Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vele vagy a csalàdal?
Nekem is a 2-es válaszolóhoz hasonló kérdés jutott rögtön eszembe.
Írod,hogy most több a kiadás mint máskor. De akkor mi volt a célotok a külföldi munkavállalással? Általában pontosan azért mennek ki,hogy összegyűjtsenek egy nagyobb összeget amit aztán hazatérés után pl. lakásba, hiteltörlesztésbe fektessék.
A választ Neked kell magadnak megadni. De szerintem egyértelmű: ha nincs pénz, hát nem jöttök. Vagy kompromisszumot kötsz, és egyedül jössz. Hiába mondja bárki,hogy az lenen az igazi ha együtt lenen a család ha ezt nem tudod megoldani.
Bár írod,hogy 3,5 havonta hazajössz két hétre. Esetleg így kellett volna időzítened ha tudod.
Taéáűn nem is a Te kérdésedhez kellene írnom, de ide is illik.
Megértem,hogy külföld talán nagyobb pénzzel kecsegtet, és azt is megértem ha valaki kényszerhelyzetben van, ás átmenetileg,hogy anyagilag helyrerázódjon, kimegy,hogy összespórolja a szükséges pénzösszeget, és simábban haladjon az élete.
De mindig van ezzel fenntartásom. Amiről írsz Te is. Akinek családja van itthon, és azokhoz szorosan kötődik, szükségük van egymásra,annak ha lehet meg kellene próbálni itthon megtalálnia a helyét. Ahogy írod nem hozott Neked az a külföld olyan kincsesládát, miért mentél ki?Főleg úgy,hogy tartósan kinn maradsz. És főleg úgy,hogy megszakad a szíved azért, mert nem tudsz hazajönni a szülőkhöz.
Nem akarom nehezíteni a lelkivilágodat, de mi lesz akkor, amikor idősek lesznek, betegek, és Te nem lehetsz Mellettük?
Angliában voltam kint szezonális (nyári munkán) és találkoztam sok magyarral, aki ott van kint. Az alábbiakat hallottam tőlük:
-volt aki egy magyarországi lakás/ház árát akarta összespórolni pár év alatt és utána haza akar jönni
-volt aki egy magyarországi vállalkozás kezdőtőkéjét akarta összespórolni néhány év alatt és utána haza akar jönni
-volt aki fiatal huszonéves nem tudott magával mit kezdeni Magyarországon és ezért kiment dolgozni, hogy legalább amíg eldönti mihez kezdjen az életben, addig jól keressen és tudjon pénzt félretenni
-volt aki azért ment ki, mert jobban vonzza az ottani társadalom, az ottani emberek, az ottani jobb életszínvonal
De mindegyikben az a közös, hogy legalább tudják, hogy miért vannak kint. Te kérdező úgy látom nem nagyon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!