüti fejét a birtoklási vágy a figyelem forrására(partner), mert az Ego azzal a rög-eszmével szembesül, hogy "van nálam jobb", ezért, hogy védje magát inkább bontja a kapcsolatot, hogy áldozati szerepbe kerülhessen, ami az ártatlanság kényelmével szolgál, és elmondhassa, hogy rútul, álnokul átverték, de ő maga tiszta.
Ez egy féle megélési formája a helyzetnek.
S van olyan is, mikor valóban elpártol tőlünk a partner, de ilyenkor egy mentálisan erős, és egészséges ember nem féltékeny lesz, hanem csalódott.Óriási a különbség.
Csalódik, mert bízott, de aki féltékeny az sosem bízott igazán.Sem magában, sem a partnerben.
"S van olyan is, mikor valóban elpártol tőlünk a partner, de ilyenkor egy mentálisan erős, és egészséges ember nem féltékeny lesz, hanem csalódott.Óriási a különbség.
Csalódik, mert bízott, de aki féltékeny az sosem bízott igazán.Sem magában, sem a partnerben."
Tökéletesen megfogalmaztad a lényeget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!